Klassikermöte Degerfors IF – Åtvidabergs FF på Stora valla 2017-05-17

Två av svensk fotbolls mest klassiska klubbar är de båda brukslagen Degerfors IF och Åtvidabergs FF. De är båda små brukssamhällen men båda är så folkkära och klassiska i sitt slag i vårt land. Degerfors i östra Värmland som folkkärt i hela Sverige med slogan ”Röda vita laget” Som fostrat fått fram så många stora spelare och stjärnor där en av de allra största är Ralf Edström han har spelat båda föreningarna. Gunnar Nordahl och Tord Grip , Roland Sandberg, Benno Magnusson, Kriastian Bergström, Sven – Göran Eriksson, samt Milenko Vukcevic är stora profiler i de bägge klubbarna. Både Degerfors och Åtvidaberg grundades 1907 och har genom åren blivit två av svensk fotbolls största klassiska föreningar. De har bägge två spelat i Allsvenskan och runt om har det stora skaror av fans.

Nu var det åter så dags att åka till klassisk mark Stora Valla i Degerfors. Först var vi en snabbsväng upp till Manne i Folkparken för att lämna affischer där till honom. Där är det trivseldans på onsdagarna. Sedan ett kort stopp för att ta ut pengar sedan var vi på rull mot Valla. Parkerade utanför och köpte en biljett sedan var vi inne. Jag gick till souvenir shoppen för jag skulle köpa mig en Degerfors halsduk det är kul att bära sitt favoritlags färger. Klockan drog sig mot sju då det skulle bli avspark en hel del publik hade sökt sig till Valla denna onsdagskväll. Så blåste domaren igång spelet. Det böljade inledningsvis lite fram och tillbaka men det var hemmalaget Degerfors som tog tag i taktpinnen och skapade ett par farliga målchanser. Men det var Åtvidaberg som vann den första halvleken med 1-0 Degerfors hade svårt att komma upp i nivån och få till de rätta klara chanserna.

Vi gick och köpte oss varsin hamburgare och en kopp kaffe som smakade mycket gott. Efter denna lilla delikata fest måltid eller fika var så andra halvleken igång. Degerfors fortsatte försöka trycka på för en kvittering. Det skulle bli Sargon Abraham som med en mycket snygg lobb kvitterade till 1-1 i matchen. Nu startade Degerfors en intensiv jakt på ett ledningsmål man skapade ett par riktigt fina farliga lägen utan att få bollen i mål. I den 89:e matchminuten fick Degerfors ett dröm läge men Shpetim Hasani fick inte bollen i mål Åtvidabergs målvakt gjorde en kanon räddning. PÅ stopptiden i den 92:a minuten gjorde istället Åtvidaberg 1-2 som också blev slutresultatet vilket var snöpligt och riktigt surt för Degerfors del.

Det kändes snopet för precis efter minuten senare blåste domaren av matchen. Med tunga steg gick vi från Stora valla till bilen. Men vi var glada och nöjda ändå trots förlusten vi bröder hade fått en fin trevlig kväll tillsammans. Nu rullade vi sakta hemåt och lämnade Degerfors.