Seriepremiär för IFK Ölme mot Yxhults IK 2-1

 
 

Så var så stunden kommen som jag och broder längtat till nämligen seriepremiär för vårt fotbollslag och laget i våra hjärtan IFK Ölme. Allt sedan sista seriematchen borta i höstas mot Nora har det varit en längtan tills seriepremiären. Träningsmatcherna är avverkade med gott resultat.  Nu stundande seriepremiär tanken var att matchen skulle spelas på Ölme IP men då denna plan inte ännu är spelbar lades matchen till Stora Vallas konstgräsplan i Degerfors. Vi åkte iväg lite tidigare för att hinna äta mat och fotografera lite innan matchen skulle börja.

 
 

Vi åt en fantastisk middag på restaurang Bosna i Degerfors innan vi gick en kort promenad och tog lite bilder. Sedan rullade vi mot Stora Valla som är riktig klassisk mark men matchen skulle spelas på konstgräsplanen som ligger bredvid. Parkerade och steg in spelarna höll på att värma upp för fullt. Så blev klockan halv fem och domaren blåste igång matchen.  Nu var säsongen igång. Bägge lagen började väldigt trevande det syntes premiärnerver med hos många av spelarna.  Ölme försökte skapa chanser utan att komma fram till några riktigt farliga målchanser. Det var gästande Yxhult som skulle ta ledningen i matchen med 0-1. En ledning som stod sig halvleken ut.

 
 

I den andra försökte Ölme flytta upp spelet. Men det var Yxhult som hade det mesta av spelet och för Ölme såg det inte så ljust ut. Då agerade Hemmalagets tränare Fredric Zetterström och gjorde ett trippelbyte ut med tre spelare Oliver Ottosson, Anton Gustafsson och Enes Tandirovic. In med Reza Shirazi, Jimmy Frisk och Emil Meijer. En stund efter bytet så kom Jimmy Frisk igenom och gjordes ner domaren var glasklar och pekade på straffpunkten. Reza gick fram och ganska resolut och säkert slog han in bollen i det högra hörnet. Det var kvitterat till 1-1 i matchen. I den 77.e minuten drog Ölme på sig en utvisning genom Daniel Johansson som slängde bollen på en motståndare.

 
 

Jaha tänkte jag på läktaren får vara glad om vi klarar en poäng men Jimmy Frisk skulle komma igenom en gång till och blev åter fälld och domaren pekade åter på straffpunkten.  Reza steg fram ytterligare en gång för att slå straff nummer två. Och ja det var ingen repris även om det såg så ut. Han placerade bollen i samma hörn på precis samma sätt som den första straffen han slog. Målvakten blev så arg att han sparkade iväg sin vattenflaska som fick sig en rejäl flygtur. Slutet blev spännande då Yxhult kom upp i minst en farlig målchans. Men hemmalaget IFK Ölme kunde freda sitt mål hålla ut och vinna matchen med 2-1. Detta var en match där vi får vara riktigt nöjda över dessa poäng och ja ibland måste man ha tur i matchen. Denna seger tror jag kommer stärka spelarna och självförtroendet inför nästa match. Grattis till segern Ölme nöjda rullade jag och broder hemåt.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: