Sju plusgrader ute och regn ja det är julafton 2013!

Sju plusgrader ute och regn , åter regn denna dag känns mer som en vårdag i april precis då snön smällt undan än julafton. Faktum är att trots vädret så är det julafton och året är tjugohundra tretton. Hela hösten har det varit ett märkligt väder men snart måste det vända eller som man säger smälla till och bli kallare och så småningom komma snö med. Men det var bara att gilla läget att det inte kommer vara en jul med snö utan en jul utan jag har inget problem med det men det finns de som vill ha allt och lite till. Hade dagarna innan varit sjuk vilket var tråkigt så jag hamnade efter lite med en del saker bland annat skicka ett julkort till min vän Carina vilket jag sörjer över hon är min äldsta vän som jag känt i trettio år om inte mer.

 
 

 

 

Men ska ta med henne o broder till Forshaga den 28:e december på dans då Jenny Saléns spelar där. Dagen innan julaftonen satt jag hemma och packa slog in julklapparna och bara myste med lite uppesittarkväll på tv:n i form av Bingolotto och Pluras jul på trean. Snygga paket inte men huvudsaken var att ingen hemma skulle se vad paketen innehåller. Satt o skrev lite med en tjejkompis inne på Facebook innan mina ögon villa stänga och sova.

 
 

 

Borstade tänderna och klädde av mig o kröp ner i min varma sköna säng och på någon minut så sov jag. Har ganska lätt då jag lägger mig att somna vilket känns och är mycket skönt. Vaknade nästa morgon ganska tidigt vilket kändes så skönt att få komma upp brygga på kaffe och bara njuta av morgonstunden men jag tittade först ut sedan på min termometer som jag har i köket den visade på 7-8 plusgrader. Ute regnade det för fullt jaha det var den julstämningen tänkte jag. Satte mig vid datorn och bara kopplade av med en kopp kaffe till läste lite nyheter som jag alltid brukar göra. Kikade på nyhetsmorgon och vilket suveränt programledare par Steffo Thörnqvist och Jenny Strömstedt är sån tajming och personkemi emellan dom. Man märker att dom två jobbat tillsammans väldigt länge och kan konsten med det lilla extra för att höja sändningen. Och för att göra den intressant för mig som tittare. Började så sakta packa ner allt som jag skulle ha med mig hem till mor och far och min broder dit jag skulle och fira jul. En sista kol en dusch lite under armarna så var jag redo att fara iväg mot hemmet. Köpte med en tidning i kiosken och önskade alla där en god jul. När jag så kom hem var mamma i full färd med maten så jag hängde upp jackan och hjälpte henne i köket.

 
 
 

 

Nu kände man lite mer julstämning och glädje över julen sedan började jag bli hungrig också. Klockan två satte vi oss ner och började äta av julmaten men jag tog ganska lite för jag ville inte proppa i mig en massa mat. Hur gott det än är så måste jag tänka på min kropp och det gjorde jag. Efter maten hjälptes vi åt med att diska undan och plocka undan allt så vi kunde slå oss ner och se Kalle Anka. Men innan dess var det dags för årets julvärd Petra Mede att göra entré i tv och vilken entré hon var lysande kvällen rakt igenom. Med säker hand tände hon ljuset inget flams eller trams korrekt och så stiligt klädd ledde hon oss igenom tablån och programmen. Och självklart skulle jag se Svensson, Svensson fira jul det är en tradition värd att bevara jag älskar den serien.

 
 

 

När så Kalle var över var det dags för en av de vackraste och finaste filmer jag sett ” Kan du vissla Johanna”. När jag ser denna film inser jag vilken stor skådespelare Per Oscarsson var och hur saknad han är. Berra som skulle ha en morfar fick det och vissla lärde han sig med att göra. Efter att vi så druckit kaffe och plockat undan var det dags för julklapparna som skulle öppnas. Alltså lite spänning i någon minut räknade jag snabbt ut. Satt och kikade på O Helga natt från Örebro på tv:n som leds av Peter Flack där ett antal artister bjuder på vacker stämningsfull julsång. En go fin stund nu var det så dags att börja läsa i en bok en av de bästa julklappar jag fick av min broder var en bok om mitt favoritband som jag älskat sedan jag var liten Iron Maiden. Men boken var stor och tung fick ont i handleden av att ligga ner och läsa i den. Fick sluta för vi skulle till kyrkan Österviks kapell på midnattsmässan som vi åker på varje år. Jag och broder gjorde oss klara och for ut till kapellet och vad vackert där var med alla levande ljus.

 
 

 

Vår förre kyrkoherde Stig Axelsson ledde mässan. Och det fick mig till en stunds eftertanke med alla ljusen och den fina sången. Satt där och bara nöjt sedan fick man höra historien igen om hur Josef och Maria skulle och skattskriva sig. Sedan avslutade Sven Olsson med att sjunga O Helga natt. Ett vackert och fint avslut på denna fina julaftonskväll som övergått till juldag. Tack för denna fina dag som blev fylld med mycket ljus och värme.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: