Påsk glädje med Claes Lövgrens i Forshaga folkets hus

 

Påskhelgen är alltid av tradition en helg då det anordnas mycket dans på många ställen runt om i vårt avlånga land. I år 2017 inget undantag det som kan vara lite svårt är att få danspubliken att räcka till över allt. Inom radien av ett ex antal mil spelade några band vilket på ett sätt kan vara lite trist men samtidigt kul att det anordnas dans. Jag tycker inte två ställen som ligger för nära varandra ska köra dans samtidigt men, men det är högst min personliga åsikt publiken i dagens Sverige räcker inte till. Men ,men nog om detta nu var det åter Forshaga som stod o almanackan detta underbara dansställe i Värmland med arrangör Inge i spetsen och sedan all den fina personalen på plats. Alltid så vänliga och trevliga då man kommer dit på en danskväll bemötandet är världsklass. Efter lite vila hemma, mat så styrde jag hem till mina föräldrar och broder för att kika på ishockey mitt stora favoritlag Södertälje sportklubb skulle spela en viktig avgörande match. Den matchen vann de med 3-1 till min stora glädje.

 
 

En dusch på detta sedan på med kläderna hade dagen kvällen till ära köpt nya kläder. Ja i alla fall en ny skjorta som satt perfekt på mig. Mörkblå med vitt mönster i fint ska det vara då man åker ut på dans. In i bilen sen var vi på väg mot Forashaga samma väg som alltid. Det var inte så mycket trafik ute på vägarna. Fram kom vi och parkerade där stod redan en del bilar. Inge satt som vanligt i luckan och hälsade välkommen. Per i garderoben även han hälsade oss välkomna. Låt det börja sedan kom då grabbarna Claes hade ett frimärksalbum med som han ville jag skulle hjälpa honom med att kika på. Tyvärr ar det inte värt något eller i alla fall inte så mycket det var mest bruksmärken som man säger ganska vanliga utan något större värde i. Sedan skulle de spela lamporna tändes och första låten tog sin början Vägen hem inledde Claes Lövgrens med och ut på dansgolvet gled dansparen. Stanna kvar kom som nummer två i denna första dans för kvällen.

 
 


Hej på er allesammans kul att åter stå på scenen här i Forshaga folkets hus och spela upp till dans för er. Det där var första åket nu tar vi andra lite fart en aning så åkte de vidare. Nu byttes dansstilen från foxtrott till bugg det buggades som aldrig förr full fart på dansgolvet. Claes greppade mikrofonen nu ska vi spela en låt från Norge Ljus och värme När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla går jag stilla började Claes med sin varma stämma. Claes Lövgren har en varmt fin sångröst som verkligen griper tag och berör. Sen tog Andy bakom trummorna vid och sjöng den fina Om himlen och Österlen så fint som bara han kan sjunga. Han fick en rejäl lång applåd från publiken efteråt tusen tack. Ett par dansade förbi mig blir det några fina bilder ikväll ja det kommer det bli svarade jag. Calle skulle sjungas mammas favorit låt Gammal kärlek rostar aldrig. En svängig fartfylld låt med gott fart i.

 
 

Grönwalls ett av vårta största dansband skulle de bjuda på en av deras största låtar Ett liv tillsammans sedan tar vi Jag vill älska. Ett liv tillsammans ja tack för alla dessa år du gav mig tro på kärleken igen sjunger Claes så menande ut till publiken. En, två, fyr nu började nästa låt Jag vill älska och känna din värme jag vill hålla din hand. Lite fart så rullade danskvällen vidare.  Andy sjöng Ett hundra mil från dig Guitar and Cadillacs på engelska. bugga, bugga gjorde alla nu. Vi ska sänka ner tempot så ni får kramas igen Så länge jag lever följt av När gässen återvänder som är en otroligt fin låt. Tillbaka till livet från senaste skivan sjöng Claes innan Andy tog vid. Henrik stod så tryggt med sin bas och spelade. Framför dansade dansparen för fullt en underbar kväll i Forshaga. De som var där höll verkligen igång för fullt. Mötet ska vi sjunga om nu varsågoda vi gick och fikade nu skulle kaffe och en smörgås smaka mycket gott vilket det gjorde. Satt och småpratade med ett annat par som var där. Sedan äntrade de scenen igen glöm inte att du ska blåsa sax påminde jag och broder Claes. Nej då kommer i andra dansen efter paus här.

 
 

Då är vi tillbaka igen på scenen här och ni är redo att dansa. Kärleksdansen startade sen kom Tomma löften tomma ord. Ni är så jädrans bra att spela sade en äldre herre som gled förbi scenen. Tummen upp direkt du är så stilig sade en annan kvinna till Claes ja så stilig när du sjunger. Jag kommer hem innan Calle sjöng As long med en tutande Claes på saxofon. Han blåste för allt vad tyget höll till publikens jubel. Det märks vad Claes Lövgrens älskar att stå på scenen och spela och sjunga. Tänd ett ljus i fönstret kom nu en av de finaste låtarna på hela danskvällen. Peter Lemarcs fina Ett av dom sätt kom som nummer två. Den låten är så himla fin och varm att lyssna till. Rockmedley kom också med ett sånt fasligt sväng och drag. Ingen danskväll utan Främling så även denna danskväll Andy inledde med orden Kanske log han mot sin bild i spegel kanske såg han mig i ögonvrån ja la några slantar i min jukebox. Hela publiken sjöng med detta är en låt som många spelar som publiken vill ha och höra. Alla kvällar har ett slut så även denna med. Kära publik vi i Claes Lövgrens har haft som alltid en fantastisk danskväll här i Forshaga. Vi har haft det mycket trevligt hoppas ni med har haft kl. En kärleksaffär var först ut i sista dansen. Publiken stod kvar och applåderade ja vi ska hylla en stor idol som lämnat oss sade Claes. Sven Erik Magnusson ska vi hylla Börja om från början varsågoda här är Sven Ingvars. Det blev rejäla applåder vilken version de gjorde. Lite snack innan vi tackade för oss och styrde hemåt. Tack Inge , personalen för ännu en toppen kväll i Forshaga. Claes Lövgrens ni är suveräna vi ses igen.

 
 

Fridens Mikael. 

Kommentera här: