Södertälje SK – Leksands IF 1-1 (1-2 e straffar)

 

Onsdagen den första november är ett datum att lägga på minnet. Sedan jag var tio år i mitt liv har mitt stora favoritlag i ishockeyn varit och framförallt är Södertälje sportklubb kringlorna från kringelstan. Där fanns främst en spelare med nummer två på ryggen Anders Eldebrink som gjorde att jag fick upp mina ögon och tog Södertälje till mitt hjärta. Glenn ”Glenna” Johansson , Thom Eklund, Conny Jansson, Peter Larsson med flera gjorde att SSK blev mitt stora favoritlag och så har det förblitt genom alla åren. Det är härligt vi alla har känslor för olika lag och saker i livet som påverkar och berör. För mig finns det bara ett lag i mitt hjärta då det gäller ishockey det är Södertälje Sportklubb. Det säger jag med stolthet fastän jag är född i Karlstad och Värmlänning av hela mitt hjärta. Färjestad har aldrig varit intressant för mig det laget har jag aldrig i ärlighetens namn tyckt om det står jag för. Södertälje sportklubb har varit ett stort stöd i stunder då det varit lite motigt i livet. Nu var det så dags för match igen o Hockeyallsvenskan. Starten på denna säsong har varit allt annat än bra med sex raka förluster för SSK vilket var otroligt tufft och jobbigt.

 
 

Det blev en hård press på styrelsen och även spelarna men framförallt på huvudtränaren Mats Waltin som styrelsen tillslut var tvungna att entledigad. Nichlas Falk fick ta över huvudansvaret. Saker och ting började hända en ny huvud tränare anställdes i Ulf Lundberg. Södertälje vaknade till liv vann borta mot Modo och började sedan plocka poäng efter poäng. Man slog BIK Karlskoga hemma med 6-3 och är i skrivande stund Hockeyallsvenskans formstarkaste lag. Nu var det så dags för ett riktigt klassiker möte då Leksands IF skulle komma på besök till Scaniarinken eller Templet som det kallades för. Intresset var riktigt stort och biljetterna sålde som smör i solsken. Fyra tusen sålda, upp mot fyra tusen fem hundra det visade sig att det skulle bli fullsatt. Bästa förutsättningarna för en bra hockeymatch. Är det något som Södertäljes supportar är duktiga på så är det passion och hängivenhet för sitt lag. De visar allt ett stort hjärta för SSK de sluter upp och står bakom i alla lägen.  Jag har inte Cmore men valde att köpa hem matchen och casta den på min tv. Hela dagen på jobbet gick jag och bara längtade till kvällen då jag skulle få bänka mig i soffan och se matchen.

 
 

På diverse olika forum hade jag läst att det var två rejält taggade lag men framförallt supportar både till SSK och Leksand. Det var upplagt och läge för en grym match så även på läktarna och inte enbart ute på isen. Jag bänkade och parkerade mig i soffan full med Södertälje mundering på mig matchtröja, keps och halsduk. Innan nedsläpp var det redan då ett minst sagt galet tryck i templet med två stora klackar som stod och sjöng. Det var Leksand som inledde matchen bäst men hemmalaget stack upp i ett par farliga lägen. Det böljade lite fram och tillbaka men det var Leksand som skulle ta tag i den så viktiga taktpinnen. Men SSK var inte på något sätt ofarliga inramningen var magnifik med två ja en stor rejäl hemmaklack som fullkomligt bar fram SSK spelarna på isen. I andra hörnet hade gästande Leksands IF en stor klack även de.

 
 

Det var gästande Leksand som skulle ta ledningen i matchen. De hade vaskat fram en hel del chanser innan målet kom. Drygt nio minuters spel in i andra perioden var det Leksand som tog ledningen då med 0-1 och efter målet hände inte så mycket mer. Södertälje hade däremot spelat upp sig rätt så rejält och i tredje startade hemmalaget en vild forcering mot gästernas mål och målet skulle komma. Scaniarinken kokade fullständigt på läktarna. SSK fansen ökade trycket på läktarna rejält de hoppade jämfota dansade och skrek och hejade på för fulla muggar. På isen hade så även SSK tagit över mer och mer av spelet och chanserna när åtta minuter passerat slog Christopher Bengtsson in en retur som letade sig in i mål. Det uppstod en del tveksamheter hur vida det var mål eller inte men efter att domaren ringt åkte han ut på isen gjorde tecken för mål. Vild glädje nu ökade trycket och Södertälje tryckte på i slutskedet av matchen för ett segermål det skapades en hel del fina lägen men pucken ville inte in. Förläningen blev mållös och på efterföljande straffarna var det Leksand som drog och det längsta strået och fick med sig extra poängen hem. Summa summarum är att detta var en av kanske rent av den bästa ishockeymatch jag sett med sån fart intensitet och sånt drag på läktarna som skulle göra många klubbdirektörer i SHL avundsjuka av avund.  Sedan kan jag stolt som supporter till Södertälje sportklubb konstatera att vi är riktigt på gång efter tränarbytet. Nu är det bara att trumma på och sedan se till att gång efter gång fylla upp läktarna i Templet (Scaniarinken) Stort tack till Södertölje sportklubb samt Leksands IF för den show ni gav. Supportrarna bägge lagen ni är supergrymma att skapa en atmosfär som är utöver det vanliga.

 
 
Fridens Mikael. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0