Rescension Bob Stevens Guldkorn

 
 

Orkester: Bob Stevens

Titel: Guldkorn

Skivbolag: Atenzia Records

Utgivningsår: 2017

Betyg:  Fem vargar

 

Att släppa en skiva vid namn Guldkorn är inte enkelt och att dessutom välja ut tjugo spår till skivan är sannerligen inte heller enkelt. Speciellt inte som Skånes stoltheter Bob Stevens genom åren släppt så starka skivor med så många bra låtar på. Som de på denna skiva Guldkorn skriver i konvolutet ” Att det sannerligen inte varit lätt att välja. Den låten och den låten får vi inte missa.” Men nu har grabbarna släppt en skiva som de så passligt döpte till Guldkorn. På denna skiva har de valt ut tjugo spår där fem är helt nyskrivna. De låtarna hör till något av det starkaste och bästa Bob Stevens spelat in på skiva. Mats Kärlid har med sin varma fina sångröst gett orkestern en så stark tydlig profil med sin igenkännande röst. Skivan inleds med låten Huset bär ditt namn skriven av Henrik Sethsson och Mikael Wigström denna låt lägger ribban och är en stark garanti och kvalité för hur resten av skivan låter. Det sjungs mycket om Skåne i texterna som i Vårt Skåneland.

 

Nyckeln till ditt hjärta som Agnetha Mårtensson skrivit är en melodi som blivit en stor publikfavorit ute på dansbanorna. Ett starkt kännemärke för Bob Stevens är Mats Kärlids varma fina sångröst. Den skänker så mycket värme och glädje men även Dan Gustavsson som spelar gitarr, sjunger även han och Mats Olsson bakom sin klaviatur, Micke Langen håller takten bakom trummorna. En av Bobbarnas största och populäraste låtar är No more Boleros när man hör den låten ger det rysningar i hela kroppen där plockar Mats fram hela sitt stora register som sångare. Där vandrar han i den högre skolan i både ton och ljud. Minns du den sommaren är en ny fin låt som för längtan till sommaren. Självklart hyllas Skånes bästa Hasse Andersson i hans monsterhit Guld och gröna skogar där Bob Stevens på ett lättsamt lekfullt sätt gör en lysanade tolkning. Låten som fick mig personligen att fullkomligt älska Bob Stevens var en låt som de hamnade på Svensktoppen med Samma leende som du heter den och är skriven av Ulf Engman och Bob Johnsson.

 

Min absoluta favoritlåt av de nya låtarna blev Blå som mina tankar (Henrik Sethsson, Mikael Wigstrand, Thomas Berglund) den gick rakt in i hjärtat. De nya låtarna är så fint arrangerande så snyggt gjorda och allt är slutligen så välproducerat rakt igenom av Marcus Persson som också ska hyllas. Denna platta innehåller inte en enda svag låt av alla de tjugo detta är en av de allra mest starkaste och bästa samlingsskivor som gjorts. Det spelades bättre boll är en historia om fotboll en sport många älskar. Det är inte Zlatan utan Bob Stevens som spelar jag har inte hört en orkester spela och kväll efter kväll leverera dansmusik när den är som allra bäst. När man sätter in denna skiva i spelaren förstår man orkesterns stora popularitet ute på landets dansbanor. Ska man ha en skiva med bra takt, känsla fina arrangemang helt enkelt den bästa dansmusiken så är det Bob Stevens som gäller. Allt avslutas med en svensk text på (The great pretender) Tre tänder, Ja jag har bara tre tänder dom andra har Knut slått ut han sa att jag har haft hans fru i min säng sjunger Mats så övertygande. Tack grabbar för en stark skiva nu ser vi fram emot många, många år till ute på landets dansbanor där emellan fler starka skivor från Bob Stevens. Och avslutningsvis de sjunger inte bara bra det är också så enormt skickliga instrumentalister. Denna platta rankar jag som en av årets starkaste skivor så här långt och året har precis börjat så vad ska komma efter detta det blir svårt att toppa.

 
 
 

Kristinehamn 2017-03-01. Vid tangenterna Mikael Redman. 

Kommentera här: