Glädje, värme, och en massa folk Holens bjöd upp i Degerfors folkpark

 

Trots att vädret emellanåt kan vara lite gråmulet duggregn så skrämmer det inte bort danspubliken. Lika troget kommer de var onsdagskväll till Degerfors fina folkpark för att dansa. Denna onsdagskväll hängde regnet i luften det var lite gråmulet på himlen men ändå så slöt publiken upp på ett fantastiskt sätt när Holens skulle bjuda in och upp till dansen. Vi hade varit iväg och köpt en fin present till Monika i Holens som fyllt år. Och man ska aldrig tala om en kvinnas ålder men hon fyllde 25 hon blev så glad för vår lilla kupp och present. Mamma hade i vanlig ordning gjort fika och tagit med så glada och förväntansfulla satte vi oss i bilen och åkte mot Degerfors. Denna dag var också speciell på en punkt mor och far firade bröllopsdag. De har alltid funnits där för mig i alla lägen stöttat och hjälpt mig det finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag älskar de båda.

 
 

Vädret var lite gråmulet men stämningen i bilen var väldigt hög där vi rullade fram. Och fram kom vi in i parken rullade jag med bilen och parkerade.  Vilken kväll som nu låg framför oss vi betalade entrén och steg sedan in. Stunden senare kom som medlemmarna i Holens alltid lika kul att träffa på de och Monika blev så glad för vår present. Spela skulle de också göra såklart. En rejäl applåd fick de innan de började av publiken. Kent hälsade alla välkomna till denna folkparken i Degerfors. Vem ska vi inleda med sedan kommer De ensammas promenad. Så var dansen igång och ut på dansgolvet strömmade dansparen i en strid ström.

 
 

Applåderna bara finns där automatiskt likaså leendena från publiken. Men Monika sken och log sitt finaste leende där hon stod och spelade och sjöng. Stanna en stund följt av Om du vågar och vill nu höjer vi på farten en aning. De buggades hej vilt en del valde att dansa lite långsammare. Lika kära nu som då innan det var dags för kvällens första gammaldans en schottis klämde de i med. Med sån finess och fart i allt. Livet det har varit gott mot mig Peter Grundströms låt den ska vi klämma i och spela nu för efter denna ska jag och frugan sjunga duett i Du och jag.

 
 

Kent och Monika sjunger så fint tillsammans och får så rejäla applåder av publiken efteråt innan Jerker tar vid och höjer upp farten i Du é dynamit. Nu buggade alla för glatta livet och det var och blev rejält varmt på dansgolvet men även uppe på scenen. Om himlen och Österlen är en låt med en väldigt fin text den kom efteråt sedan ska vi spela Det ska komma en möra. Den spelar vi speciellt för mor och far ja det var mina föräldrar det för det är visst bröllopsdag idag fyrtioandra. Publiken gav mor och far en rejäl applåd så började nästa dans.  Hambo kom Monika tog ton i Every little thing en go country låt. Efter den sedvanliga kaffevalsen var det så dags för kvällens fikapaus. Kaffet och smörgåsen smakade mycket gott där vi satt och fikade.

 
 

Sedan skulle de spela igen för på scenen stod de redo Holens. Mjölnarens Irén inledde de med och så var det åter igång. Jerker tog över sången sedan i När kärleken slår till. Många stod och klappade i händerna åt denne man för hans sånginsatts.  Tänd ett ljus i fönstret är en låt som är otroligt populär och en låt många orkestrar väljer att spela. Kenneth bakom sin klaviatur bidrog också med sång och sjöng Bara va en gammal man också en låt som många väljer att spela. Ove Törnqvist deltog i Melodifestivalen och hans låt Boggie man blues har Holens repat in så den bjöd dom på nu till publikens förtjusning. Åter dags för en gammaldans denna gång var det Pariserpolka. En, två, fem så stegade de igång med sådan fart och finess i dansen.

 

 
 

Monika plockade fram sin saxofon eller den sitter i en ställning sedan skulle hon blåsa väldigt vackert och fint i No matter wath och framför gled dansparen lugnt fram svävandes över dansgolvet.  Monika är så elegant så tjusig och stilig där hon står och spelar. Dags åter för en duett manade Kent för publiken Håll om mig och de två rösterna är så fina tillsammans. En herre vill alltid ha en stilla vals och de bjöd de på. Kikki Danielsson sjöng in en låt för många år sedan som heter Som en sol. Den sjunger Monika så man får rysningar i hela kroppen. Höstguld sjöng Kent så fint en väldigt fin melodi och låt det där. Ingen kväll utan Jerker att han sjunger Living next door to Alice. När man har kul går tiden fort. Kent kollade på sin klocka jaha det är dags för oss att spela upp till sista dansen vi vill tacka alla som kom hit ikväll vilken kväll. Crazy Willie Nelsons låt ska vi inleda med. Allt till publikens ovationer de gav sig inte att applådera.  Sedan var det dags för Monika att sjunga I varje andetag så fint som bara hon kan göra. Åter igen har Holens gett oss en väldigt fin minnesvärd kväll. Lite snack innan vi styrde hemåt mycket nöjda med denna danskväll. Tack från hjärtat till Holens.

Fridens Mikael.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0