Callinaz bjöd på glädje, mogen dansmusik och ett gott sväng i Forshaga folkets hus!

 

Det skulle i Forshaga folkets hus bli premiär för det unga duktiga dansbandet från Skåne Callinaz. Bandet som valt att satsa stenhårt på att förmedla bjuda på och spela en genuin mogen dansmusik och så dom spelar de har gått från klarhet till klarhet och deras resa upp mot de höga höjderna verkar aldrig ta slut. Det är som en lång evig resa som bara blir bättre och bättre. För ett antal år sedan hade sångerskan Carolina Skarup Olsson en vision och dröm det var att hon var så fast besluten att starta ett dansband. Sagt och gjort efter lite trix och fix så fick hon fatt på medlemmar nu kom nästa steg att börja repetera in låtar i en repertoar och det verkade gå som en dans. Premiären skedde med bravur och Carolina och hennes grabbar var så fast beslutsamma att detta var livet. Det dröjde inte länge förrän detta band som döptes till Callinaz började höra talas om sig. Fler och fler både arrangörer och framförallt danspublik började upptäcka Callinaz. Fler och fler spelningar trillade in och en dag kunde dom så livnära sig på musiken det som från början var en hobby hade blivit ett arbete på heltid. Carolina jobbade stenhårt målmedvetet med att ta fram låtar knyta nya kontakter och att utveckla Callinaz. Det började röra på sig och fler och fler strömmade till. Det fina var att man direkt från början valde väg bestämde sig för att satsa på en genuin mogen dansmusik och det valet är idag helt rätt.

 
 

 

Nu var det så dags för danspubliken i Värmland och framförallt Forshaga att få ta del av Callinaz och få dansa till dom. Detta var en danskväll jag sedan länge planerat in i min almanacka. Jag sitter hemma och kikar runt inne på Danslogen och planerar in danskvällar. Ikväll skulle jag åka ensam då min broder fortfarande var krasslig och sjuk. Slog mig ner på balkongen hemma och njöt av solen en stund innan det ar dags att duscha sedan byta om och fara iväg på dansen. Styrde vant bilen och gjorde ett kort stop efter vägen då nedre Klarälven låg som otroligt vacker spegelblank. Stod en stund och njöt av den fina utsikten innan jag styrde vidare. Rullade sista biten in  till Folkets hus i Forshaga. Då var det dags och när jag steg in så satt ingen i luckan och tog emot entrén jaha är det dags nu igen svarade han. Ja sa jag med en klar stämma.

 
 

 

Lämnade jackan i garderoben där Simon som spelar i Sandins stod och tog emot min jacka. Snackade lite med honom innan jag steg in i danslokalen och direkt kom det folk som jag kände. Lite innan nio kom så Carolina och grabbarna ut redo för att kicka igång denna danskväll det blev kramar och hälsade innan dansen tog sin början. Andreas räknade in lamporna tändes och tryggt öppnade dom med ”Tycker om dig” Så fint och vackert sjöng hon Carolina med sån självsäkerhet sånt djup och värme i rösten. Det märktes efter första låten att detta var något publiken gillade för de fick massor med applåder. Innan dess hade Mikael som spelar bas hälsat alla välkomna. En instrumental låt som numer två så var det ordentligt igång lite fart sen å fylldes dansgolvet även denna afton. Callinaz hör till ett av de yngre dansbanden de som ska förvalta och föra detta tradition vidare och det gör de verkligen med den äran.

 
 

 

Micke sade att man nu skulle öka farten och spela ”Från mörker till ljus” titelspåret från första skivan en go bugg låt. Tanken slår mig vad duktiga alla är att dansa här i Forshaga. Jag sneglade mot scenen där hon stod som en prinsessa så gudomligt vacker med sitt leende sin utstrålning och bara log med hela sitt fina ansikte Carolina. Viktor heter killen som tog över efter Jannis som gick till Voize. Han bjöd på mycket skönt gitarrspel. Tiden gick och den blev halv elva då valde jag att gå ner och fika. När jag kom tillbaka så spelade Callinaz sista låten innan kvällens paus sedan skulle grabbarna fixa ljuset som hade lagt av. Efter lite trixande och fixande så kom ljuset åter och de kunde ta paus. En halvtimme senare var det åter dags att kicka igång danskvällen. Lite fart så man fick upp värmen innan de lugnade ner det igen det bjöds på en del fina låtar från deras nya cd. Det regnar mot mitt fönster, Finns jag kvar i fina tankar, så kom jag till Provence kom men sedan Ted Gärdestads fina Jag vill ha en egen måne. Oj, oj efter detta fina stycke stod publiken och gav Carolina stående ovationer. Hon blev väldigt rörd och glad jag började gråta för detta var en stor stund. Hur toppar man detta svårt blir det. Alexander bakom sina klaviaturer och Andreas bakom trummornas sjöng också. Detta var en väldigt fin danskväll jag såg hur glada dansparen var där de dansade förbi scenen. En kvinna skyndar fram och ger Carolina en rejäl stor spontan kram och utbrister vad duktiga ni är att spela vilken utstrålning du har. Sånt värmer Dags för saxen att göra entré denna afton och efter det på med dragspelet. I just wanna dance with you. Lite bättre fart på dansen efter en Elvis låt innan det är dags att runda av kvällen Micke påannonserade kvällens sista dans det skulle bli Främling min absoluta favoritlåt. Jag rös när jag såg Carolina stå där så vacker som hon är och mjukt varmt innerligt sjunga det första raderna ”kanske log hon mot sin bild i spegel kanske såg hon mig i ögonvrån” Jag filmade på denna låten. Och rejäla applåder fick de efter denna låt. Efter sista dansen stod publiken och klappade i händerna stampade i golvet oj, oj utbrast Carolina klart ni ska få ett extranummer. Micke tackade arrangörerna och publiken som kommit och dansat denna kväll. Jag köpte med deras första skiva hem till broder men bad dom signera den. Lite snack innan jag gav Carolina en rejäl kram tackade för mig och styrde hemåt. Tack till Inge o all personal Callinaz.

 
 

 

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: