Strålande danskväll med Junix vid Upperudslogen!

Det finns dagar och stunder i ens liv som är så underbara och en sådan är när man får åka ut på logdans. Jag ryser till vid tanken på detta med det underbara fenomenet och så fort jag hör ordet logdans. Det finns inte mycket som är mera svenskt och genuint än logdans. Det är ju det här man går och längtar efter under vinterhalvåret och som man ser fram emot så mycket. Denna kväll skulle bli lite speciell på ett sätt det skulle bli premiär för min del första gången jag skulle se och höra Junix live. Detta är en orkester som bildades redan 1966 så man har hållit på att spela i några år. Och känslan när jag vaknade på morgonen och tittade ut och fick mötas av ett strålande solskens väder gjorde mig så glad. Det var lätt att komma upp ur sängen bryggde på kaffe och gjorde ett par smörgåsar och satte mig i solskenet på min balkong. Fåglarna kvittrade och flög omkring det som inte var lika trevligt var en skata som tydligen spanat in min frukost så jag fick med jämna mellanrum jaga bort den hihi inga gratis matgäster vill jag ha på min balkong.

På väg till Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Satt där i solskenet och bara njöt av det vackra vädret och det jag åt. Glömde för en liten stund bort allting. Det var så skönt sluta ögonen och bara drömma sig bort en stund i min ensamhet. Började sedan fundera på vad jag skulle ha på mig till dansen och hittade en skjorta som jag inte provat eller använt på ganska länge. Döm om min förvåning då skjortan passade och dessutom kändes sommar fin enligt mig. Stryka, stryka vad händig man är och känner sig lite småpysslig. Men dom tänkta kostym byxorna gick inte att knäppa av någon anledning vet inte varför ha, ha. Fick bli blå jeans som funkade perfekt till vald skjorta. Åt lite mat innan jag duschade av mig det behövdes. Lite lukta gott och på med kläderna så var jag redo för ännu en danskväll. Styrde hem till mamma och pappa som också skulle med ikväll likaså min broder efter ett tag satt vi alla i bilen på väg mot Upperudslogen. Ikväll skulle det också bli premiär första gången jag skulle träffa se och höra Junix. Har hört dom på skiva och det låter så taktfast och bra om dom äkta genuint. Förstod att det denna varma fina kväll kunde bli skapligt med folk solen värmde så gott på en molnfri himmel och vägen dit med dom vackra landskapsvyerna är så fint att titta på.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Svängde in tio i nio till logen och betalade entré hälsade på den trevlige ordningsvakten Kjell som sken ikapp med solen denna kväll. Denna kväll var som gjord för logdans vädret var på topp likaså mitt humör men det är alltid på topp. Hälsade på grabbarna som intog scenen för att dra igång ännu en danskväll många stod förväntansfulla runt om och väntade på att dansen skulle ta sin början. En, två, tre Junix smög igång med en lugn låt i kvällens första dans. Det dröjde inte länge förrän golvet fylldes av dansglada Värmlänningar och säkert en och annan långväga gäst och turist. Det lät så proffsigt och tryggt taktfast och så genuint äkta. Nisse bakom trummorna skötte snacket och hälsade alla välkomna innan han presenterade nästa låt och dans. De byttes partner och det dansades så svetten lackade i pannan för varmt var det denna kväll riktigt varmt men man ska absolut inte klaga.

Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen.
Upperudslogen.Upperudslogen.Upperudslogen. 

Jag nöjt där jag stod och lyssnade hade kameran med mig så jag fotade och filmade lite som vanligt. Gick upp då och då och kände på golvet. Det var idel glada miner på folket som dansade förbi mig. En lugn dans byttes mot en snabbare dans då byttes också dansen från foxtrott till bugg. Precis innan elva så var det dags för traditionsenlig gammaldans innan fika pausen vi gick iväg för att fika och få i oss lite kaffe och en macka. Det var ett underbart väder så vi satt ute och drack kaffe och njöt av den fina kvällen. Efter en halvtimme var det så dags att åter dra igång kvällen och det fylldes snabbt golvet av människor som alla verkade trivas. Det kom många personliga favoritlåtar och en av dom populäraste är ju utan tvekan ”Främling”. Nisse sjöng den så klockrent och efter det kom Ted Gärdestads finns ”Jag vill ha en egen måne”. Två låtar som jag filmade på tillsammans med några andra alla finns på min Youtube sida Smurf7407. Så började en mycket trevlig kväll lida och gå mot slutet nu kom man in på sista halvtimmen. Detta var en av de finaste och bästa danskvällar i år helt klart topp fem. Det kom ett par fina låtar innan det var dags för Nisse att tacka alla för en underbart trevlig kväll Upperudslogen är utan tvekan Sveriges finaste dans loge. Dom inledde med ”Till min kära” och det är en av de finaste låtar som finns och texten säger så mycket. Snackade lite med grabbarna och köpte deras skiva innan det var dags att fara hemåt vilken kväll man fick och vilken kväll Junix gav publiken. Stort TACK Junix detta var första men absolut inte sista gången.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: