Kristinehamns innebandydamer klara för allsvenskt kval

 

Det var nog uppemot tjugo fem år sedan jag sist såg en innebandymatch i sin helhet det var på åttiotalet. Två av Kristinehamns ledande innebandyföreningar på den tiden Kristinehamns innebandyförening och avsomnade IBK Kristinehamn möttes i Stenstalidshallen det blev en riktigt tuff fajt och holmgång. Jag har i vår lokaltidning läst om de duktiga innebandy damerna och deras framfart nu var de en poäng från att få spela kvalspel till allsvenskan. Bestämde mig för att åka ner till Brogårdshallen och ge dom mitt stöd. Det är kul att stötta och se den lokala sporten och de föreningar här i Kristinehamn där jag bor alla de gör ett fantastiskt jobb. Efter maten blev det soffan och lite vila men satte mobilen på alarm så jag inte skulle missa något.

 
 

Upp på med allt sedan drog jag ner. Per Ols IBF ett lag från Fagersta skulle svara för motståndet.  Jag var väldigt förväntansfull inför denna matchen. Bänkade mig men han knapp sätta mig med min kaffekopp innan dels matchen började och dels innan lagkaptenen Camilla Olsson redan efter fyra sekunder gett Kristinehamn ledningen. Kristinehamn spelade mycket stabilt och starkt de förde spelet väl i den första halvleken. Gästande Per Ols gavs inte många chanser. Efter 11.10 small det igen 2-0 till Kristinehamn vilket blev resultatet efter den första halvleken. I den andra halvleken försökte gästerna flytta fram positionerna och spelet det gav utdelning för dom 9:11 satt reduceringen till 1-2 en period där Kristinehamn vann skotten med 7-4.

 
 

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att trumma på och 2:51 satt 3-1 bakom gästernas målvakt åter var det lagkaptenen Camilla Olsson som visade vägen. Med tio minuter kvar av matchen reducerade gästerna till 3-2 där startade jakten på kvittering. Men den rätta skärpan i avsluten saknades hos gästande Per Ols. Kristinehamns innebandydamer kunde hålla undan och det var en skön känsla när slutsignalen ljöd på tavlan stod det 3-2. Nu väntar kvalspel till allsvenskan för Kristinehamns tjejerna där ställs man mot Stenhagen KK från Uppsala det ska bli mycket intressant att följa damernas fortsätta kamp. I målet spelade Emmelie Andersson mycket tryggt och stabilt hon svarade för en rad kvalificerade räddningar under matchens gång. I försvaret gjorde Angelicka Fallqvist en mycket bra match med sitt lugna spel och sina bollsäkra passningar. Grattis tjejer jag lovar att det inte ska ta tjugo fem år tills jag ser en ny innebandymatch. Det blev en trivsam kväll i Brogårdshallen ganska mycket folk hade sökt sig dit. När jag klev ut så vräkte snön ner.

 
 

Fridens Mikael. 

När vatten fryser till is skapas is konst

 

 
 

Det är väldigt fascinerande att se när vatten fryser till is när delar av sjön Vänern fryser till hur vattnet formas likt olika små is skulpturer. Valde efter arbetsdagens slut att ta en tur ut för att fotografera då vädret var perfekt en klarblå himmel och fem minus grader är utmärkta förhållanden att fotografera i.

 
 

Styrde iväg till Värnanäs som stället heter där gick jag ner till vattenkanten för att föreviga fota isblocken som flutit ihop. De hade frusit ihop tillsammans. Det var så frisk härlig luft då jag steg ur min bil och andades in den härliga luften. Tänkte på vilken tur jag har som får bo och leva i landet Sverige med en ren och fin natur en ren och frisk luft.

 
 

Tog fram kameran och tog några bilder direkt. Sedan gick jag sakta ner mot vattnet där det hade frusit till så jag fick gå sakta för att inte halka och ramla. Vattnet hade på sina håll frusit till som is kristaller det var som en vacker glasskål som en diamant som glimmade. Det både blev och var som rena konstverk överallt vart jag än såg mig om. Bestämde mig sedan för att åka vidare ner till ett ställe som heter Kungens rastplats. Varför det heter så vet jag inte men det går som med det mesta att ta reda på. Det var så vackert och fint solen började sakta gå ner och att få se en solnedgång precis vid vattenbrynet är bland det finaste.

 
 

Stod där medan solen långsamt gick ner och över vattnet flög en fiskmås i jakten på mat. Himlen målades upp i så fina färger där jag stod redo med min kamera. Tog ett par bilder till innan jag satte mig ner och filosoferade funderade på livet och kom fram till att jag har det ganska bra. Tog de sista bilderna innan jag kände mig nöjd och åkte vidare för att kika på fotboll då vårt lag IFK Ölme skulle spela en träningsmatch mot FBK Karlstad 2.

Fridens Mikael.

Bokrean en höjdpunkt för mig och många andra

 

Jag har haft lite svårt att koppla av slå mig till ro och läsa böcker. Men för ett antal år sedan bestämde jag mig för att dels börja läsa mer böcker men också att besöka bokrean. Det är en höjdpunkt för mig. Biografier tycker jag mycket om att läsa en av de bästa böcker jag läst vilket jag inte trodde var Zlatans bok. När jag läste boken fick jag en helt annan bild av honom.  Den senaste boken som jag läst var No regretts, Ace Frehley som en gång i tiden var med i bandet Kiss.

 
 

Även Manchester Uniteds förre tränare Sir Alex Ferguson det var också en intressant bra bok. Men den bok som berört mig mest som var så känslosam och ledsam att läsa var Klas Ingesson det är bara lite cancer. Vilken fin förebild han var och framförallt är för även om han lämnade oss alla i en stor sorg och saknad så inspirerar han mycket än idag. När jag läste Klas bok fick jag flera gånger om sluta läsa för jag bara grät. Den boken kan jag varmt rekommendera.

 
 

På årets bokrea åkte jag som alltid upp till ICA Maxi för att ta del av böckerna där. Fanns en hel del efter en stunds kikande fastnade jag för tre böcker. En sportbok eller relaterat till sport sedan två andra böcker. Avslutade som jag alltid brukar göra med en kopp kaffe och lite morgon läsning i tidningen. Sedan bar det av till jobbet för en arbetsdag.

Fridens Mikael.