Festlig danskväll med Lövgrens i Brunnsparken

 

Han har alltid ett enda stort leende i hela ansiktet och dessutom är han så otroligt ödmjuk med ett stort varmt hjärta lite som en nallebjörn Claes Lövgren. För nu är det väldigt många år sedan som jag åkte ut på min allra första danskväll till Claes Lövgrens som orkestern hette då. Genom åren har milen på vägarna blivit många , långa och danskvällarna otaligt många. Men det har också blivit en varm fin vänskap till Claes och grabbarna i bandet. Nu var det för vilken gång i ordningen vet jag inte åter dags att åka ut på en danskväll till Lövgrens och som vi längtar. Efter att jag duschat och klätt upp mig för det är jag väldigt noga med då jag åker ut på dans så drog vi i väg. Jag hade lovat att bjuda med mamma på dansen.

 

 
 
In bakom Brunnsparken svängde vi och parkerade ur bilen steg vi så förväntansfulla och glada. Efter att jag betalat entrén låg en danskväll framför oss. Hälsade glatt på ett danspar som brukar vara ute mycket och dansa. Chris Lennart satt där vid scenkanten och väntade på att kvällen skulle börja. Så dök han upp Claes lika leende och glad som alltid. Hej på er vad kul att ses hoppas allt är bra med er? Ja svarade vi det var bra tills du kom så skrattade vi. De andra dök också upp. Fredrik som annars sjunger i dansbandet Voize var med och vickade. Hej på er sade han. Lamporna tändes hej på er sade Claes så räknade Kalle bakom trummorna in till kvällens första dans Ett liv tillsammans inledde dom med och lugnt gled dansparen ut på dansgolvet vilken fin kväll som nu låg framför Jag vill älska blev låt nummer två i första dansen. Hej , hej på er och varmt välkommen till denna arma fina kväll inomhus i Brunnsparken. Det där var första åket nu åker vi vidare vi hoppas vi ska få en trevlig danskväll.  Vi ska öka på farten Vi början om och Gammal kärlek rostar aldrig stilen byttes från foxtrott till bugg. Det dansades det svängdes och skrattades för fullt.
 
 
Tack sade Claes lite lugnare såklart Vi lever nu ska vi spela nu. Så räknade Kalle in och dansen tog åter sin början. Dags så för Fredrik bakom klaviaturen att sjunga en härlig låt som heter Inom mig en låt många dansband spelar. Det var full fart ute på dansgolvet hela kvällen dags nu att öka på farten igen Blue eyes crying in the rain varsågoda. En kvinna skyndade för att bjuda upp en man så dansade de iväg. Claes är så säker så suverän där han står och sjunger med sin fina stämma och det märks att jag älskar detta som han gör med att stå och sjunga. Dags för en melodi från Vikingarnas repertoar Angelina min vän sedan kommer Stanna hos mig. Då tog en ny dans sin början Calle stod så tryggt med sin gitarr och spelade det är mammas favorit.
 

Hela , hela dig höjde upp farten och sedan var det dags att spela en låt från Norge här kommer Ljus och värme en riktig fin klassiker. När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet började Claes och hans röst griper tag och berör så mycket. Änglarnas natt låg som nummer två dansen. Applåderna var många och långa. Vilken kväll vi fick av Lövgrens Kalle satt så lugnt tryggt bakom trummorna och trummade på. Klockan drog sig iväg mot kvällens fikapaus. En dans till sedan tar vi en paus och dricker kaffe manade Claes till publiken. Tänd ett ljus i fönstret sjöng Fredrik och Calle klämde i med If I said you have a beautiful body.  Då satt vi redan och fikade för fullt. Så gott det smakade med kaffe och en smörgås.

 
 

Stunden senare var det så dags igen att åter börja spela Så länge jag lever och Jag sluter ögonen var första dansen ut efter pausen. Dansgolvet fylldes av dansglada människor. Då var vi tillbaka här lite fart efter detta Jag kommer hem sedan ska Calle sjunga As long as live en kille buggade förbi och visslade till orkestern fy tusan så bra ni spelar utbrast han. Om himlen och Österlen sedan tar vi en låt från Värmland För dina blåa ögon skull varsågoda alla människor. Det är två riktigt fina melodier och låtar. Man ser denna enorma glädje i allas ögon vilket är så otroligt fint. Jag ska vandra alla vägar för att se vart dom tar slut jag ska pröva mina vingar från ett berg och sväva ut. Så trovärdigt så menar sjöng Claes dessa rader rakt in i mångas hjärtan. Tog lite kort men bara på orkestern till min blogg. Dags att höja på farten rejält ett rockmedley serverade dom med sån stil och finess. Efter detta lilla vulkanutbrott ska vi lugna ner på farten Gå inte nu följt av Varje natt så gick det så lugnt på dansgolvet och på scenen stod grabbarna och spelade så otroligt fint. Dags att spela Främling talade Claes om för publiken men innan dess ska vi ta Du tänder ett ljus. På med dragspelet sedan var en ny dans igång. Om det är kärlek du vill ha höjde upp farten men en danskväll har ett slut så även denna kväll. Kära underbara publik vi har nåt i mål dags för oss att spela upp kvällens sista dans. Stort tack till alla ni som kom hit och dansade ikväll vackert väder ute gjorde nog sitt till. Min barndomsstad följt av En kärleksaffär fick avrunda denna danskväll. Ja vi drar till med ett extra nummer direkt så drog Claes igång Sven Ingvars Börja om från början.  Och hela publiken hängde på det blev ett drag utan dess like.  Vilken avslutning. Vi tackade ordentligt och snackade lite med grabbarna innan vi lugnt styrde hemåt i natten.  TACK världens bästa och finaste Claes TACK Lövgrens.

 
 

Fridens Mikael.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0