Karlskoga festen 2017

 
 

Sedan många år tillbaka arrangeras Karlskoga festen en festival som pågår i flera dagar med en rad olika aktiviteter och jippon på stan. Jag och min broder bestämde oss för att åka dit på torsdagskvällen då en rad artister skulle uppträda. I år skulle Kördeluxe uppträda en kör med funktionshindrade som är så enormt duktiga och som blivit så populära och hyllade över hela vårt land. De skulle uppträda själva men även tillsammans med Hasse Andersson. Benjamin Ingrosso skulle också uppträda.

 
 

Vädret denna dag var sagolikt och så underbart vackert solen stekte och värmde så gott från en klarblå himmel. Efter avslutad arbetsdag styrde jag hemåt för att byta om och göra mig klar byta om lite. Sedan var jag och broder på väg mot Karlskoga. Fram och parkerade bilen det var rena högsommarvärmen vilken kväll vi kommer få tänkte jag. Vi gick sakta in mot stan där det var fullt med folk varenda uteservering var proppfull med folk och en sådan härlig stämning.

 
 

Torget var också fullt av människor och olika aktiviteter föreningar som visade upp sig saker man fick chans att prova på och så uppträdande. Vi gick vidare till Ekmansdalen där det skulle bjudas på underhållning från scenen. Då vi kom fram höll bandet Electric Sauna Band på att spela för fullt. Det fylldes på med mer och mer människor. Peter Dahl och en tjej var uppe och snackade om country festivalen de ska arranger i Lunedet den första juli. När de så spelat klart äntrade Kördeluxe scenen en stor kör bestående funktionshindrade människor en kör som fått stora framgångar och mycket massmedialt intresse. Jag hade tidigare bara läst om denna kör nu skulle jag för första gången höra och se de uppträda. Det var både fint och rörande att se de uppträda än mer också att höra de sjunga. Stunden senare var det så dags för Hasse Andersson att äntra scenen till stort jubel gjorde han entré. Hej på er alla gud så mycket folk vilken underbar kväll i Karlskoga.

 
 

Jag tänkte börja med låten som gör att jag kan stå här idag och underhålla för er. Ni får gärna sjunga med nu tar vi allsång så började han sjunga de välkända stroferna Det var sent en kväll vi hade spelat på en marknad ja det var änglahund som han sjöng. Publiken var verkligen med direkt på noterna de sjöng hoppade och dansade med. Applåderna ville liksom aldrig ta slut tack, tack underbara ni. I Melodifestivalen sjöng jag en låt tillsammans med Nisse Hellberg i pausakten den ska jag bjuda på nu. Vilken gott drag det blev oj så härligt.

 
 

Sedan gick Hasse av scenen men han kommer tillbaka försäkrade han som var konferencier så fortsatte Kördeluxe och sjöng en hyllning till den nyligen bortgångne Sven - Erik Magnusson ett medley med Sven Ingvars låtar. Sedan kom en jätte vacker låt som Ainbusk och Josefine Nilsson sjöng denna tjej som är så saknad. Älska mig heter låten. Det grep tag i så många på platsen jag fick tårar i mina ögon. Sedan kom Hasse tillbaka och med han en fiolspelande tjej det var så dags för den stora dunderhiten Guld och gröna skogar. Innan dess sjöng Kördeluxe ett medley med en massa fina sommar låtar som Hasse också hängde på med. O boy vilket vackert väder alla sjöng med men det skulle stiga Karlskoga jag var med i Melodifestivalen det förändrade allt för mig. Är ni redo så inledde han Ja det var dans och hålligång publiken hängde på direkt. Ett par tjejer som stod framför oss klappade i händerna och bara skrek de sjung med precis som alla andra. Wow vilken kväll Hasse tystnade och publiken sjöng själva. Sedan tackade han för sig. Sen var det dags att presentera några duktiga lag och föreningar i Karlskoga. Först ut var ishockeylaget BIK Karlskoga efter dom följde fotbollslaget Rävåsens IK följt av Karlskoga innebandyförening och Karlskoga simhopps klubb. När dessa var över skulle det riggas om för Benjamin Ingrosso men då gick jag och broder iväg fär att äta mycket nöjda med denna kväll i Karlskoga. Hemåt vi rullade sedan nöjda och glada.

Fridens Mikael. 

&nsp; &nsp;Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0