Fotbollsderby i Kristinehamn och derbykross av IFK Ölme 2 mot Villastadens IF 2

Laget i mitt hjärta har i så många års tid varit IFK Ölme för nån månad sedan blev jag och min broder Markus intervjuade av vår lokaltidning Kristinehamns posten. Dels för det skulle då vara något som kallades för supportens dag dels för vårt stora hjärta och passion för IFK Ölme. Nu var det åter dags att se en match med Ölme men denna gång var det inte A laget utan deras andra lag som spelar i division sex. Dessutom var det derby på bortaplan mot vårt andra kommunlag Villastadens IF:s andra lag.

Regnet det bara öser ner ja de regnade en hel del faktiskt då vi rullade iväg mot arenan Sannaheden. Derby är alltid derby tänkte jag men vårt andra lag har startat serien på ett utomordentligt sätt helt förträffligt. Obesegrade så här långt. Med tanke på regnet som föll så såg planen allt annat än spelbar ut men det skulle spelas där.

Dommaren blåste igång matchen och direkt var det gästande Ölme 2 som tog tag i taktpinnen och skapade direkt ett par heta målchanser. A lagets Jonas Iwersen har varit skadad och inte kunnat spela fullt ut han var med och han gjorde 0-1 redan efter sex minuters spel. I matchminut 12 ökade så Abdifatah Mahamed Abdaw på till 0-2 här blir det mycket mål tänkte jag. Ölme var helt överlägsna det styrde sprang och gjorde lite som de ville. Villastaden försökte men kroknade och det kom en hel del fula efterslängar med dobbarna.

I matchminut 25 var det åter dags för Jonas Iwersen att kliva fram och sätta dit 0-3 innan halvleken var till ända gjorde han ett mål till och i halvtid stod det 0-4 till IFK Ölme. Så lugnt så trygg och säker ledning broder nickade instämmande. Det var stundtals spel mot ett mål. Så började den andra halvleken hemmalaget Villastaden försökte flytta fram spelet men det hjälpte föga. I matchminut 63 gjorde Mohammad Nabi Rahmani 0-6. Där och då var hemmalaget Villastaden 2 ett slaget lag. I 85.e minuten reducerade Conny Muge i hemmalaget till 1-6 innan Emil Mejer kunde fastställa slutresultatet 1-7 till gästande IFK Ölme 2. Sammanfattningsvis en säker sön seger för vårt andra lag nu leder de serien. Glada och nöjda åkte vi hemåt för att få lite mat i magen. Slutresultatet 1-7 var en härlig derby kross.