Glädje, värme, säsongens bästa siffra i Degerfors folkpark med Hedins

 
 
 

Det var en förtrollande kväll en dag där solen stod så högt på en nästintill klarblå himmel. Det var onsdag och en kväll som gjord för en danskväll i en äkta svensk genuin gammal fin folkpark. I den vackra parken i Degerfors bjuds det under sommaren in till dans under onsdagarna när Manne och hans medhjälpare , personal slår upp portarna till parken. Vecka efter vecka rullar turnéfordon in på scenen riggar och packar en dansorkester upp och det bjuds på dans. Denna onsdagen skulle Skåne orkestern Hedins svara för dansmusiken det är en orkester med många års spel ute på dansbanorna. Denna fina onsdagskväll skulle de bjuda upp och jag hade gjort mig klar hemma och styrde iväg med bilen för att hämta upp min mamma och broder som också skulle med på dansen.

 

Packade ner det sista sedan åkte vi iväg mot Degerfors. Så vackert underbart skönt väder var det där jag rullade fram med min bil. In i parken svängde jag och där stod redan många bilar detta blir en kanon kväll tänkte jag direkt. Så kom grabbarna upp och det blev glada leenden och lite snack hej vad kul att se er igen sade Conny och Ola sedan kom Christoffer med. Folket strömmade till och det blev så där härligt trångt och varmt på dansgolvet. Japp då åker vi iväg Christoffer räknade in till kvällens första dans ut på golvet gled dansparen. Mjukt och lugnt sjöng Ola med sitt breda fina leende. Sedan hälsade Conny alla välkomna till denna fina kväll så kul att se så mycket folk här. Även om det inte stämmer så heter nästa låt Sitter här i regnet så fortsatte danskvällen. Det är lätt att bli kär i nån som dig kom efter och då ökades tempot.
 

Ett äldre par gjorde tummen upp och damen var fram och kramade om Ola. På med dragspelet och Du tänder ett ljus sjöng och spelade Hedins nu. Manne satt på sin pall och bara njöt fler folk strömmade till. All shook up innan det blev dags för kvällens första gammaldans en hambo inledde dom med och det lät verkligen bra och det är så fint att se alla när de dansar gammaldans. Ett äldre par klappade i händerna en herre gled förbi fy tusan så bra utbrast han Conny log tillbaka och nickade. Christofer klämde i med Tre goda skäl och nu var stilen bugg. Conny tog fram sin trumpet och blåste så fint No matter wath jag fick en rysning genom hela kroppen av Connys mästerliga fina trumpet spel. Klockornas sång är en annan fin låt han blåser i sin trumpet. Efter varje låt och dans får Hedins så kraftfulla applåder från publiken.
 
 

De är så värda alla applåder som publiken ger dom. Tusen tack underbara ni vilken publik utbrast Ola och Conny fyllde i det är så fint en sån fin sensommarkväll att stå och spela här i denna fina folkpark. Vi ska spela en kaffevals innan vi går och dricker kaffe paren ställde upp sig och gjorde sig redo. Ålefiskarns vals tog sin början och det dansades som aldrig förr. Ja vals var melodin sedan gick vi till bilen började skruva ihop mitt lilla bord och fram med fikat. Kaffe och en smörgås i en folkpark är så mysigt och fint. Sedan steg de på igen och andra halvlek tog sin början. Lugnt inledde de andra halvlek och snabbt fylldes dansgolvet av dansglada människor. Tackar, tackar då var vi tillbaka på scenen Ce sibon drämde Conny i med sin trumpet. Du svara aldrig när jag ringer kom en go bugg låt med fart i. Pariserpolka stod på tur och den kom som en fart vind. Jag tog lite mer kort.

 
 

Vi ska spela en låt som heter Pocare Ana sade Conny och det är min absoluta favoritlåt sedan kommer Tänd ett ljus i fönstret. När Conny började blåsa så kom tårarna på mina kinder detta var så berörande och fint. Jag stod och bara rös TACK Conny Hedin för låten. Om jag faller, faller jag för dig öste de på med efteråt. Tiden gick en ny dans tog sin början en äldre kvinna bjöd upp en man och de virvlade iväg ut på dansgolvet. Christoffer sjöng en go Streaplers låt och det syns så väl vad roligt de tre har tillsammans. Och när man har roligt går tiden så fort vi är framme vid kvällens sista dans sade Conny vi vill tacka er alla för en oförglömlig fantastisk kväll här stort tack till Manne vi ska avsluta lugnt med Öppna landskap. Trumpeten åkte fram och Conny blåste så vackert så berörande fint och inte ett öga var torrt. Och publiken ville inte sluta applådera kraftfulla applåder fick Hedins oj, oj nu blir jag rörd sade Conny har ni inget hem att åka till. Ni ger er inte ni vill ha en till och så blev det ett extranummer innan vi tackade för oss och styrde hemåt. Vilken kväll en av årets absolut finaste danskvällar. Tack till Manne o personalen och Hedins från hjärtat.

Fridens Mikael.

Kommentera här: