Mycket folk fina låtar säsongsavslutning med Kjell Dahls i Storfors Kulturhus

 
 

Tiden går fort då man har trevligt och trevligt har det varit på söndagarna i Storfors och i gamla Folkets hus Storfors Kulturhus. Där har Korpen Karlskoga varje söndag arrangerat danskvällar och som på en given signal har danspubliken strömmat till och lagt en sula på parketten. Full fart varje gång och det har alltid kommit en stor trogen danspublik vecka efter vecka. Tiden ja den har sprungit iväg och det är så dags för säsongsavslutning på dansen det kändes som det var igår man var där på vårens första danskväll. För dansmusiken denna sista söndagsdans för säsongen skulle en orkester som jag aldrig hört förut från Katrineholm kommer dom Kjell Dahls är namnet med Kjell i spetsen. Kjell som en gång i tiden var med och startade dansbandet Jontez blev efter ett tag hemma åter spelsugen. Tillsammans med  Mats Eriksson och Sven malmberg så startade han igång orkestern Kjell Dahls som snabbt blivit en stor publikfavorit ute på dansbanorna.

 
 

Efter däckbyte och middag hemma hos mor och far fick det bli soffan en kort stund lite vila. Åkte sedan hem och duschade bytte om innan jag vände åter hem till mor och far samt min broder. Sedan rullade vi iväg mot Storfors in framför Kulturhuset där det redan stod fullt med bilar. Steg in och Sven och Kerstin blev lika glada som alltid av att se oss där. Även Kjell blev glad att åter få se oss likaså de andra. Klockan slog fem eller en minut innan så räknade de in och kvällens första dans tog sin början Ge mig tid följt av Det regnar mot mitt fönster in genom dörren gled danspar efter danspar.

 
 

Applåderna är kraftiga och många ja även långa. Hej på er allesammans vad kul att vara tillbaka här i Storfors vi heter Kjell Dahls vi ska underhålla och spela för er ikväll. Vi ska öka på farten en aning Kan du hålla dom orden från Mats Bergmans så drog det åter igång. Det lät riktigt bra och fint om grabbarna tyckte jag. Tack för att du finns följt av den mycket fina Barndomsåren kom och lugnade ner tempot. Barn behöver kärlek utan gränser sjöng Mats så otroligt fint. Nu gott folk ska vi spela en gammaldans manade Kjell till publiken en schottis varsågoda. Dansparen ställde upp sig och gjorde sig redo. En, två, fem så körde de igång och det var full fart. Det är så fint att när de dansar gammaldans.

 
 

Störst av allt är kärleken en låt skriven av Peter Grundström. Peter är en mästare på att skriva fina låtar. Ljus och värme varsågoda och en äldre dam skyndade fram till Kjell gud så bra ni spelar sade hon. Stunden senare var dansen åter igång med så fint spel. Sven blåste så fint i saxofonen innan Kjell tog över och sjöng. Dags nu för en hambo som kom av bara farten det är en härlig fin dans tycker jag. Små nära ting och en låt som många spelar ute på dans åter har Peter Grundström skrivit Livet det har varit gott mot mig. Hela, hela dig Streaplers spelar nästan alla dansband. Dags för lite instrumentalt nu fram med saxen Sail along silvry moon följt av I can´t stop lovin you nu dansade alla så nära så tätt och bara njöt av musiken. Vi ska hylla Sven Ingvars Jag ringer på fredag sedan tar vi kaffe valsen innan kvällens fika paus. Jag var så himla nöjd med denna danskväll.

 
 

Vilken fin orkester att spela Kjell Dahls är. Vi gick och fikade det var fullsatt i rummet där alla sitter och fikar. Kaffe smakade mycket gott likaså smörgåsen också. Efter pausen inledde grabbarna med den fina Till min kära sedan kom en minst lika fin låt Rosen som du gav mig. Dansgolvet blev fullt till sista plats och alla bara gled runt och log. Sven steg upp på scenen och tackade publiken för denna säsong sedan de som hjälpt till med att plocka undan bord och stolar vi ses i september. Så kan det gå höjde farten en aning innan det åter var dags för instrumentala toner No matter wath och Something stupid. Gång på gång stod publiken och bara öste applåder till Kjell Dahls. South of the border innan det åter är dags för en gammal denna gång Pariserpolka.

 
 

Nu ska vi spela en välkänd låt som många spelar här kommer Främling sedan Jag vill bara va en gammal man. Det blev stora långa, långa applåder efteråt vilken stämning oj, oj tusen tack sade Kjell smått rörd. Om jag gråter ska bli nästa dans ut så drog de igång denna fina låt som Göran Lindberg bland annat sjöng in på skiva med Tonix. Amazing grace km sedan i en fantastisk version som värmde djupt in i själen. Green, green grass of home fick bli nästa melodi innan det var dags för regniga natt. Ja varje kväll har ett slut så även denna vi har nått fram till kvällens sista dans sade Kjell vi vill rikta ett stort tack till er alla som kommit hit ikväll till arrangörerna. Vilken avslutning vilken kväll vi fått. Vi tackade för oss och ja detta var helt suveränt och en mycket fin lyckad kväll. Tack för fint spel kvällen rakt igenom. Vi ses till hösten i Storfors Kulturhus.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: