MC premiär en fin dagstur upp till Filipstad

 
 

Långfredagen är så starkt förknippad med motorcykelpremiären den har gått av stapel i fyrtio år snart ja kanske rent av mer ingen vet exakt när den första upplagan genomfördes mer än att det var nån gång på sjuttiotalet. Den startar alltid i Kristinehamn alltid långfredagen alltid samma klockslag elva noll, noll på Kungsgatans norra del. Jag valde i år att lämna stan och göra och ta mig en dagstur upp till den fina staden Filipstad som ligger så vackert i Östra Värmland. Vädret denna långfredag var strålande vackert några minusgrader men en klarblå himmel och strålande solsken.

 
 

Efter en stadig frukost och en snabb dusch så gjorde jag mig klar och drog iväg mot Filipstad, tankade så var jag sedan iväg. Petade i lite countrymusik i bilstereon det är alltid skönt att lyssna till när man sitter och kör bil tycker jag. Som sagt strålande väder där jag satt och körde denna väg mellan Kristinehamn och Filipstad har jag åkt så många gånger mycket för att jag gick mitt andra och sista år på gymnasiet i Filipstad då satt jag och åkte buss denna väg så den kan jag innan och utan. Fram kom jag och parkerade bilen så gött att åter vara i Filipstad. Vid Lilltorget stod Lottorna och sålde kaffe korv och lite fika nu skulle det smaka gott med en kopp kaffe.

 
 

Trevliga kvinnor från Lottakåren som lägger ner och gör ett jättefint jobb. Promenerade sakta mot torget där det ur högtalarna strömmade musik som fick mig att stanna upp och få en klump i halsen. De hyllade två kungar i Filipstad lite senare på Folkets hus skulle Slottsbrons musikkår ge en konsert där de skulle hylla Sven Erik Magnusson och bara spela Sven Ingvars låtar. De var förstärkta med Britt Elander som skulle agera konferencier hon var en stor stjärna på sextiotalet som turnerade flitigt och mycket med Sven Ingvars. Hon sjöng i Enders dansorkester. På torget strömmade musik för att hylla en annan stor kung Jerka , Jerry Williams. Jag köpte en kopp kaffe och gick till torget. Det var mycket folk som hade samlats ute runt torget för att invänta motorcykelåkarna. Stunden senare talade en röst i högtalarna om att nu var minsann motorcykel åkarna på väg in mot Filipstad. Det var en mäktig härlig syn att se dom en efter en rulla in och parkera. Det var många vackra och fina bågar också mycket pengar med tänkte jag.

 
 

Kungsgatan fylldes snabbt av motorcyklar och åkare. Jag gick runt tittade och tog en massa bilder. Men tjenare är du här och springer med vad kul det var en kille som brukar vara ute på dans. Nu får du ta mycket bilder. Jag gick ut live på Facebook och sände, filmade lite från torget och från Filipstad. Knallade runt med alla dessa fina motorcyklar och även bort till Nils Ferlin som sitter så lugnt och stilla och blickar ut över Skillerälven. Stängde av och träffade på min gamla pingistränare som jag hade då jag började spela 87 Leif han var med och åkte. Så sakta började alla göra sig redo för att rulla vidare mot Karlstad sedan tillbaka till Kristinehamn och klubbstugan som motorcykelklubben har. De fick en varm rejäl applåd innan de en efter en lämnade Filipstad. Tack för ett fint arrangemang.

Fridens Mikael.

Kommentera här: