Två matcher två vinster för vårt A –lag i bordtennisföreningen

 

Så var det så dags för våra A lags killar att spela sammandrag på hemmaplan i Brogårdshallen hör i Kristinehamn. Två matcher skulle genomföras den första som också på förhand skulle vara den svåraste för dagen skulle gå mot Mariedal. Den andra skulle spelas mot Herrljunga BTK. Jag steg upp tidigt packade ner min fotoutrustning och drog ner till hallen. Klockan 09:48 var det full aktivitet bland borden där spelarna värmde upp och bollade in. Jag slog mig ner och bara njöt av stunden nu skulle det bli underbart en hel dag i hallen fylld av massa pingismatcher.

 
 

Nu skulle första matchen mot Mariedal ta sin början det var ju på förhand på pappret den svåraste matchen av de två si killarna skulle spela idag. I ena hagen klev Arvid Ohlsén Svensson in och skulle möta Karl Johansson i andra hagen klev vår förstespelare in Viktor Kilström han skulle möta Andreas Pettersson.  Viktor spelade mycket stabilt och säkert och vann första setet i sin match med 11-7. Arvid hade det kämpigare i sin match hamnade i underläge med 6-7 tog en poäng till 7-7 men förlorade första setet med 9-11i det andra fortsatte han kämpa på men hamnade åter i underläge 5-8 och förlorade andra set med 9-11 underläge 0-2 i set i sin match. Viktor spelade riktigt bra och säkert tog även andra set i sin match själva matchen vann han med 3-1 i set. Det stod således 1-0 till KBTF efter den första matchen. Arvid kämpade på och tog hem tredje setet med 4-2, 9-5, 10-5 och vann tredje set med 11-5 1-2 i set i sin match inför fjärde setet. Det blev ett mycket jämnt set där de följde åt till 10-10, 11-10 till Arvid som blev 12-10 där han drog i en rak forehand som hans motståndare inte hade en chans på. 2-2 inför avgörande setet vilken upphämtning från 0-2 till 2-2.

 
 

Femte och avgörande set där var Arvid den starkare av de två han gick fram till en ledning med 3-5 en ledning som han ökade på och lyckades bragd artat vända på matchen 11-9 vann han setet med och han sträckte armen i luften av ren sann glädje. På bänken jublade lagledaren Lars Nyman som coachade spelarna under matcherna. Seger för Arvids del innebar 2-0 i matchen till KBTF. Arvids seger stärkte inte bara hans själv utan hela laget fick en rejäl kick framåt. Så var det dags för Viktor Johansson återvändaren att kliva in för sin första match för dagen i den andra hagen tog August Larsson plats för att bolla in och sedan börja sin första match för dagen. Viktor spelade väldigt stabilt och säkert och snodde åt sig en ledning på hela 9-3 tillslut vann han första setet med 11-3. Även August vann sitt första set med 11-3 en smakstart för bägge grabbarna i sina matcher. I det andra setet gick det lite tyngre för Agge han hamnade i underläge med 3-8 och förlorade setet 1-1 i hans match. Viktor Johansson förlorade setet och låg i underläge med 2-1 i set. Det hade även kommit lite folk på läktarna för att titta på. Både Agge och Viktor vann sina matcher och i själva matchen stod det nu imponerande hela 4-0 till KBTF.

 
 

Vår etta Viktor Kilström värmde upp för sin andra match mot Lee Larsson där han direkt tog kommandot och segrade i första setet med 11-9 tyngre gick det i andra där han förlorade med 4-11. I det tredje setet kom han tillbaka slog in ett par fina returer och vann setet med 11-6 av bara farten vann han fjärde setet med 11-8. I detta skede av matchen ledde KBTF med 5-0 då det var dags för Viktor med efternamnet Johansson att kliva in och spela. Han vann första setet med 11-6 men förlorade de nästkommande tre seten 5-11, 9-11. 9-11 och så även matchen. Nu stod det 5-1 till KBTF. Lagledaren Lars Nyman gick bara runt och log han myste så gott gav taktiska råd till spelarna mellan matcherna och seten. Åter dags för herrarna Ohlsén Svensson och Larsson att kliva in för nya matcher. Arvid inledde piggt och starkt i sin match mot Natthawat Phaithong han förlorade första setet med 8-11 men vann sedan de tre nästkommande med 11-8, 11-3, 11-9 och förde därmed fram KBTF I en leding med hela 6-1 i matchen.  Agge vann sin match och ökade på till 7-1 inför dubblarna.  Där skulle Viktor och Viktor spela i den ena och Arvid och Agge i den andra. En seger till behövdes för att säkra totalsegern i matchen. Viktor Kilström och Viktor Johansson inledde med att vinna första setet i sin match med 11-8 Agge och Arvid ville inte vara sämre de vann första set i sin match med 11-8 nu såg det riktigt bra ut. Efter ett par riktigt fina långa dueller i bägge matcherna kunde Arvid slå in setbollen till vinst med 12-10 ledning så 2-0 i matchen. Viktor och Viktor gjorde precis likadant vann andra setet.

 
 

Tredje setet tog sin början i bägge dubbelmatcherna jag satt och njöt på läktaren. Underbart att se grabbarna spela ut och spela ut var precis vad de gjorde med Mariedal. 11-4 i tredje setet fullbordade den klara segern med 8-1 det som på förhand skulle vara den svåraste matchen blev en tämligen enkel historia för KBTF grabbarna. Ja 8-1 talar sitt tydliga spår Grabbarna ställde glatt upp sig för en gruppbild. Lagledaren Lars skulle också ha en bild med sin mobil för att lägga ut på Facebook. Lite mat och vila så var det dags för match nummer två mot Herrljunga BTK. Arvid och Viktor Kilström skulle spelade de två inledande singlarna. Det blev en jämn inledning i bägge matcherna Viktor gick fram till en ledning med 2-5 och Arvid hade 2-2 i sin match. Första setet vann Viktor med 11-8 och Arvid spelade en väldigt lång mycket sevärd bollduell där det var tempoväxlingar och slag om vart annat men tillslut kunde han slå in bollen. Publiken gav han en rejäl applåd. Setet vann han med 11-8 i andra set i andra matchen ledde Viktor med 11-10, och 12-11 innan han kunde vinna med 13-11. Bägge lagen följdes åt till ställningen 3-3 i matchen. Sedan klev Agge åter in för att spela en ny match vid bordet bredvid vann Arvid sin match och gav KBTF ledningen med 4-3. Agge vann första setet med 11-5 efter ett par snabba fina bolldueller. I andra set hamnade han i underläge och förlorade med 9-11sedan vann han det två kommande med 12-10 och 11-3.

 
 
Nu var det så dags för dubbel Larsson, Svensson på ena bordet och Johansson, Kilström på andra bordet. Agge och Arvid förlorade de två första seten med 6-11 i det tredje blev det desto jämnare men det förlorade med 10-12. 5-4 i matchen nu till KBTF.s fördel men grabbarna Viktor och Viktor förlorade första setet med 11-13 andra vann dom med 11-6 sedan förlorade de tredje setet med 9-11sedan vann de med 11-8, 11-7. Ledning totalt med 6-4 i matchen. Men Herrljunga gav inte upp utan kämpade på. Viktor Kilström vår förste spelare klev in igen och vann första setet i sin match med med 11-9 efter mycket bra spel. Viktor Johansson hade ledningen i sin match med 8-7 men förlorade setet med 14-16 i andra matchen vann Viktor Kilström med 11-8 och leder med 2-0 i set. Tredje setet vann han med 11-6 och sin match med 3-0 i set. Viktor Johansson tappade i sin match trots många fina bollar men KBTF ledde matchen med 7-5 då Arvid klev in för att spela och kunde bli den som avgjorde matchen. Första setet vann han tämligen enkelt med 11-6 men de två nästkommande blev betydligt jämnare.  12-10 och förlust med 12-14 innan han kunde slå in matchbollen till seger med 11-8. Det var glada grabbar som kramade om varandra efter en stark match som KBTF går segrande ur med 8-5. 
 
 
 
Det var en väldigt nöjd lagledare Lars Nyman som sammanfattade sammandraget så här.
 


En lång lördag med 11h. i hallen ...Det är tufft att spela sammandrag i pingis. Det enda negativa efter helgen är att det verkar vara lite för långa matcher för publiken? Tål att fundera över! Annars var det en suverän prestation från våra spelare. Viktor Kilström, gör sina bästa matcher för året. Underhållning på hög nivå. Viktor Johansson , gör en del otroliga matcher , blandat med lite mindre bra spel åtminstone enligt honom själv. Arvid Ohlsén , vänder 1a matchen på ett bragdartat sätt .

Visar lite frustration men vänder detta till glädje och gör sina bästa matcher för året. 
August Larsson , absolut det bästa jag sett honom spela på de år jag sett honom. Har en otrolig hög nivå. Tack till Wiktor Larsson som har koll på det mesta. Tack till domare samt kioskpersonal mm. Om 2 veckor åker vi till Borås för att behålla vår 2a plats och ett kval väntar ” Grattis till två fina segrar grabbar.
 
Fridens Mikael. 

Kommentera här: