Dagstur i vårt vackra landskap Värmland en tur till Årjäng o Töcksfors shoppingcenter!

Varje år då vi har semester brukar jag och min broder göra en dagstur tillsammans någonstans i vårt fina landskap Värmland. Och i år var det inget undantag vi snackade lite fram och tillbaka och kom så tillslut fram att åka till Årjäng eller däråt. Det är en del av Värmland som jag inte åkt till så ofta en hel del att utforska där. Men det var samtidigt en resa jag såg fram emot att få göra tillsammans med min broder. Vi bestämde tid dagen innan och jag gick och lade mig i skaplig tid allt för att vara utvilad till dagen efter.

 
 

 

Gick upp i skaplig tid för att inte behöva stressa en massa. Vaknade nästa morgon så utvilad och pigg så jag studsade upp ur sängen. Läste tidningen bryggde på kaffe och så sakta fixade mig. Gjorde lite smörgåsar som jag skulle ta med mig och hällde upp kaffet i termosen. På med skorna och kläderna så var jag redo att hämta min broder sedan. Styrde bilen så vant ut och hämtade honom en stund senare rullade bilen ut på E-18 mot Årjäng sade vi i kör. Passerade Ölme innan broder ens han att blinka med ögat. Styrde genom Karlstad tog sikte på Vålberg för en liten bensträckare. Träffade på en kille där som heter Robert som är ute mycket och dansar en trevlig kille. Vi skulle leta oss till Älvenäsparken och efter lite körande fann vi så parken tillslut. Det låg ganska fint men såg ut som det inte varit någon aktivitet där på länge.

 
 

 

Sedan styrde vi vidare och gjorde ett kort stopp i gamla Slottsbron nu började vi komma på historisk mark där var ju där som Sven Ingvars tog sin början detta band som jag törs säga älskas av alla. Styrde sedan ner till Liljedal där ifrån kommer Ingvar Karlsson som var med i Sven Ingvars. Hittade Eds K:A och jag o kyrkor så den stannade jag och fotograferade innan vi åkte sista biten fram tills där vi skulle stanna och fika. Det var så vackert vid deras hembygdsgård så vi slog oss ner vid ett bord precis nere vid vattnet. Nu skulle det smaka med kaffe och smörgås som jag hade med mig i min ryggsäck. Glömde för en liten stund bort tiden satt här och bara njöt i solen och drack kaffe.

 
 

 

Broder påminde mig om tiden att det var dags att åka vidare vilket vi också gjorde. Stannade till vid Långserud och fotade deras vackra fina kyrka och vilka vackra omgivningar där var. Styrde ut på stora vägen och fann lanthandeln i Långserud och det var två bröder som var ganska sugna på glass som stannade till där. Nu sade vi i kör att vi kör sista biten in till Årjäng vilket vi nästan gjorde för i Årjäng har man Sveriges vackraste travbana där blev det ett kort stop. Lite småirriterad då en bil parkerat precis framför entrén men när vi skulle åka vidare kom en och stack iväg med bilen och det gladde mig så mycket nu kunde jag ta min bild där. Svängde in och parkerade bilen. Direkt såg vi det omtalade Årjängs trollet tog kort på det och poserade framför det.

 
 

 

Gick in på turistbyrån för att se om det fanns något spännande att titta på men hittade inget av intresse tog en tidning och en karta över Årjäng. Tog en massa bilder fann en butik som sålde lite souvenir prylar och utanför fanns lådor med Elvis på som var riktigt snygga och fina men de kostade en del men riktigt snygga var dom. Gick in och kikade fann en hel del fina grejer men köpte inget utan gick vidare. Gick en bit till och fann Silbodals kyrka den gick vi in i och vilken fin kyrka det var. Tog lite bilder och gjorde även en liten videohälsning inne från kyrkan med broder. När vi var klara var broder hungrig så även jag så vi gick tillbaka in mot centrum. Men stannade till vid fotbollsplanen Tingevi som låg så fint belägen. Sen fann vi en restaurang för nu skulle vi få något i oss. Det tar på krafterna att knalla runt.

 
 

 

Beställde och slog oss ner utanför och bara njöt i solskenet. Snackade lite om vart vi skulle fara sedan broder kom på idéen att det inte var så långt till Töcksfors shoppingcenter taget sade jag direkt. När vi anlände Töcksfors fann jag direkt shoppingcentret sedan kyrkan där vi stannade till och fotade innan vi gick in i Töcksfors centrum och tog lite mer bilder. Shopping lyste i våra två bröders pannor men vi parkerade bilen i garaget och tog rulltrappan upp. Knallade runt i affärerna och kikade och det var riktigt trivsamt och trevligt. Kan avslöja att av denna tänkta shopping köpte jag och broder varsin t-shirt men så kan det bli ibland. Man ska inte köpa för köpandets skull. Nöjda var vi så fick vi en ide om att bada på vägen hem så broder kuta maraton och köpte ett par bad brallor för femtio spänn. Nu var vi åter på väg passerade Holmedal där de har en folkpark den vill jag till sade Markus gärna så vi stannade till och frågade om vägen dit.

 
 

 

Körde tillbaka en liten bit svängde av och fann så parken. Fint beläget låg den omgärdat av ängar och skog. Tog en del bilder och såg en massa gamla affischer i parken på band som varit där och spelat Trond Erics som kom från Norge och Fernandoz var två affischer som vi såg. Åkte vidare till Järnsjöns camping där vi stannade till för att bada nu skulle det bli skönt efter att ha suttit en hel dag i bilen o kört att få doppa sig. Varmt var det i vattnet så jag stannade i vattnet en stund och bara njöt för fullt. När jag torkade mig och skulle klä på mig så ringde min vän Jessica och snackade lite med mig. Sen for vi vidare skulle göra ett kort stopp i Sillerud det första vi såg då vi svängde in var lanthandeln där stannade vi och tog lite bilder. Då kom ICA handlaren och hälsade på mig och broder och berättade lite om affären för oss. Bredvid låg den gamla stationen där är det café och vi serverar dagens lunch där på sommaren. Jag tycker det är så charmigt med dessa lanthandlare och det ska man bevara tyvärr är det en hel del som tvingas slå igen.

 
 

 

Tog lite mer bilder och fortsatte på vägen till kyrkan och vilken pampig stor kyrka dom hade den såg riktigt fin ut. Och den utsikten var bedårande precis då solen gick ner med. Nu skulle snart helvetet börja men nej så allvarligt var det inte även om det kändes så. Vi styrde från kyrkan och fortsatte på vägen i hopp om att komma ut på E-18 men icke vi kom längre och längre ut på landet djupare och djupare in i skogen. Visst vi hade kunnat vända men fortsatte och tillslut var vi mitt ute i ingenstans jag visste inte alls vart vi befann oss. Tillslut efter att ha kört en bra bit fann vi ett hus som det stod Vårviks bygdegård på. Stannade till och tog fram kartboken det var utmärkt på kartan nu visste vi lite vart vi var. Fortsatte sedan och köra och det var skogsvägar och vägar av alla de konstigaste slag som vi nu färdades på. Blev för en kort sund lite skraj o rädd för jag visste inte hundra vart vi befann oss. Vi körde o körde och hade massa olika teorier vart vi skulle komma fram.

 
 

 

Det började mörkna med men vi sade vi båda har semester vi har ingen brådska hem. Jag körde på och vi hamnade än här än där. Såg tillslut en skylt med Svanskog men inget Svanskog tillbaks på ruta ett. Körde vidare och såg efter ett bra tag en skylt Åmål äntligen lite ljus i mörkret. Bestämde oss snabbt att köra mot Åmål för att på så sätt komma ut på stora vägen. Efter att ha kört en bit till så nådde vi Åmål det kändes som en befrielse vilken skön känsla. Nu fick vi åka och jag köra på en riktig väg. Nu skulle det bli raka spåret hem och vi var mycket nöjda med denna dag både jag och broder. Visst okej vi hade kunnat vänt i Sillerud men samtidigt fick vi se så mycket fin natur. Tack Värmland som idag visade sig från sin bästa sida tack broder för trevligt sällskap.

 
 

 

Fridens Mikael.

Ett stort TACK!

Vill sända från mitt hjärta ett stort tack för alla Grattis hälsningar då jag fyllde år den 29/7 det värmde verkligen mitt hjärta och runt två hundra hälsningar inne på min Facebook sida med... Vilka vänner man har satt och svarade er alla nästan men Ingen nämnd ingen Glömd ett TACK till er alla.
 
 

Wizex berörde, värmde och gladde med sin dansmusik på torget i Filipstad!

 

 

Många dansband och band finns det men inte så många som är så genommusikaliska som Wizex förstå mig rätt detta är ingen pik eller så till andra band. Alla är duktiga var och en på sitt sätt men Wizex är för mig ett av Sveriges musikaliska dansband. Det tar musiken till en ny nivå och sedan har dom musik nestorn professorn geniet Eric Iversen som är en mästare på att plocka fram låtar skriva och arrangera. Han tillsammans med dom andra i Wizex klär av en låt naken sedan vizexar dom till den klär på den och gör det till något helt eget och unikt. Wizex är ett dansband från Skåne som i år funnits i imponerade fyrtio år och genom alla år varit ett av Sveriges största och populäraste dansorkestrar. Dom har också personifierat sig med en egen stil. Det gör att man direkt känner igen och hör att det är Wizex.

 
 

 

Då min broder Markus som ofta alltid är med mig ute var på semester så ville jag inte åka ensam. Så jag ringde min fina vän Carina som jag känt sedan jag var liten det är en av de finaste vänner man kan ha. Hon blev så glad då jag ringde och ville gärna följa med mig vi bestämde tid och sade hej då. Jag fixade lite hemma lagade mat och åt innan jag gjorde mig klar duschade bytte om och klädde upp mig som jag alltid brukar göra fick bli blåa byxor och en fin blå skjorta. Nu var jag redo att än en gång styra upp till Filipstad denna fina småstad i Östra Värmland. Det är en stad jag gillar där gick jag också mitt andra och sista år på gymnasiet. Vägen till Filipstad är inte så kul att köra men det funkar.

 
 

 

Kom fram i god tid innan dansen skulle ta sin början klockan åtta. Så vi gick runt och kikade lite i Filipstad jag och min vän. Det tråkiga och hemska var att vi satte oss ner lugnt och stilla för att snacka lite då en kille om på en motorcykel. Han vinglade till och for i backen och vi båda såg direkt att han var full. Han kravlade sig upp och motorcykeln med innan han körde iväg en meter och föll igen då kom en kille fram och bad han kliva av för han var full. En herre bredvid oss ringde polisen som var där inom några minuter det slutade med att de tog killen med sig. Jag förstår inte varför folk ska dricka alkohol och sedan köra bil eller om i detta fallet motorcykel. Det är lika hemskt varje gång ta körkortet ifrån dom på flera år så kanske de kan lära sig något.

 
 

 

Solen gassade och stekte på rätt så rejält men det var så underbart härligt. Jag satt och njöt gick en kort sväng för att ta lite bilder. Nu var det en halvtimme kvar så vi gick och köpte oss fika bjöd min vän Carina på en kopp kaffe samt en smörgås. Så skönt att sitta ute och fika. Lite innan åtta kom grabbarna och Fina Anna Sköld som sjunger i Wizex på scenen vilken kväll vi nu hade framför oss. En trevig herre från Filipstads samverkan var uppe som han alltid är och pratade lite berättade lite vad som är på gäng och hur glada dom är att få hälsa Wizex tillbaka till Filipstad. Applåder och jubel så räknade Allan in till första dansen ”Tycker om dig” Sjöng Anna så vackert hon berör så mycket med sin fina sång. Sedan tog Thomas Lindberg över sången och sjöng en fin sextio talare. Kvällen var så igång Eric Iversen Wizex musikaliska geni hälsade alla välkomna talade om hur glada dom var att vara tillbaka och spela här och vilket fin dag det varit. Han berättade att lite senare skulle Lars Sigfridsson som varit med i Lasse Stefanz komma upp och gästsjunga med dom.

 
 

 

Lite fart så var det igång på allvar. Det bjöds så många härliga gamla Wizex låtar lite nyare och en stor dos gamla låtar från femtio sextio talet. Det strömmade till lite mer folk så alla satt tydligen inte och såg damernas EM semifinal i fotbollen. Lite fart och en gamla Wizex dänga kom det nu jag längtar ut eller något sådant hette den. Anna och Thomas har an fantastisk personkemi emellan sig när de uppträder det är så stort att se dom vilket samspel och energi. Allt sitter klockrent. Det är två av de grymmaste och finaste människor jag sett tillsammans på en scen och även duktigaste. Anna sjöng en låt som berörde så mycket och jag rös till i kroppen. Tommy denna man som varit med sedan Wizex började med uppehåll för några år  blåste till i sin sax så det hördes över hela Filipstad. Anna sjöng Mjölnarens Irene en av de största låtarna.

 
 

 

Nu började vi gå mot kvällens paus och Eric talade om för publiken att de om en stund skulle komma tillbaka då med en gästartist nämligen Lasse Sigfridsson. Och direkt efter pausen Wizex några låtar innan det var dags för Lasse att äntra scenen. Han gjorde det till stort jubel och fick genast med sig publiken som trallvänligt sjöng med i låtarna han spelade. Han har gjort det rätta att stå på egna ben med sin solokarriär och vilka låtar och skivor han gjort. Han sjöng och publiken dansade loss innan han var klar avslutade han med att sjunga min favoritlåt ”Främling”. Det är riktigt stort att höra Lasse sjunga främling och publiken hjälpte till så det blev rena allsången såg på Lasse hur mycket han njöt där uppe på scenen. Jag sitter där nere i tältet och signera sälja mina skivor sade Lasse. Jag gick dit så han signerade sin skiva.  Wizex spelade sista halvtimman som återstod av kvällen men icke publiken ville ha mer och de bjöd på ett par extranummer och allt avslutades med ett härligt sommarmedley på en massa låtar. Applåder visslingar och rop i mängder. Jag och min vän var riktigt nöjda med kvällen vilken kväll denna kväll har berört oss båda så mycket. Tack till Wizex återigen en kanonkväll tack till Lasse Sigfridsson vilken sångare. Slutligen hela Filipstad ingen nämnd ingen glömd. Nöjda rullade vi sakta hemåt i natten. P:S köp gärna Wizex senaste Simsalabim och Lasses nya En gång till. I Höst firar Wizex 40 år med en platta där man plockat fram gamla Wizex låtar gjort nya arrangemang + lite andra låtar. Angela som driver den utmärkta sidan Danslogen.se var där tillsammans med sin man hon filmade på några låtar. Bra då mina ej blev något bra.

 

Fridens Mikael.