Invigning Kristinehamns historiska museum

 
 

Lördagen den tjugoåttonde oktober var ett litet historiskt datum. Då var det dags för invigning av Kristinehamns historiska museum i kvarteret Vågen. Det har varit mycket arbete för att färdigställa och göra allt klart tills det var dags att öppna dörrarna för allmänheten. Detta är ett museum som de planerat och arbetat med en längre tid för att få till stånd. Det är ett museum som visat upp mycket av Kristinehamns historia. Mycket fokus ligger och har lagts på järnets betydelse för staden Kristinehamn men även industrin är väl representerad.

 
 

Även en del gamla bilder finnas att beskåda. När jag kom dit var där redan mycket folk för att titta. På övervåningen där den fasta utställningen var så fanns där en stor vägg med ett persongalleri över kända Kristinehamns profiler som drog många ögon till sig det var verkligen uppskattat. Där på väggen fanns bilder på några av stadens största profiler seglaren Fredrik Lööf som vunnit OS Guld, Kicki Johansson känd basketprofil, Lars Yngström VD för Tågab, Tågåkeriet för att nämna några namn.

 
 
Själv tyckte jag detta var en fantastisk utställning att beskåda. På nedervåningen fanns en utställning som gjorts i sammarbete med Kristinehamns hembygdsförening. Tidigare har det var lite utställningar bilder och saker lite här och där nu var det mer samlat under ett och samma tak. Det är jätte kul att de fått till detta museum och en möjlighet att visa upp stadens historia. Jag lyfter på min keps och säger ett stort grattis Kristinehamns kommun. 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0