Snö, snö och Claes Lövgrens i Forshaga folkets hus!

 
 
 

Först vill jag detta blogg inlägg säga med dessa ord vilka hjältar grabbarna i dansbandet Claes Lövgrens är. På fredagen skulle de ha spelat på dansstället Sjötofta fritid men då de fick krångel med sin buss fick de ställa in spelningen. De fixade hyrde en lastbil tog personbil och lastade om och gav sig åter ut på vägarna satte kursen mot Värmland och Forshaga folkets hus. Det kallar jag äkta hjältar många andra gnäller för minsta lilla ”Å det går inte det är så jobbigt vi ställer in”. Men aldrig har jag hört ett dansband säga ta de orden ur sin mun. Nej istället hör man orden ”The show must go on vi fixar detta”. De gör allt för att till varje pris kunna genomföra spelningen.

 
 

 

När jag vaknade på morgonen så snöade det ute och jag fick fundera lite innan jag steg upp ur min säng. Bryggde på kaffe åt frukost och for iväg för att tippa. Åkte hem och käkade lite mat innan det blev en kort vila. Började sedan göra mig klar för dansen. Duscha rakade mig putsa dansskorna på med stassen så var jag på gång. Hem till resten av familjen som skulle med på dansen. Och stunden senare svänger pappa in framför Forshaga folkets hus. Betalade entré till Inge som satt i kuren och hälsade alla välkomna. Nu var vi redo för ännu en danskväll med Claes Lövgrens.

 
 

 

Stunden senare uppenbarade sig grabbarna det var dags att göra en sista koll. Trycka på knappen typ. Andy Ekenmo satte sig till rätta bakom trummorna och räknade in till kvällens första dans. Claes var på ett som alltid sprudlande gött humör. Håll mig fick inleda denna danskväll. Jag vill andas samma luft som du kom efter och så var dansen igång. Andy sjöng from a Jack to a king. Full fart på dansgolvet var det. Claes tackade för applåderna nu ska vi spela en låt från Norge Åge Alexandersen skrev den. Så började Ljus och värme. Claes stod där så fint och sjöng med sin varma stämma. Jag fick en rysning genom hela min kropp. Claes Lövgren har en av de finaste röster i hela dansbandsbranschen. Golden gate och Emmelie fart och fläkt så det stod härliga till. En herre gjorde tummen upp då han dansade förbi och Claes han bara log tillbaka. Nu ska vi spela en låt från de djupaste Värmlandsskogarna För dina blåa ögons skull. Efter denna fina låt sjöng Andy en mycket fin låt Om himlen och Österlen. Andy Ekenmo har en väldigt vacker fin stämma. Tiden den går och det var dags att gå och fika. Kaffe och köttbullssmörgås smakade mycket gott.

 

 
 

När vi kom upp så spelade Claes Lövgrens gammaldans för fulla muggar. Kaffepaus grabbarna fick tacos som det alltid serveras i pausen till orkestrarna i Forshaga. Halvtimmen senare stod Claes och grabbarna åter på scenen. En, två, tre jag sluter ögonen sjöng Claes innan Andy tog vid och sjöng Ett hundra mil en härlig svängig låt. Carl Johan Stifors spelar gitarr men han sjunger också i härliga När en flicka talar Skånska. När sista tonen i låten klingar ut så stod hela publiken och klappade i händerna länge, länge. Calle såg rörd och tagen ut. Tack snälla ni oj ge Calle en applåd till sade Claes. Blue eyes crying in the rain är en låt som många framför i en lugn version men också som Claes Lövgrens i en buggversion. Så kom så Främling låten som alla dansband spelar ja nästan alla. Det bjöds på många spår från deras senaste skiva Vi börjar om. Ante stod så tryggt därbak med sin bas och spelade. Det är en av de trevligaste jag mött. Lyckliga gatan drog Andy till mig och nu var vi inne på upploppet. Vi har nästan avverkat alla åk sade Claes ett stort tack till alla som kom kväll och dansade till oss i Claes Lövgrens.

 
 
 
Vi ska bjuda på kvällens sista dans Du är solen på min himmel och efter det ska Andy sjunga Raring. Publiken stannade upp och gav grabbarna en rejäl applåd. Jag skrev ner några låtar på min fusklapp som jag har för att sedan då jag sitter hemma och skriver i min blogg ska komma ihåg vilka låtar de spelade. Men publiken ville annat de stod och klappade stampade i golvet efter mera. EN och två, fyr så drog de igång ett långt svängigt rock medley med en massa låtar. Claes som den skicklige sångare han är dansade runt på scenen och släppte loss. Calle lät fingrarna glida vant över gitarren Andy bankade på trummorna. Annti och Ante spelade så svetten lackade. Så tog kvällen slut vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna innan vi nöjda styrde hemåt. Vilken kväll vi åter fått av Claes Lövgrens jag längtar redan efter nästa danskväll med dom. Ett som vanligt stort tack till Inge och all personal bock och tack.

 

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: