Vännerna i Roger Lööfs spelar upp till trivseldans i Degerfors folkets park!

Denna danskväll i Degerfors är en kväll som jag sedan länge planerat in då mina goda vänner i Roger Lööfs från Arvika skulle svara för och spela upp till dans. Trivseldans på onsdagskvällarna i Degerfors folkets park är mycket välbesökta och uppskattade av danspubliken och varje onsdag kommer mellan 2-300 människor för att träffas, trivas och svänga sina lurviga. Tre moderna och en gammal är konceptet för denna kväll. Denna kväll var också lite vemodig och speciell för Håkan skulle göra sin sista spelning som trumslagare i Roger Lööfs orkester. Thomas och hans hustru Liselotte hade fixat en överraskning som jag och broder skulle överräcka på scenen till Håkan som inget visste.

 Roger Lööfs.Liselotte spelar saxofon.Rolf spelar gitarr.

Valde en långärmad skjorta denna kväll då vädret ute var lite småkyligt och det duggregnade med. Styrde hem för att hämta min broder och mamma som också skulle följa med på dansen. Hade dagen till ära varit och köpt lite godis lakrits jag äter inte godis men Liselotte i Roger Lööfs hade fyllt år så jag skulle överraska henne med lite godis. Vädret var lite mulet och små regnigt då jag styrde mot Degerfors. Svängde in i god tid till Degerfors folkets park och redan hade det kommit några bilar. Betalade entré till den alltid så vänlige och skojfriske arrangören Manfred han har alltid något trevligt att berätta eller tala om. Prick klockan sju räknade Håkan in till kvällens första dans den mycket fina ”Här vill jag bo” Inleder dom med och Liselotte sjunger med sin varma mjuka fina stämma. Hon sjunger så otroligt fint och det blev många applåder efter denna låt. Efter denna låt kom så en låt som jag tycker mycket om nämligen ”Främling” Spelar man inte främling är man ingen riktig dansbandsmusiker var det en dansbandsmusiker som sade en danskväll. Och Roger Lööfs version hör till en av dom finaste jag hört där delade nämligen Thomas och Liselotte på sången gissa om jag var lycklig och applåderade massor efteråt.

Thomas spelar dragspel.Thomas spelar gitarr.Håkan trummar på.
Thomas sjunger något vackert.Liselotte med sin gitarr.Thomas blåser sax. 

När det gått någon dans till så var det så dags för kvällens första gammal dans en hambo. Det var så kul att bara stå och titta på hur duktiga dom är på att dansa gammalt. Nu var det dags för något som jag vet ligger Thomas varmt om hjärtat country det kom en snabb go country låt och nu buggade de flesta så det svängde rejält på dansgolvet. Mera fart och både orkester och publiken njöt i fulla drag. Trots att det till och från duggregnade ute så var det en hel del folk som sökt sig till parken för att dansa. Lite lugnare och i dans nummer två skulle överraskningen komma. Jag och broder smög ut till Thomas bil och hämtade ett paket innehållande en bok med bilder på Håkan samt en champagneflaska. Förvånad trumslagare gör sig redo att sjunga då Thomas tar en kort paus och håller ett kort tal upp på scenen kommer jag och broder överraskning nummer två denna kväll. Lite fotografering så var det dags att rulla vidare denna danskväll nu fick så Håkan sjunga låten han skulle sjunga. Applåder fick han välförtjänt Håkan kommer nu trumma i Holidays orkester.

Roger Lööfs.Roger Lööfs.Roger Lööfs.

Roger Lööfs.Thomas rockar loss.Thomas rockar. 
Liselotte.Roger Lööfs.Håkan.

En gammaldans till var det så dags för en vals denna gång och dansparen virvlade fram över dansgolvet. Nu ska vi ha lite fart så vi får upp ångan igen manade Thomas och ännu en go country låt kom. Efter denna låt var det dags för kvällens paus nu skulle en kopp kaffe och en smörgås smaka mycket gott. Manfred gick runt som vanligt och fyllde på påtår och pratade och skojade med dansgästerna. Gott med kaffe så jag tog en kopp till innan jag gjorde mig klar för att gå ner till dansbanan där Roger Lööfs hade sparkat igång andra halvleken. Lite lugnt smög dom igång och publiken var kvar och nu var dansen åter igång. Många glada leenden som log hela kvällen inte en sur min här inte. Nu kom så en av mina favoritlåtar ”Den tid vi behöver” En stark och bra låt som många spelat in på skiva tror Lasse Stefanz var först. Nu var det dags att spela kvällens sista gammaldans och dragspelet åkte på och jösses vad det svängde skönt tror det var en pariserpolka. Allt har en ände och så ett slut denna trevliga danskväll började gå mot slutet. En snabb dans hans med innan det var dags att tacka publik och arrangör och som Thomas sade heja röda vita laget. För er som inte vet vad det är och betyder så är det fotbollslaget Degerfors IF allt avslutades med vackra och fina låten ”Near you” tack till alla för en fin och trevlig kväll.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: