Gala för fonden ”I kärlekens tecken” Åsa Karlström med vänner

 
 

I vårt land finns det människor som brinner för att hjälpa andra för att hjälpa människor i utsatthet. Människor , familjer som på ett eller annat sätt inte har det så lätt att klara av vardagen. Det finns människor som brinner för barn i utsatthet som inte har det så lätt. Det tog Åsa Karlström fasta på och med sin egna erfarenhet och bakgrund uppväxt bestämde hon sig för att agera och startade 2015 fonden ”I Kärlekens tecken”. En fond vars syfte var att samla in pengar till behövande barn. Det ena skulle ge det andra med hjälp av några av hennes musiker vänner ordnade hon en gala i Karlskoga kyrka. Biljetterna tog slut direkt och kyrkan var fylld till absolut sista stol och bänk. Prästen talade om att så här mycket folk har det minsann aldrig varit i kyrkan förut. Resten är historia nu har Åsa och hennes vänner arrangerat ett antal galor där syftet alltid varit detsamma att samla in pengar till behövande att stötta barnfamiljer som har det ekonomiskt svårt. Pengarna går bland annat till inköp av julmatkassar, julklappar, glasögon, blöjor, besök hos frisören bland annat. Åsa Karlström är en medmänniska med stor empati och ett hjärta fyllt med tonvis av värme.  Åsa är en godhjärtad människa som ser alla människor på sitt eget lilla sätt och vis.

 
 

Jag och min bror har medverkat varit med åkt på alla galor som Åsa har fixat. När Åsa arrangerat eller kallat så har vi alltid kommit.  Det känns så rätt och fint att få vara en liten, liten del som publik att vara med och göra skillnad. Sedan brukar Åsa alltid ordna någon lite större gästartist utöver sinamusiker vänner. I år hade hon fått min stora idol Thorleif Thorstensson känd att under många år sjungit i dansbandet Thorleif att ställa upp. I ett nafs tog biljetterna till galan slut. Han tackade ja direkt då Åsa kontaktade och frågade honom. Detta är så viktigt att ställa upp på menade han att få bidra och ge barnen en meningsfull jul och ja livet överhuvudtaget. Vårt Svenska samhälle ser så olika ut för så många människor och familjer många lever gott och bor flott andra kämpar var dag vänder två gånger på varje slant för att få det att gå ihop. Först var vi på skivmässan sedan åkte jag hem åt lite enkelt och vilade mig. Då ringde min fina vän Lina och pratade lite med mig. Hoppade sedan in i duschen och duschade sedan började så smått klä upp mig för det gör jag alltid. På med skjortan och kostymen sedan flugan. Nu var jag redo för gala gick ut till bussfickan där de övriga kom och hämtade mig.

 
 

Fram kom vi och parkerade bilen mot Källaren i Folkets hus och jag blev så otroligt glad när vi kom in för det var fullsatt så mycket folk vilken fin syn för ögonen. Vi hittade en plats där vi slog oss ner. Sedan var det dags att inta soppa som man fick köpa biljett till matbiljetterna gick och tog slut direkt. Men fick och skaldjurssoppa smakade mycket gott. Klockan drog sig sakta mot halv åtta på galan skulle ta sin början. Ackompanjerad till musik så kom de medverkande in med Åsa Karlström i spetsen. Åsa inledde med att hälsa alla välkomna så underbart att se så många människor här ikväll. Hon berättade vidare om sitt liv som uppväxt hur hon stod på barnhemmet och lika nervös varje fredag var då folk kom dit för att titta och välja ut ett barn som skulle få följa med hem. Tillslut var den en herre som valde Åsa, denna historia och berättelse har jag hört förut men den rör mig djupt till tårar var gång. Och hur hennes bror varje år vid jul slog in hennes docka i ett paket så även hon skulle få öppna en julklapp.

