Hösten knackar på dörren till mitt liv!

Nu går sakta sommaren mot sitt slut den går i ide och lägger sig snart för att somna in i en skön sömn tills nästa år. Nu knackar hösten på dörren och vill göra sin entré trädens fina blad skiftar färg från grön till mer gulliknande och rördfärgade och de orkar inte hålla sig kvar på trädets grenar så det singlar sakta ner mot marken. Nu är de ljumma sköna fina sommarkvällarna över tiden då man kunde sitta ute och grilla eller bara sitta ute på en altan eller balkong med en kall öl och njuta av den Svenska sommaren. Nu när hösten knackar på dörren flyttar trädgårdsmöblerna inomhus i värmen och det börjar bli dags att förbereda sig i trädgården för den årstid som stavas hösten och med den vintern som kommer tätt efter.

Nu är det höst.

En bänk.

Vackra färger.

Jag själv.

Visnums kyrka.

 

När hösten knackar på dörren gör sig flyttfåglarna sig redo att flyga till varmare breddgrader då duger inte vårat klimat här i Sverige. Dom söker sig vidare i jakt på värme och sol men samtidigt för att sedan återkomma då vädret tillåter det. Nu när sommaren tar sitt sista andetag och suckar tungt över att åter få gå i vila då knackar hösten på dörren och vill komma in med all sin glans och färg. Dagarna blir mörkare mycket fortare och solen går ner tidigare och vissa dagar orkar den inte komma upp alls. Med hösten kommer kylan smygandes och tränger på våra kroppar den skiftar i vindarna från varmt till kallt.

Södra Råda kyrka.

Fönster.

Landskapsvy.

Landskapsvy.

Löv.

 

Hösten är för mig en otroligt fin årstid och fin på det sätt då jag har ett stort intresse till att fotografera så lyser träden och naturen upp i väldigt starka fina ljusa färger. Man får då chans att fotografera riktigt fina bilder. Hösten är också mysig för man kurar ihop sig inne och myser med en god bok eller man umgås träffar släkt och vänner. Hösten gör att vi tar in så mycket saker vi flyttar in trädgårdsmöblerna vi städar undan flyttar in grillen för denna gång. Vi förbereder för en annan årstid och man klipper gräsmattan för sista gången innan hösten och vintern gör sin entré. Det första man märker är temperaturen sjunker från plus mot minus det blir kortare dagar med ljus och mörkare kvällar det tar lite längre tid innan dagen får sitt ljus. Vi ändrar tiden på klockan drar tillbaka tiden en timme för vi plockar in och undan när hösten är kommen. Nu viner det i träden utanför mitt fönster kanske är det hösten som redan kommit.


Höstdag.


Blomma.


Höstdag.
Österviks kapell.
And.


Fridens Mikael.

Kommentera här: