Recension Thor - Görans Då står tiden stilla

 

Orkester: Thor – Görans
Titel: Då står tiden stilla
Utgivningsår 2017
Skivbolag: Atenzia records
Betyg fem av fem möjliga

 

 

 När dansbandet från Örnsköldsvik släpper ny musik eller spelar in en ny platta så finns det ett ord som är så förknippat med detta dansband det är ordet ”Kvalité” I över fyrtio år har Thor - Görans spelat upp till dans på landets dansbanor. Året var 1976 då Peter Grundström var med och startade dansbandet Thor – Görans och det skulle inte dröja länge förrän man hade gjort sig ett namn populariteten ökade fler och fler fick upp ögonen för Thor – Görans. Spelningarna blev fler och fler, milen längs vägarna blev längre och längre. De har bland annat medverkat i kultfilmen Black Jack och spelat inför en miljon publik i Café Norrköping hos Ragnar Dahlberg då det begav sig. Nu har så bandet åter klivit in i studion och spelat in ett nytt album som fått titeln ”Då står tiden stilla” På skivan delar Peter Grundström och Agneta Olsson på sången där Agneta sjunger flest låtar nio mot Peter fem.

 

Skivan inleds med det pigga öppningsspåret och det som fick ge titel till skivan Då står tiden stilla Skriven av Peter Grundström. Detta är en pigg svängig fartfylld inledning som sätter igång benen direkt att vilja sväva ut på dansgolvet. Sedan tar Peter själv vid och sjunger Tre ord utav kärlek En av mina favoritlåtar på skivan blev direkt den country doftande Heartaches by the number Som Agneta sjunger med sån kraft och styrka i rösten. De covers på skivan är noga utvalda och här har Peter Grundström och Marcus Persson på ett mästerligt sätt förvaltat och skapat något eget och format låtarna i äkta sann Thor – Görans stuk och stil. Av skivans fjorton spår är det hela tio stycken som är signerade Peter Grundström med undantag av Det är kärlek vi behöver som är skriven av Peter Grundström och Agneta Olsson det är en storslagen duett mellan Peter och Agneta en av skivans allra bästa spår en låt som med all säkerhet är en blivande hit.  Kärlekens gudinna Hör till det starkaste och bästa Peter Grundström skrivit här sjunger Peter med så stark och djup inlevelse och förmedlar textens budskap på det allra bästa sätt. Hälsa Mikael från mig Är en låt som har sina år på nacken här har Thor – Görans klätt om låten i en helt ny kostym de har gjort en helt ny egen version som lyfter låten och får den att kännas nyskriven.

 

Ett av skivans starkaste spår är Ulf Lundells Snart kommer änglarna att landa och här får Agneta sjunga ut hela sitt register och visa prov på varför hon är en av vårt lands genom tiderna största dansbandssångerskor. Hon sjunger så starkt, så klart och hon sjunger bättre än någonsin hennes röst är som ett vin den blir bara bättre och bättre med tid och åren. På min Harley Davidson Är en riktig buggrökare som Peter skrivit det svänger grymt om denna låt. Detta är en av skivans tre bästa spår. Allting avslutas med en cover som Magnus Uggla skrivit Världen är din Här sjunger Agneta så berörande och hon fyller varje lyssnares hjärta med så mycket ljus och värme. Varje ton, bokstav och ord är som en ren porlande bäck. Thor – Görans har 2017 producerat släppt ett av sina starkaste och bästa album sedan de en gång i tiden startade. Nämnas måste också producenten Marcus Persson göra han är mästerlig rakt igenom med sina fingrar och öron skapar han dansmusik när den är som starkast och allra bäst. Denna produktion kommer med tid och åren räknas som en riktig klassiker. Om ni chansen får tag den då åka ut en kväll och upplev Thor – Görans live.  Av summan ett till fem är detta en klar femplussare ett av årets starkaste dansbandsalbum så här långt.  Thor – Görans med Agneta Olsson låter bättre och starkaren än någonsin.

 

Kristinehamn 2017-06-25 Skrivet av Mikael Redman.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0