Säsongspremiär i Forshaga Folkets hus med Lövgrens

 

Så var det åter dags för säsongspremiär för danserna i Forshaga folkets hus.  Forshaga som är Värmlands populäraste dansställe på vinterhalvåret slog nu upp portarna. För dansmusiken skulle ett par riktiga publikfavoriter svara nämligen Lövgrens. Det är en orkester som tidigare hette Claes Lövgrens men de gjorde ett val tog bort Claes i bandnamnet och heter nu bara kort och gott Lövgrens. Detta hade jag sett fram emot så länge så länge. En tur på stan för lite små ärenden bar det först iväg ut på fotboll innan det var dags att bege sig hemåt och börja förbereda sig för dansen. Duschade och klädde upp mig det är jag väldigt noga med varje gång jag åker ut på en danskväll. Så for jag hem för att hämta broder så var vi sedan iväg mot Forshaga. Det roliga med var att ikväll skulle vi åter få träffa två av våra favoritflickor Annette Sveriges bästa arrangör från Upperudslogen och hennes syster Marieanne.

 
 

Fram kom vi där stod redan ett antal bilar och vi betalade entrén och steg in. Nu var det åter dags sekunderna senare efter att vi hälsat på Claes och grabbarna drog de igång första dansen Ett liv tillsammans. Och snabbt fylldes dansgolvet av dansglada människor. Lite fart på nästa dans sade Claes varsågoda så drog en ny dans igång. Roligt var det också att åter se Johan bakom trummorna han var ju med och startade igång Lövgrens och nu var han tillbaka sedan Andy gick till Donnez. Det var dags för Johan att sjunga och vilken röst han besitter. Det låter så suveränt när han tar ton. Vi alla satt vid bordet och bara njöt. Nu ska vi spela bjuda på en melodi från vårt grannland Norge Ljus och värme.  Claes sjunger med en trygg varm fin stämma som ger sådana otroliga rysningar i hela kroppen.

 
 

Och vilka applåder han fick av publiken. Detta är mina absoluta favoriter bland dansorkestrarna. Vi lever nu och tar dagen som den är sjöng Claes med sin mörka fina stämma. Både Annette och Marieanne bara njöt så härligt att få lyssna och höra dom en hel danskväll. Calle tog ton och sjöng även han Turbo stod och bara njöt med sin bas och spelade på. Från vår senaste skiva ska vi bjuda på Tillbaka till livet varsågoda. Ut på dansgolvet gled dansparen i strid ström. Det var varmt trångt och en härlig stämning.

 
 

Johan satte sig till rätta Mexican girl sjöng han med sin fina sångröst. Många gjorde tummen upp när de dansade förbi scenen. Claes hängde på sig saxofonen och blåste till han har ju börjat lite smått att spela saxofon i några låtar under en danskväll. Klockan gick och drog sig mot pausen då hade Annette och Marieanne redan varit och köpt fika som de bjöd mig och broder på vilka människor jag blir djupt rörd över deras fina omsorg. Kaffe och räksmörgåsen smakade mycket gott. Så var tiden inne och åter stod Lövgrens på scenen hej hopp kära publik då var vi tillbaka här för att spela. Johan började sjunga en fin låt som Lasse Stefanz spelat in på skiva När gässen återvänder. En stark fin låt och framför gled dansparen fram över golvet och dansade de bara log och njöt.  Låt din kärlek växa höjde upp farten en aning. Bugga, bugga alla buggade så svetten lackade i pannorna. Innan Claes tog ner på tempot med en låt som har anknytning till Värmland För dina blåa ögon skull.

 
 

Calle tog över sången i Gammal kärlek rostar aldrig. Så fint han sjunger även han och Claes drog för fullt i dragspelet för allt vad bälgen höll. Vilken fin danskväll vi fick oss serverade av Lövgrens. Dags att åter höja upp farten igen manade Claes till publiken. Ett hundra mil för att i nästa sekund sänka farten det bjöds från spår från deras senaste skiva. Detta var en av de finaste danskvällar med Lövgrens. Det märks vilken fin publikkontakt de besitter och vad de bjuder på sig själva. Kära underbara publik det är dags att spela kvällens sista dans. Vi vill tacka er för en förtjusande danskväll stort tack till Inge och personalen för allt gott fika och ett bemötande i världsklass. Vi ska nu bjuda på och spela kvällens sista dans sedan ska ni applådera och så kör vi ett extranummer. En sång en gång för länge, länge sen kom En kärlekssång. Efter denna låt så klappade publiken i händerna tjoade och visslade.  Det kom ett rock medley i en rasande fart wow vilken kväll utbrast Claes och Calle sjöng för allt vad tyget höll i hans kostym. Vi snackade lite med dom efteråt innan vi kramade alla och styrde sakta hemåt i natten. Denna danskväll är absolut en av de bästa nånsin med Lövgrens. Stort tack till alla toppen arrangören Inge och den underbara personalen i Forshaga.

 

Fridens Mikael. 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0