Rose – Maries bjöd på värme och en fin danskväll i Degerfors folkpark

 

Onsdagar är så synonymt med Degerfors folkpark som på en given signal åker alla dit. Varje onsdag under sommar månaderna bjuds det upp till dans i denna fina folkpark. Nu var det så åter dags för en danskväll och värmen slog till rejält en klarblå himmel och en stor sol som värmde så gott. När vi så hade gjort oss klara hemma och påbörjade färden till Degerfors fick jag snabbt sätta på AC:n i bilen så jag skulle klara av att köra i denna hetta och värmen. Fram kom vi in i parken svängde jag och parkerade. Så fin välskött park detta är.

 

 
 

Mycket folk hade redan kommit och fler skulle det komma. Så kom då Berit , Ola, Magnus och Matz i Rose – Maries hej på er vad kul att se er här igen. De satt vid cafét och drack kaffe. När de sedan kom till dansbanan skojade Ola ja ikväll behöver vi inte frysa minsann. För det var rejält varmt och ett underbart väder. En rejäl applåd från publiken fick dom innan de började oj var underbart vilken kväll vi ska ha här i denna fina folkparken i Degerfors. Rose Maries heter vi kommer från Småland Tårar från himlen inledde dom med. Dansgolvet blev på någon sekund fullt av dansglada människor. Sedan ökade dom farten i I only wanna be with you. En lite lätt miss var att de till en början spelade enkelspel men det ändrade de snabbt till två låtar i en dans.

En schottis kom till publikens glädje. Wow helt underbart vilken kväll utbrast Berit. En natt i Köpenhamn står på tur att spelas och den kom.

 
 

 

Det finns ingenting att hämta ökade på farten i nästa dans. Applåderna avlöste varandra och de var många glada leenden. Have you ever seen the rain är en låt av min allra största idol John Fogerty. Så fint framförd denna låt blev av Rose Maries. Pariser polka står näst på tur på med dragspelen och så var det igång igen. Magnus och Ola slet och drog i bälgen det var en så fin kväll. Vi ska nu hylla Sven Erik Magnusson genom att spela två Sven Ingvars låtar förklarade Berit för publiken. Säg inte nej säg kanske, kanske och Kristina från Wilhelmina efter denna. Sedan skulle Ola få briljera med sin saxofon bjuda in och blåsa så fint i I can´t stop lovin you allt till publikens stora jubel. Kaffevalsen avrundades och så var det dags att gå och fika nu var vi så kaffesugna alla här ja jag och mamma min broder har inte blivit vuxen än han nöjer sig med en dricka.

 

 
 

Att sitta i en Svensk folkpark och dricka en kopp kaffe samtidigt som fåglarna kvittrar är svårslaget. När vi så fikat klart packade vi ihop bordet och stolarna sedan gick vi ner mot dansbanan igen. Hej igen på er alla vilken underbar kväll vilken park och publik att spela för vi ska inleda med en låt som Ola här har skrivit Arguineguin en härlig låt som satte fart på danspubliken direkt. Nu ska vi ta en riktig klassiker så började de välkända tonerna till Stand by your man och u var dansgolvet åter fullt. Dags efter pausen för en riktig klassiker en gamma låt som Tonix bland annat spelade En silverslant för dina tankar sedan dags för sax igen Två solröda segel det är mästerligt spelat av Ola. Jag bara älskar instrumentet saxofon. Publiken den var stor och glad som alltid de bara gled runt på dansgolvet och njöt av musiken. Kan ingen tala om när tåget går Frågade Berit publiken och Magnus bakom sin klaviatur smålog. Ja så hette nästa melodi i denna dans.

 

 
 

Lill Lindfors är en underbar förtjusande kvinna en av våra största En man i byrån stod på tur. Det buggades hej vilt och däremellan höll de om varandra så hårt och ömt. Dags nu för en hambo innan det var dags att öka på farten en liten aning Walk on by. Min man som står bredvid mig Ola han ska minsann få sjunga nu i Mexican girl sen tar vi Detroit city varsågoda. De däringa är allt så bra te o spele sade en gubbe på bred Degerfors dialekt. Underbart så mycket applåder de fick av publiken. Du är min man som låg så länge på Svensktoppen bjöd de publiken på och Matz satt så tryggt därbak och höll takten så gott. Tiden går fort då man har trevligt sade Berit vi har nått fram till aftonens sista dans. VI vill tacka er underbara publik som kom hit ikväll. Matz och Magnus fick en extra applåd av pubiken dessa herrar har spelat så många år i Tonix nu spelar de med ss i Rose Maries. Det är dags för oss att spela sista dansen It´s now or never ska vi inleda med sen tar vi Save the last dance for mer. Tack för en varm fantastisk danskväll. En rejäl applåd till orkestern så var allt över men nej då publiken ville annat. Klapp i handflatorna så var ett extranummer igång. Vi snackade lite med Rose Maries och tackade för oss och gav oss sedan iväg hemåt nöjda med denna fina danskväll.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: