Säsongsrekord i Degerfors fina folkpark med Matz Rogers

 

Gång på gång , kväll efter kväll vart än de spelar upp titt som ofta så blir det publik eller säsongsrekord då grabbarna i Matz Rogers ställer sig på scenen och spelar upp till dans. Degerfors fina folkpark inget undantag. På morgonen regnade det här i Kristinehamn vilket fick mig lite att fundera. Men sedan försvann regnet och solen tittade fram det blev riktigt varmt och skönt. Först var det arbete som väntade och efter jobbet rullade jag hemåt för att byta om och göra mig klar för dansen. På med finkläderna när jag åker ut på dans vill jag vara fin och uppklädd. Hem för att hämta min mor och broder som också skulle följa med på dansen. Så drog vi iväg mot Degerfors fina vackra folkpark. I med en skiva i bilstereon och stunden senare svängde vi in i parken och jisses vad bilar där redan stod.

 
 

Vart vi än såg stod det fullt med bilar överallt folk i stora massor vandrade sakta ner mot dansbanan. Detta blir en kanon kväll tänkte jag det var min magkänsla. Träffade hälsade på så många som jag kände igen. Så kul att se dig sade en äldre herre vart är broder frågade en annan han kommer försäkrade jag. Grabbarna i Matz Rogers kom även de med redo att dra igång denna danskväll. Kön till entrén verkade aldrig vilja ta slut. Hej på er sade grabbarna nästan i kör. Hjälp vad folk utbrast Ulf och Roger det är magiskt det värmer i hjärtat så enormt mycket.

 
 

Klockan slog sju och publiken gav Matz Rogers en rejäl kraftfull applåd som värmde långt in i hjärtat. Go kväll Degerfors då är Sunne pöjkera här i Matz Rogers vi ska spela upp till dans för er. Kan du hålla dom orden sedan tar vi all världens rosor. Ut på dansgolvet buggade folk och det blev väldigt trångt och varmt direkt. Efter första låten ökade ljudvolymen på applåderna från publiken det märks att detta är populära grabbar. Stort tack vi ska lugna ner på tempot nu Dina kärleksbrev följt av Lätta bubblor då ska herrarna här framme blåsa saxofon. Sagt och gjort efter dina kärleksbrev plockade herrarna Ulf och Roger fram sina saxofoner och tutade för allt vad luften höll framför dom gled danspubliken fram över golvet.

 
 

Det är en mäktig känsla tycker jag att höra dubbla saxar under en danskväll. Det är storslaget och så varmt och värmande. Save the last dance för me ökade på farten en aning. Efter denna ska vi nu ta en gammaldans en schottis varsågoda. Full fart på dansgolvet och alla bara njöt för fullt där de dansade fram på golvet. Marseille kom efter denna schottis Lennart drog så fint så mjukt i bälgen och spelade dragspel så vackert. Innan de ökade på tempot i en härlig låt som Curt Haagers bland annat spelat in på skiva Ge mej kärlek. Denna danskväll var och framförallt är så värmande fin en av de allra bästa på året. Jag vill älska står på tur i par med Käre John så kära publik varsågoda att bjuda upp. Åter dubbla saxar som fick tala och ljuda ut över denna vackra folkpark och denna fina sommarkväll.

 
 

Cuba libre sedan tar vi Klockorna i gamla stan lite bättre fart här nu. Dansstilen skiftade från foxtrott till bugg. Hambo , hambo ska det komma nu åter lite gammaldans förklarade Janne bakom sina trummor. Kalle Örtlund stod på sin kant och spelade mästerligt gitarr spel allt till publiken stora enorma glädje. En av de finaste och bästa låtarna skulle Ulf nu sjunga Du läser mellan raderna Carina och av publikens reaktioner var det klart godkänt. Ovationer och kraftfulla applåder vilken kväll vi alla fick oss serverade. Dessa pojkar kan verkligen konsten att spela genuin dansbandsmusik på äkta vis så fantastiskt gjort. Du gav mig livet är en väldigt fin låt med en text som är så tänkvärd och fin den berör så många hjärtan en av kvällens finaste tycker jag personligen.

 
 

En liten kaffevals innan vi går och dricker lite kaffe manade Janne till publiken. Vi gick till bilen plockade fram skruvade ihop mitt lilla campingbord och slog oss ner. Kaffet smakade mycket gott och smörgåsen med denna fina kväll. Så mysigt att sitta ner och bara koppla av. Jag , mamma och min bror gissade lite på hur många som kunde vara här denna kväll. Tror min bror Markus var närmast. När vi kom tillbaka till dansbanan kunde vi läsa säsongs rekord , rekord lång väg WOW vilken kväll. Jag gick fram visade till grabbarna det är rekord för säsongen ja detta är makalöst svarade de i samställ kör. Ja Matz Rogers är tillbaka på scenen Is it wrong sedan ska Kalle få bjuda på Thomégrend 14. Ja som han spelar denna gitarr mästare det är mästerligt så storslaget rakt igenom denna låt är en av min och broders absoluta favoritlåtar. Publiken stod och gav han stående ovationer igen klapp, klapp vilka applåder de fick av publiken. Dessa pojkar är bland det finaste vi dansar efter uttryckte en kvinna det så fint. Vilken underbar dag just idag ökade på farten i nästa dans. Ja ni Nyanser Rose Marie Stråhles låt ska komma nu sedan Roses of picardy efter detta varsågoda. Det är något magiskt med dessa grabbar för de spelar så otroligt fin dansmusik. Pariserpolka var kvällens sista gammaldans. Lite fler bilder fotade jag ivrigt på både bandet och på publiken. Donnez fick bidra till denna danskväll med Om du lovar stanna kvar.

 
 

Applåderna avlöste varandra och danstilen med för den delen. Denna kväll värmde så gott djupt in i själen. Livet det har varit gott mot mig denna låt som Peter Grundström special skrev till Christer Sjögren stod på tur. Det är en låt många kan för många sjunger med i texten. Jag och min broder pratade med en kille som heter Christoffer han var där för att göra ett reportage till tidningen. Dansen fortsatte och Carolina moon stod på tur återigen plockade grabbarna fram sina saxofoner och blåste till. Det låter så fint med saxofon dessutom då det är två stycken. Ett litet husa nere i Skåne sjöng Roger så menande och så bra. Tiden slog tjugo två och tjugo ja älskade , älskade publik vi har kommit till punkten då vi ska spela kvällens sista dans men vi vill tacka er kära publik som kommer ut och dansar till oss. Tack från hjärtat hoppas vi får se er många gånger till. Tack Degerfors för allt denna fantastiska fina kväll. Green, green grass of home innan Ulf ska få avsluta med Somedays are dimonds somedays are stone. Den första green är så fin Tom Jones gamla hit. Publiken ja den stod kvar och klappade och klappade jaha ni vill ha en extra nummer det får ni här och nu skojade Janne till det. Ma, Marianne innan det var över. Vi stannade kvar och pratade lite med grabbarna och tackade sedan för oss. Mycket nöjda hemåt i kvällen som var på väg på natt rullade vi. Stort tack Matz Rogers för dessa kvällar ni ger oss. Det blir inte bättre.

Fridens Mikael. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0