Fint blås en trevlig danskväll med Svantes i Storfors Kulturhus

 

Att åka ut på dans är väldigt kul ett av mina största intressen i mitt liv. Något som också är väldigt kul det är att höra nya dansband och orkestrar som man aldrig tidigare hört eller lyssnat på. Nu var det så åter dags att åka till Storfors på dans och glädjande nog var det en orkester som jag tidigare bara läst namnet på Svantes heter de. Och de består av tre glada grabbar från Säffle även om Jimmy som spelar gitarr och sjunger kommer från Dalsland. De övriga två är Thomas Olsson på klaviatur och något så vackert som trumpet och sedan Håkan Karlsson på gitarr och saxofon. De tre tillsammans utgör Svantes. Kul skulle det bli tyckte jag när jag åt mat hemma hos mina föräldrar för innan hade jag bytt däck på min bil. Sedan blev det en dusch och på med danskläderna så susade jag och broder iväg. Storfors här kommer Bröderna Brithers. Fin, fin väg och ganska lite trafik där vi rullade fram. Utanför Kulturhuset hade det redan samlats många bilar och det var en väldigt glad trevlig stämning ute på parkeringen. Tjenare är ni här ikväll med sade Kerstin och sken upp välkomna grabbar sade de flesta det var många kända ansikten och glada leenden.

 
 

Så kom grabbarna tjenare på er vad kul att se er. Nu var jag väldigt spänd och nyfiken på vad denna kväll skulle ge mig. En sista kol så tändes lamporna Grönwalls låt Vem fick inleda kvällen snabbt fylldes dansgolvet av dansglada människor. Applåderna finns där det kommer efter varje dans och låt. Så kom en av mina absoluta favoritlåtar som nummer två Pocare Ana jag rös till i hela kroppen. Saxofon och trumpet på samma gång jag som älskar mycket blås. Och efter sista tonen i låten stod publiken och gav herrarna en rejäl applåd. Tusen tack lite fart efter detta Hallå Mary Lou följt av Är det konstigt att man längtar bort. Stilen byttes från foxtrott till bugg. Efter tredje dansen kom så kvällens första gammaldans en Schottis klämde de till med. En av de populäraste låtarna som många dansband spelar är Du läser mellan raderna Carina det var Anders i Streaplers som sjöng in låten först på skiva.

 
 

 

Åter var det dags att blåsa till fram med trumpeten och så blåste Thomas så vackert och fint i Tack för att du finns. Lugnt kryssade och gled dansparen fram över dansgolvet och förmodligen bara njöt av musiken.  Så var det åter dags att blåsa till ja det var mycket blås ikväll vilket gladde mig jag som älskar blås. Please release me innan det var dags för en låt skriven av Peter Grundström en låt många dansband spelar Livet det har varit gott mot mig. Sedan var det så dags för Thomas och Håkan att blåsa den ene i en trumpet den andre i en saxofon Möt mig i Stockholm en fin gammal klassiker. Hambo, hambo varsågoda dansparen gjorde sig redo och man säg glädjen hos många tanken slog mig med vad duktiga alla är och dansa i Storfors. Jimmy sjunger dessutom så himla bra och fint. Lite lugnare på nästa dans sade han till publiken En slant till trikken hejm därefter Green, green grass of home. Tiden gick och det var så dags för kvällens paus vi ska ta en kaffepaus förklarade Thomas vi ses om en stund här igen. Jag och broder gick och fikade vilket smakade mycket gott.

 
 

Det fina är när alla fikat klart hjälps alla åt med att plocka undan borden och stolarna. Dags att spela igen efter pausen Oh Julie fick inleda andra halvleken av denna fina danskväll. Sedan kom en Fernandoz låt i en fin instrumental  version av Tomma löften lite udda ovant men väldigt bra spelat. Lite ökning på tempot efter denna lugna inledning så sänkte man åter på farten i en riktig klassiker som får mig och många andra att direkt tänka på Black Jack filmen låten är Corrina Corrina. Sedan var det åter dags för herrarna att blåsa till det Something stupid så gudomligt vackert låter det när de blåser saxofon och trumpet på samma gång. Jaha dags för en gammaldans en Snoa drar vi till med nu.

 
 
 

Och som de dansade det är en enormt tacksam danspublik att spela för här i Storfors. Emelie ökade på farten innan det var dags för en riktig klassiker Jimmy skulle sjunga Främling och en, två, fyr så var den igång många i danspubliken sjöng med de kunde texten detta är en riktig favoritlåt för många. Efter denna låt kom en annan mycket fin låt som Schytts gick upp på första plats med på Svensktoppen Natten tänder sina ljus. Något som Svantes satt som sitt signum är instrumentala låtar eller mycket blås och det är något som jag fullkomligt älskar. Nu var det så åter dags för de duktiga herrarna Håkan och Thomas att blåsa vackert i Där björkarna susa jag fick en rysning genom hela min kropp detta var så otroligt vackert och väldigt fint. Så stämningsfullt och fint det låter. Varje kväll har ett slut så även denna danskväll med Svantes. Kära fina publik vi har nått vägs ände och kommit fram till sista dansen ikväll sade Thomas. Vi vill tacka er underbara publik som kommit hit och dansat ikväll som ni har dansat och hållit igång. Stort tack till Sven , Kerstin och Olle med. Nu ska vi bjuda på sista dansen för i afton No matter wath sedan avrundar vi med 500 mil. Applåder fick orkestern rejält och mycket. Vi snackade lite grabbarna tog en gruppbild innan vi väldigt nöjda styrde hemåt i kvällen väldigt nöjda med denna fina danskväll. Bock och tack för denna kväll.

 
 

Fridens Mikael.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0