Varma leenden fina texter Matz Bladhs i Forshaga folkets hus

 

Det är så värmande så berörande djupt in i själens kropp när man ser de stiliga eleganta gentlemännen i Matz Bladhs kliva upp på scenen för att spela dansmusik. I över imponerande fyrtio år har de levererat den finaste dansmusiken med ledorden repertoar, stil och profil. De har med varsam hand vårdat varumärket och orkesternamnet Matz Bladhs med utgångsort Falkenberg har de år efter år klivit in i sin turnébuss. De har år efter år allt sedan 1969 satt sig i bussen styrt runt i hela norden för att spela upp och glädja människor. Och nu var det åter dags för mig och broder att åka ut på ännu en danskväll med Matz Bladhs som vi gjort så många gånger förut. Det är en glädje att få åka ut på en danskväll. Efter att jag ätit mat här hemma blev det en liten kort vila innan det så var dags att börja förbereda och göra mig klar för dansen.

 
 

Duschade och rakade mig sedan valde jag skjorta med omsorg innan jag var klar för att dra iväg och hämta min broder. Styrde ut på E-18 och åkte först mot Karlstad. Fin väg och dansbandsmusiken i spelaren i bilen. Det var två mycket glada bröder som färdades mot Forshaga. Ett kort stopp för att ta ut pengar så svängde vi in framför och parkerade. Ordningsvakten Patrik hälsade oss välkomna Inge satt som vanligt och tog betalt han hälsade oss också välkomna. Det roliga var också att vi ikväll skulle få träffa våra favoritflickor och tillika vår favorit arrangör Annette och hennes syster Marianne.  Grabbarna i Matz Bladhs kom ut och var så redo att dra igång denna danskväll. Hej på er bröder vad kul att se er igen utbrast Conny de andra stämde in och var också lika glada. Niclas Olén var på sitt sedvanliga trevliga humör och skämtade glatt med alla. Klockan slog åtta och Sören gjorde en sista koll alla var redo. Lamporna tändes så räknade han in en, två, fyr Tänker du på mig ibland sjöng Conny så menat med sin varma stämma. Mjukt och fint sjöng han fram orden. Framför på dansgolvet gled en strid ström av människor ut på dansgolvet.

 
 

Lars – Olof eller Lollo som han kort och gott kallas för tog vid i Låt oss börja och applåderna avlöste varandra. Hej på er allesammans så underbart härligt att åter vara i Värmland och spela. Välkomna hit till Forshaga vi ska se till att ni ska få en trevlig danskväll. Det är så dags att öka på farten Det är dags att börja om innan Lollo åter tog ton i Tänk om världen vore min. Nu var det så dags för en av mina absoluta favoritlåtar Älska glömma och förlåta. Det är en riktig favoritlåt jag hörde häromdagen en version som var långt ifrån den jag gillar så mycket. Deras senaste skiva heter Lyckliga stjärna från den bjöd de på en av mina favoritlåtar på plattan En natt i november. Jag kände en tår längs min kind för Matz Bladhs är i mina ögon Sveriges finaste dansorkester. Lollo tog vid och sjöng så varmt och innerligt i Tequila sunrise. Så vackert de spelar pojkarna och framför scenen gled dansparen fram.

 
 

Välkommen hem sänkte ner på både tempot och farten. Sedan var det dags för Conny Nilsson denne fantastiske man med en strupe och röst av guld att sjunga Som rosor i regn. Det är så mästerligt när han sjunger hans sångröst är en av hela branschens största, starkaste och finaste. Lollo tog vid och sjöng en riktig klassiker med Flamingokvintetten Sjätte september. Tiden gick och det var så dags för kvällens paus innan den hade Anette och Marianne smugit in i logen med en tårta som de bakat till Matz Bladhs bättre än sex stod det bland annat på tårtan. Grabbarna blev så glada när de steg in och hälsade. Så var det åter dags att spela En dag i taget inledde de med efter denna låt kom Barbados låt Hold me och dansparen gled ut par efter par på dansgolvet. Mitt lilla krypin innan det åter var dags för musik från deras senaste skiva Lyckliga stjärna. Låten hette Min röda ros ifrån Mexico. Det roliga är att vi får mycket önskemål sade Niclas till publiken vi ska försöka spela dom för er. Dags så för en gammal klassiker en fin låt som Alf Robertsson sjöng En femöres kola innan titelspåret på deras senaste skiva kom Lyckliga stjärna. Alla dansade och bara njöt av denna fina danskväll. Flamingokvintetten har stått för många fina klassiska låtar Där näckrosen blommar var det så dags för till publikens glädje.

 
 

En av de finaste låtar med en text som är så fin det är en låt som heter Himlens änglar gråter. Detta är riktig stor dansmusik och en melodi som är så stor som säger så mycket som betyder allt. Så har vi nått vägs ände sade Niclas vi vill tacka er alla som kommit hit ikväll och dansat till oss. Stort tack till Inge och den fantastiska personalen här i Forshaga. Vi ska spela upp kvällens sista dans I Need more of you kommer först sedan tar vi Välkommen in i mitt liv tack för ikväll. Efteråt gav publiken grabbarna en rejäl lång applåd så det kom ett extranummer. Lite snack så tackade jag och broder för oss och jag styrde bilen hemåt i natten.  Tack Forshaga.

Fridens Mikael.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0