Resa till Borås djurpark med jobbet!

Varje år brukar vi på jobbet åka på en resa med brukarna till en djurpark. Förra året åkte vi till Kolmården och det var och blev en mycket uppskattad resa av samtliga. I år diskuterade vi vart vi skulle åka och valet föll på Borås djurpark. Dels för vi inte hade varit där förut och dels för avståndet är bra och lagom långt att åka. Vi bestämde dag då vi skulle åka ner och träffades innan på jobbet där vi samlade ihop oss innan vi åkte iväg mot Borås. Skulle stanna efter vägen och fika vilket skulle smaka mycket gott. Vädret var med oss strålande solsken gladde oss alla.

Borås djurpark.Djur i djurparken.Borås djurpark.

Borås djurpark är en oas mitt inne i Borås och är 40 hektar stort. Djurparken grundades 1962 av Sigvard berggren och har således några år på nacken. Vi kom fram vid en halv elva och steg in i parken. Det var så mycket intressant att titta på det första som mötte oss var några uppstoppade dinosaurier där man kunde sätta in sin fot eller huvudet så såg det ut som man vart biten på riktigt. Jag hade kameran med mig såklart och tog en massa bilder som kommer en del här på bloggen och resten på min hemsida. Man fick gå upp för en ganska lång backe till starten men efter vägen upp fanns det djur att titta på.

Jag hittade en kompis i parken.Djur i parken.Hubold pingviner.
Sälar.Lejonen.Tiger.

Några av djuren som finns i djurparken var och är. Trubbnoshörning, bläsbock, struts, grants sebra, giraff, gepard, afrikanskt lejon, sibirisk tiger, apor, sälar samt humbold pigvin för att nämna några. Det var fantastiskt att se alla dessa olika djur. Vi gick runt och stannade till lite här och var för att beskåda och titta på djuren. Jag hittade en stor härlig rutschkana som jag bara var tvungen att åka i, Helena stod redo att ta kort på mig då jag kom ner. Hittade och såg något som var en upplevelse att se nämligen pingviner Humbold pingviner. Jag fotade tog en massa bilder lika bra så har jag att välja ut sedan dom som blev bäst. Alla var på ett mycket glatt humör sälarna kom upp och dansade lite för oss innan dom dök ner i vattnet igen. Så kom vi till Lejonen och det var en upplevelse minns att vi såg det förra året i Kolmården då vi åkte genom safari parken då.


Fick till ett par riktigt fina bilder på dom. Stannade till och vilade lite innan det för oss alla började kurra ordentligt i magarna nu skulle det sitta fint med mat så vi gick restaurangen och avnjöt en god bit mat. Efter maten händer något otäckt jag går ut som vanligt från restaurangen för att gå till dom andra. Plötsligt trampar jag i en grop eller i ett hål och faller handlöst framåt rakt i gruset med ansiktet och huvudet före. Slår i marken med en rejäl smäll och min kamera flyger sin väg glasögonen hamnar på snedden. Jag blir liggandes några sekunder innan jag kryper framåt till en bänk och sätter mig med värk i ena axeln och i handen som jag skrapar upp. Kamera och glasögonen verkar ha klarat sig och även jag även om det ömmar en del i kroppen. Gick väldigt försiktigt resten av tiden inne i parken och nu skulle jag komma till och få se ett djur som är ett utav mina favoritdjur nämligen girafferna. Vet ej varför men har alltid tyckt om giraffer tog ett par bilder och filmade en liten snutt där. Kvar av denna dagen återstod att besöka sovernir shoppen köpa med något hem och sedan köpa en glass för det blev jag mycket sugen på.

Aporna.Struts.Giraffer.

Det blev en fin tiger som ska pryda min bokhylla hemma sedan en fin kaffemugg, och som vanligt lite vykort. En mycket lyckad och fin dag fick vi alla tillsammans och mycket glada och nöjda gick vi ut till våra två minibussar som vi hade med oss för att åka hemåt Kristinehamn igen. Stannade till på hemresan för lite rast och fika vilket smakade gott med en kopp kaffe eftersom det kaffe jag hade med mig blivit svalt och kallt i termosen. Alla ungdomar skötte sig så fint hela dagen vad roligt det är att arbeta med så otroligt fina ungdomar, ni är ett fint föredöme för andra och så duktiga med allt. Hemresan gick mycket bra vi skrattade så vi tjöt i bussen beundransvärt att Lasse som körde orkade och stod ut med oss.


Fridens Mikael.

Kommentera här: