KBTF Poolen i bordtennis 2017 en riktig succé

För tre år sedan föddes idén att vi i Kristinehamns bordtennisförening skulle anordna en nybörjartävling för spelare med lite tävlingsvana eller ingen alls. Namnet på tävlingen blev KBTF Poolen så var första fröet sått. Det ena gav det andra första året arrangerades tävlingen i en liten skala med ett antal deltagare. Året efter dvs förra året small det till ordentligt vi fick så många anmälningar vilket var enormt glädjande det gjorde att vi precis kunde genomföra tävlingen i vår träningshall. Tills detta års tävling tänkte vi till och flyttade tävlingen ut till stora hallen i Brogårdshallen. Efter en del möten och planeringar var vi så redo. Halv åtta var vi nere i hallen och började ställa fram borden, barriärer , dommarbord och allt övrigt som skulle fram. Vid kvart över åtta kom de första och anmälde sig.

En bit efter att klockan slagit nio hälsade Wiktor alla välkomna till KBTF poolen 2017. Önskar alla lycka till så inleddes tävlingarna med pool spel för pojkar och flickor nio. En som var i farten var vår egen Isak Nyman som utkämpade en hård match där han vann sista setet i sin match med 11-2. Även Helin var i farten och spelade i sin pool riktigt bra gjorde hon ifrån sig. Darvan kämpade på i sin match som han spelade. Stunden senare var det dags för Marcus Nordström att kliva in i hagen för att spela sin första match för dagen. I första setet gick Darvan fram till en ledning med 1-7 som han vann med 3-11 andra set vann han likaså tredje setet och slutligen hela matchen. Det var många fina bolldueller och många jämna bra matcher som utkämpades. Marcus vann med 11-5 i andra setet i sin match han hamnade i underläge med 1-2 inför fjärde setet. Undertecknad tog en kopp kaffe samt en smörgås innan kameran åkte fram för att ta lite fler bilder. Riktigt bra gick det för alla och nu var vi framme vid slutspel i pojkar samt flickor nio men även pojkar 13 var man framme i slutspel. Helin vann två matcher i sin pool och fick nu ladda om för B slutspelet. Efter en stund bröts allt spel för prisutdelning i klassen flickor nio det var glada flickor som steg upp på prispallen efter att ha spelat och utkämpat många bra starka matcher.

Slog mig ner med en kopp kaffe och såg en riktigt stark och bra match som två killar från Björkborn spelade de mötte varandra. Den matchen gick till ett avgörande set. Våra spelare Isak och Darvan möttes där Darvan stod som segrare med 8-11, 5-11, 8-11. Några matcher senare var vi framme i final för pojkar nio där skulle Leo Ivarsson Arvika BTK och Darvan Zakhoy göra upp Det blev en mycket sevärd final med flertalet långa fina bolldueller. Det blev Leo Ivarsson från Arvika som stod som segrare i klassen pojkar nio A slutspel. Marcus Nordström skulle ställas mot Björkborns spelaren Olle Westerlund det blev en mycket jämn final där Marcus slutligen fick kliva överst på prispallen.

Allt flöt på så bra Wiktor Larsson och hans bror August Larsson satt i sekretariatet och hade hand om alla resultat och klasser, vilka som skulle spela vart och när. I kiosken där uppe stod Nathalie och Johanna och skötte om allt de sålde korv , kaffe, dricka och en massa annat gott till spelarna och de som var där och tittade. Det började så smått dra ihop sig till slutspel i A + B pojkar 13 samt flickor 13. I flickor 13 B slutspel spelade sig Helin ända fram till finalen där hon skulle ställas mot Frida Holmqvist från Aga BTK det blev en jämn inledning på matchen. Där spelet böljade fram och tillbaka Helin visade sig vara den starkaste av de två och tog hem finalen hon vann finalen med totalt 3-0 i set. Under förmiddagen rullade allt på mycket bra en match slutade en ny tog vid på bordet bredvid.

Tilde Carlsson från Björkborn drog in en hård smash på sin motståndare. Hon spelade mycket bra och tog sig till semifinal och slutligen final i Pojkar- flickor 13 där hon kom på en fin andra plats efter att ha förlorat finalen mot Simon Ternevid Safir. En liten kort paus blev det och många passade på att åka eller gå och äta mat. Ett kort avbrott för prisutdelning blev det innan spelet fortsatte. I klassen pojkar nio spelade Elis Adlerborn han förlorade sin match med 3-1 i set. Efter lunch vid halv två körde så klasserna pojkar, flickor elva igång med pool spel likaså öppen klass. Isak Nyman var i farten och spelade mycket stabilt och bra under hela dagen. Ibrahim låg i sin första match under med 1-2 i set han förlorade med 5-11, 7-11, 7-11. I sin andra match snodde Elis åt sig en ledning på 7-1 en match han vann med 3-2 i set.

Ett riktigt glädjeämne fanns i klassen flickor elva där Ellen Westlund spelade i sin första match gick hon en tuff match där hon plockade två set men förlorade tre och även matchen. En annan av våra spelade som debuterade var Ali Ahmadi han vann ett set i sin match vände och vann andra setet i sin match. I tredje setet förlorade han med 11-9. Ellen gick in och vann sin andra match ganska klart sedan fortsatte hon i samma fina stil och spelade väldigt övertygande hon har gått fram enormt mycket. Hon vann semifinalen och var så klart för final där hon i klassen flickor 11 A slutspel skulle ställas mot Tilda Stjernlöf Skoghalls Bordtennisklubb en final som hon vann. I klassen flickor 11 B slutspel var det två duktiga flickor från Björkborn som skulle ställas mot varandra i finalen. En ledare var framme och påtalade att nu kommer jag inte coacha någon av er i finalen när ni ställs mot varandra. Emilia Carlsson Björkborns GoIF slog klubbkompisen Emilia Andersson också hon från Björkborns GOIF. Det blev en jämn mycket fin välspelad final mellan de bägge där publiken bjöds på många fina bolldueller. En stor rejäl applåd fick flickorna när matchbollen slogs in. I P11 gick Elis fram till semifinal mot en spelare från Safir. Sista matchen för hela tävlingen var finalen mellan Elis Adlerborn och Leo Ivarsson från Arvika. Den finalen vann Leo. KBTF-poolen hade även en öppen klass och den vanns av hemmaspelaren Ibrahim Amedi. I B-slutspelet blev Elias Skjärbekk etta och Ali Ahmad tvåa. En lyckad tävling var till ända kvar återstod att plocka ihop allt bord skulle in nät skulle rullas ihop. Vi från Kristinehamns bordtennis förenings sida vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare, föräldrar och övriga som gjorde denna dag och tävling till en succé. Ett särskilt tack till Erik Stenberg som sponsrade med pokalerna samt till MT Trading och Design som fixade pokalerna och till Bageri Höghuset för de goda bullarna. Vi ses nästa år igen.