 
 

Sedan presenterade Åsa sin sidekick för kvällen en ung flicka vid namn Ella Granli som är dotter till Kjetil Granli som spelar trummor och sjunger i Streaplers. Det skulle nu i två akter bjudas på en fantastisk musikunderhållning. Emellan låtarna pratade Åsa tog upp fram folk till scenen som hon tackade lite särskilt de hade sponsrat denna fond som hon har. Johan på hotell Alfred Nobel fick ställa sig upp han sponsrar med hotellrum för alla medverkande gäster. Galans kompband ELS Band bjöd på skön blues sväng. Åsa berättade att de satt upp ett mål ikväll att samla in trettio tusen kronor. Så steg Kattis upp på scenen med sin dotter Tilde och bjöd på ett härlig låt om att rocka sockor och vara olika. Så mycket talang det finns i denna dotter ute i publiken stod pappa Conny Ohlsson välkänd dansbandsmusiker och bara njöt. Så var det dags för en tjej som sjöng rakt in i mitt hjärta i Karlskoga kyrka som fick mig att fälla tårar Susanne Ericsson med sin fiol trollband hon hela publiken. Jag ryser så när hon sjunger för hon har en röst som är som en porlande bäck om sommaren. Artisterna avlöste varandra på scenen.

 
 

Pecka Dahl steg upp på scenen ja kära publik när jag går upp på scen så ska ni alla applådera som fan skojade han och som de applåderade. Åsas sidekick Ella Granli berättade lite om sitt arbete hur hon där hon bor stöttar och hjälper till precis som Åsa gör. Nu var en stor stund kommen Åsa steg upp och berättade en historia som gjorde allas ögon våta. En man stannade henne på stan då hon var och handlade han berättade att blivit sjuk i cancer att han inte hade långt kvar att leva jag vill hjälpa stötta dig och andra sade han. Tio tusen kronor skänkte han till fonden och när han steg upp på scenen ställde sig hela publiken upp och gav han stående ovationer. Jag grät kände hur tårarna kom. Sussie Nordström, som körat bakom Shirley Clamp och Pernilla Wahlgren, fick visa upp sin kraftfulla stämma i kraftnummer som Dreamgirls-låten ’And I’m telling you I’m not going’ och Whitesnakes ’Love ain’t no stranger’. Hon bjöd också på en del revy nummer och sketcher.

 
 

Fler fick resa sig upp och blev av Åsa hyllade för att de stöttat och ställer upp. En restaurang hade bjudit ett par som var hungriga på mat det visar vad mycket empati det finns. Han är dansbandskung inledde Åsa han är en av vår mest älskade sångare när jag ringde denna man tackade han ja direkt att ställa upp. En stor applåd för Thorleif Thorstensson stort jubel så äntrade han scenen. Underbart att vara här när Åsa ringer så säger hon alltid hej älskling i telefonen. Arr få vara med göra skillnad är så viktigt och fint fortsatte Thorleif. Han berättade historien om låten En liten ängel hur han i meloditävlingen Thorleifs var med i vann. Sedan skulle vi sjunga låten efter segern då insåg min lilla dotter att pappa vunnit då kom hon fram till mig då grät pappa. Sedan sjöng han En liten ängel till publikens glädje. Alla sjöng med många kunde texten. Nu var det så dags för kvällens paus. Jag gick och köpte mig en dricka vilken fantastisk föreställning vi fick oss serverade. Pratade lite med Ketils fru Ulrika som också vara väldigt nöjd med galan.

 
 

Efter pausen drog det åter igång Thomas Wikström är en man med en stor röst han sjöng så inte ett öga var torrt. Guldet blev till sand från musikalen Kristina från Duvemåla. Susanne Andersson höjde sedan upp farten hon har en väldigt fin sångröst som berör. Från en Susanne till en annan Ericsson i efternamn steg upp och sjöng så vackert igen. Galan började gå mot sitt slut paret Linda och Peter Dahl steg upp och bjöd på musik från sitt senaste projekt ’Til death do us part’ från parets egna projekt Meadow Creek. Och oj så bra det låter jag rös denna plattan måste jag köpa detta var mästerligt framfört. Efter publikens vilda kraftfulla applåder blev det så ett extranummer. Innan dess hade Thorleif dels både tackat Åsa ordentligt dels sjungit allsång med oss alla i Gråt inga tårar. Övriga artister som förgyllde kvällen var Thomas och Linnea Vikström, Malin och Erik Näsman, Susanne Ericsson, Susanne Andersson, Katarina Furst, Pierre Breidensjö och Annie Kindgren. Stort tack till alla som gjorde denna kväll till en riktig höjdare.

Fridens Mikael.

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för ni finns stor kram till dig o din familj

Svar: Varsågod.
Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: