Fastingen i Kristinehamn!

Så har den avverkats för 38:e året eller något sådant årets fastingsmarknad i Kristinehamn. Det är ett evenemang med en lång historia bakom sig. Men tänker inte gå in på historien något djupare här då skulle säkert alla trötta och inte orka vilja fortsätta läsa detta inlägg. Fastingen är något man längtar efter och ser fram emot och även om jag blivit äldre så är det så sjukt kul. Man får komma ut på stan det kommer karuseller och sedan så fixar Kivanis club hela arrangemanget med allt från olika jippon på stan till ”Vi i femman” till artister. Det är lite olika kringarrangemang varje år och inte enbart karuseller. I år hade man hjälp av duktige killen Patrik Ekman som har sitt företag ”Dreamsound”. Dom hade som vanligt karusellerna på torget och på norra torget som det heter hade dom byggt upp ett stort öl tält där det bjöds på underhållning och stand up. Det var olika band som lirade och på lördagen var Kristoffer Appelqvist som varit med ibland annat Parlamentet där och körde lite stand up för publiken.

 


Fastingen.Fastingen.Fastingen.


Men allt började på torsdagen vid halv sex att kommunstyrelsens ordförande Jane Larsson invigde Fastingen. Varje år har man alltid röstat fram en fastings flicka men i år var antalet sökande för få så man valde att hoppa över detta i år. Gick ner en sväng på torsdagskväll och kikade runt men jag åker inga karuseller men det var trevligt ändå. Fredagen skulle jag ner på kvällen med mamma och broder ta någon öl och lyssna på min kompis Per som skulle lira där med sitt band Just 4 Fun. Det började lugnt och alla satt med en öl eller dricka och lyssnade. Sedan en bit in på kvällen spelade dom Proud Mary och då var det som hela publiken exploderade det dansades och det blev rena allsången. Allt eftersom fylldes det på framför scenen med folk som rockade loss till Just 4 Fun Mats Ögren njöt där han stod och lirade. Publiken var verkligen med på noterna och skrålade med i verserna och verkade gilla det dom hörde. Fram emot klockan ett var det så dags för sista låten efter att publiken klappat in dom igen på scenen. Magnus Ugglas ”Kung i baren” dånade ut och hela tältet gungade kameran var med så jag filmade lite vilket finns på min youtube sida. En sjukt kul kväll tog några öl och bara njöt MEN det var lugnt för jag skulle köra bil dagen efter. Det roligaste på hela kvällen var att jag träffade en gammal kompis som heter Helena. Har inte sett henne på cirka femton år det var underbart att träffa henne prata lite med henne var tvungen att ta ett kort på henne som minne. En underbar kväll Fastingen och vid jul är en typisk helg då alla som inte bor i Kristinehamn kommer hem. Då har man chansen att träffa gamla kompisar från förr.

Just 4 Fun.Kristoffer Appelqvist.Jag. 

Allt avslutades på lördagen med mera karuseller för dom som gillade det. Var nere med broder och tittade på Kristoffer Appelqvist som varit med i parlamentet. Han var jätte duktig och väldigt rolig med. Blev ett fint avslut på denna fastingshelg. Knallade runt på stan ett par varv innan vi tog bilen och åkte hem. Föresten efter Kristoffer spelade ett band som hette Dr Drag jäklar vilket ös ta chansen och lyssna på dom om ni får.

 

Fridens Mikael.


Kommentera här: