Magnifikt , magiskt saxofonspel genuin dansmusik med Sandins i Storfors Kulturhus

 

Måste börja med att lyfta fram nämna en av vårt lands grymmaste musiker tillika saxofon spelare Daniel Högå. Daniel är mästerlig i sitt saxofon spel så säker så storstilat spelar han. Det är en fröjd och ren njutning för örat att höra Daniel spela. Det var således söndag och även fars dag stod det i almanackan. Söndagar under vinterhalvåret är det dans i Storfors Kulturhus som står på schemat. Efter middag hemma hos mina föräldrar och firande av far åkte jag hem för att göra mig i ordning. En dusch rakning sedan på med danskläderna så var vi redo arr rulla mot Storfors. Vägen var fin tempen ute var nån minusgrad men jag tog det väldigt lugn då jag körde.  Och fram kom vi parkerade och steg in där satt som vanligt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna alltid med sitt varma glada leende.

 
 

Det hade samlats och redan kommit en hel del dansfolk. Daniel kom ut hej på er bröder är allt bra med er? Ja bara fint svarade jag och broder i kör. Sedan kom Kessy hej på er grabbar så kul att se er även Johnny kom och så Mattias Berghorn han gapskarattade högt. Hej det var längesedan vi sågs sade han snabbt. Ja det var nån vecka sedan som han var här och spelade med Samzons. Upp på scenen steg de och redo var de att spela upp till dans. Är ni klara sade Mattias ja svarade alla så räknade han in till aftonens första dans. Daniel hade hängt på sig sin saxofon och blåste igång så vackert i Små nära ting. Innan han själv tog över och blåste vidare i Smile. Applåderna lät inte vänta på sig kraftfulla långa applåder fick han för sitt spel. Hej på er alla vad roligt att vara tillbaka och spela för er här i Storfors sade Kessy det är en fantastisk danspublik här. Vi ska öka på tempot lite i Om du vågar och vill sedan ska Daniel åter blåsa denna gång i Return to sender. Nu byttes stilen från foxtrott till bugg.

 
 

Kessy var lite hes i halsen men hon stod och sjöng så vackert och med sån säkerhet och glädje lägg där till en enorm utstrålning. Nu ska Mattias bakom trummorna få sjunga i välkända fina nyanser. En, två, tre våran kärlek kan verkar rätt skör ibland men vi älskar varann ändå och vi söker nyanser sjöng han så träffsäkert. Efter denna dans var det så dags för kvällens första kultis en schottis klämde de i med. Paren ställde upp sig på med dragspelet så drog det igång. Så härligt att se denna gammaldans. Tackar så mycket Minns du mig än står på tur varsågoda sade Mattias som delade på mellansnacket tillsammans med Kessy. Johnny stod så tryggt och stadigt på scenen och spelade på sin bas vilket han gjort i så många år. Sandins är ett rutinerat gäng och orkester. Jag vill älska och hålla dig nära jag vill hålla din kropp nära min. Så fint de spelar Sandins Daniel blåste så fint i sin saxofon återigen. Kessy stod så strålande fin och sjöng med sin fina vackra stämma och röst idag kämpade hon på så fint. Det är inte så enkelt att sjunga då man är lite förkyld och krasslig. Tårar från himlen var och framförallt är en otroligt vacker låt som de spelade nu.

 
 

Peppelinos bar följdes snabbt av Marie, Marie nu gick det undan både på scenen och ute på dansgolvet. En hambo och en dans till innan det var dags för kvällens kaffepaus. Nu ska vi gå och fika sade Kessy så ses vi här om en stund igen. Kaffe och smörgås smakade och satt perfekt tänk kaffe är nog livets godaste dryck. Åter stod de på scenen Sandins och Mattias bakom sina trummor skulle inleda och sjunga det viskades på scenen Främling sedan var det åter Daniels tur att blåsa saxofon Hoplessy devoted to you. Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mig i ögonvrån ja lade några slantar i min jukebox inledde Mattias. Främling släck alla ljus och led mig nånstans där mörkret öppnat sig. Alla stod och klappade handflatorna mot varandra. Oj vilken stämning vilken publik ni är tack kära underbara ni utbrast Mattias. En riktig favorit låt jag fått med Sandins på deras repa är en låt som heter Barcelona den svänger så skönt och är en fartfylld go bugg låt. Vi är i Värmland och spelar vi kommer från Karlstad nu ska vi bjuda er på ett Sven Ingvars medley med en massa goa låtar. Gitarren har jag haft sen liten grabb jag var vilket sväng och alla sjöng med så det blev rena allsången. Så fantastiska låtar de gjort detta band. Hur toppar man detta Sven Ingvars medley egentligen. Jo man låter finaste vackra Kessy få ta ton och sjunga det märks att hon älskar det hon gör. Hon berör så fint med sin sångröst hela hon strålar av glädje. Tårar i ett regn sedan följde den tid vi behöver.

 
 

Daniel stod sedan startklar med sin saxofon att åter ge oss trollska magiska toner i Home on the range. Vals var kvällens sista kultis dans. Störst av allt är kärleken signerad Peter Grundström denna fantastiske musiker sångare och låtskrivare. Dags så för lite Streaplers gung Kessy tog i för kung och fosterland i jag tror på kärleken. Jag stod och beundrade denna flicka och fina människa som kämpade med sin röst kväll så tog hon sig i mål. Kvällen har nått vägs ände och slut vi i Sandins vill tacka er alla som kom kväll och dansade till oss. Johnny, Mattias, Daniel och jag Kessy tackar er alla för denna kväll. Kvällens sista dans först ut Island in the stream sedan Vem ska älska dej sen. Publiken gav de en stor lång varm applåd. Lite snack och en gruppbild tog vi innan vi nöjda sakta styrde hemåt. Tack till Sandins och arrangörerna som gjorde denna kväll så minnesvärd och fin.

Fridens Mikael. 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0