Glädje, full fart, handklapp, länsdans med Alvenfors i Kristinehamn

 

Varje år i månad april är det så Kristinehamns kommuns tur att stå som värd och arrangera länsdansen. Det är dans för funktionshindrade inom omsorgen och FUB som arrangeras en gång i månaden runt om i Värmland. April är det alltid Kristinehamns tur och glädjen och förväntningarna är enorma bland besökarna detta längtar de till att få komma ut träffa sina vänner och kamrater sedan få svänga loss till dansbandet Alvenfors. Idag har grabbarna en kort resväg från Gullspång upp till Kristinehamn. Årets bästa spelning eller helt klart en av dom säger de i kör.

 
 

Jag låg hemma och vilade mig innan jag tog en skön lång varm dusch innan jag fick på mig finkläderna och sedan styrde ner mot Kristinehamns Conference Center där var redan mycket folk. Dansen var i full gång men lagom när jag steg in så tog grabbarna i Alvenfors paus. Men de blev så glad av att se mig där. Jag och broder Markus hjälpte dom med att sälja cd skivor och t-shirts åt dom. Många kom fram och ville köpa skivor och t-shirts av oss. Sedan gick grabbarna på scenen igen och drog igång det hela.

 
 

Det blev fullt på dansgolvet direkt och en himla god stämning. En Streaplers låt Hela, hela dig drog igång farten ordentligt och alla klappade i händerna en del sjöng med och andra bara diggade och dansade för fullt. Nu ska ni få dansa tryckare sade sångaren Peter det tycker ni väl om och han fick ett rungande ja tillbaka. För att i nästa dans åter öka på farten. En kille från Arvika var så himla glad att han fick komma upp på scenen tillsammans med Lennart eller Kaggen som han kallas för tillsammans sjöng de Leende guldbruna ögon. Alla sjöng med det kändes som taket skulle lyfta sig. En lugn dans en tjej och en kille dansade så nära och bara njöt av musiken.

 
 

Efter en kort paus var de tillbaka för att ge järnet sista biten av kvällen. En låt ni säkert ha hört ska vi spela nu här kommer Främling och det blev åter rena allsången. Sedan ska vi spela Inget stoppar oss nu då blev det världens jubel bland publiken. Det började med de välkända pianotonerna i inledningen på låten. Sån glädje jag blev rörd till tårar då jag såg alla där. Nu ska vi avrunda denna kväll vi i Alvenfors vill tacka er alla som kom ikväll. Denna kväll var så fantastisk och magisk. Sven Ingvars kom på slutet innan en lugn låt tog sin början och alla dansade så nära. Sedan utbröt stort jubel och publiken ville inte sluta applådera. Jag och broder hade sålt slut på alla skivor och tröjor åt grabbarna vilket de blev glada för.  Ni är suveräna. Vi stannade en stund medan de packade ihop sina instrument vilken suverän kväll alla var så nöjda och glada.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: