Fin danskväll med Thoniez i Degerfors folkpark

 
 

I Degerfors fina folkpark bjuds det vår och sommartid in till trivseldans på onsdagskvällarna. Korta som långväga dansgäster kommer till parken för att dansa loss. Arrangören Manfred eller Manne som han kallas har skött om detta i imponerande cirka tjugo års tid. Från alla Sveriges hörn och kanter kommer dansorkestrarna från norr till söder från öst till väst. Dansmusik till dej från Skåpafors står det på turnébussen som tillhör dansbandet Thoniez. Vädret är som gjort för en kväll i folkets park termometern har smugit sig upp över tjugo grader mot tjugofem och himlen är alldeles klarblå. Efter arbetsdagens slut styrde jag hemåt för att fixa till mig samma procedur varje gång raka sig duscha stryka skjortan sedan rulla hem till resten av familjen sedan styrde vi iväg mot Degerfors denna fotbollsmetropol men idag var det dans som gällde.

 
 

När man vet att man ska åka till Manne i Degerfors så blir man alltid på ett sånt glatt humör det är så genuint och hemtrevligt där. Sedan har jag lärt känna många ur danspubliken ”Jaha nu kommer pojkarna eller fotograferna” är de vanligaste kommentarer jag får höra. Men fram kom vi till denna idyll och fina folkpark. Tjenare, tjena sade Manne på sitt alltid glada humör. Dansfolket började strömma till det blev mycket hälsande.

 
 

Så kom slutligen grabbarna i Thoniez de blev så glada av att se oss där. Nämen så fint besök vad kul. Lite små fix och en sista koll så räknade Jarmo in bakom trummorna danskvällen var således igång. Evig kärlek inledde dom med sedan kom Om du ber mig stanna kvar. Ralf som spelar gitarr och sjunger hälsade alla välkomna vilken underbar kväll ikväll kan vi inte klaga på vädret wow vilken kväll vi ska ha. Från Skåpafors kommer vi i Thoniez. Applåder efter första dansen vi ska öka på farten en aning En natt med dig sedan tar vi en Streaplers låt Tre goda skäl. Stilen byttes från foxtrott till bugg. Applåderna finns där och det var dags att lugna ner tempot för att i dansen efter spela kvällens första gammaldans en vals ska vi bjuda er på. Ralf och Tony bytte instrument med varandra gitarr till bas så lite festligt ut. Så drog det igång med sånt gott sväng.

 
 

Kära publik vi ska nu lugna ner tempot åter igen och spela en fin låt för er Österäng följt av Tänd ett ljus i fönstret. Två mycket fina låtar och även två favoritlåtar ute på dansgolvet bland publiken som verkligen älskade dessa låtar. Blå, blå gon höjde farten rejält innan det åter var dags att byta instrument mellan Tony och Ralf dags för Hambo till mångas glädje. Det dansades så svetten lackade i pannan på dansarna. Vilken fin kväll vi har här sade Ralf innan Lovar och svär och ett av dom sätt körde igång. Nu var det så dags för kvällens fikapaus och vi stegade iväg till bilen slog oss ner bakom vid ett bord för att dricka kaffe så gemytligt och så gott det var.

 
 

Efter pausen var grabbarna åter redo och med min favoritlåt Främling låten som alla dansband bara ska spela. Alla sjöng med alla kunde texten till denna låt. Sen kom De ensammas promenad Arvingarnas låt. Lite film musik på detta Inget stoppar oss nu och nu blev det en väldig fart på alla benen. Min säng till kärleken Mary Ann en sån go bugglåt innan det åter var dags att byta instrument en schottis. Hyllning till Sven Erik Magnusson i Sven Ingvars Allt blir bra denna fina låt. Nu ska vi spela en låt från Skåneland en fin låt som heter Om himlen och Österlen vilken låt detta är. Denna kväll började gå mot sitt slut. Vi ska spela upp den sista dansen men innan dess vill vi tacka er alla som kom och dansade till Thoniez denna fina varma kväll i Degerfors folkpark. Tequila sunrise först sedan Om du stannar tack till Manne och alla övriga sade Ralf innan de inledde sista dansen. Applåder från publiken som styrde hemåt så även vi nöjda med denna kväll. Stort tack grabbar.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: