Lite regn men en fantastisk fin danskväll med Sounders i Upperudslogen

 

I sommar då vi har varit ute på dans så har vi inte haft en enda danskväll med regn utan bara solsken rakt igenom och dessutom en temperatur upp och många gånger över trettio grader. Ibland har det väl kanske lite i ärlighetens namn varit lite för varmt att dansa kanske. Nu skulle det denna kväll bli en lite små kyligare kväll och så strilade regnet ner från en himlen som var så grå så grå. Nu var det åter dags för en logdanskväll i Ack Värmeland du sköna och vackra som jag brukar säga. Men också vid en av vårt lands allra finaste danslogar Upperudslogen i Molkom. Där skulle Sounders spela upp till dansen. Efter en trivsam trevlig halvdag i Ransäter bar det hemåt för att duscha sedan byta om och göra sig klar för dansen. När det så var klart styrde jag hemåt för resten av familjen skulle också följa med till logen.  Stunden senare satt vi alla i bilen och var på väg. Fram vi kom där hade grabbarna i Sounders packat upp och så startklara det regnade lite lätt från himlen.  Men vad gjorde det allt är ju under tak på logen så vi var så glada. Gick in och hälsade på Annette och Marianne och den övriga personalen innan vi gick och läste entrén och steg in. Där hade Sounders precis börjat spela Return to sender och Stuck on you. Ut på dansgolvet virvlade dansparen i en strid ström och de var verkligen klackarna i taket direkt.  Oj, oj vilka applåder redan efter första dansen tusen tack sade Henrik vi ska ta det lugnare nu Sjätte september och San Marino. Stilen blev lugnare och så tätt intill dansade alla. Andre fick visa prov på vilken stor fantastisk röst han har och vilken fantastisk sångare han är.

 

 
 

Palini girl lugnade ner tempot en aning och det var åter foxtrott som publiken dansade innan de höjde upp med Streaplers Jag tror på kärleken.  Oj va de buggade så svetten lackade i pannorna vad gjorde det att det regnade utanför logen. Vilken underbar danskväll vi fick oss serverade den är självklart femstjärnig i betyg. I just wanna dance with you en lugn fin melodi. Henrik böjde sig fram till mikrofonen nu ska vi spela en riktig klassiker som ni säkert hört och dansat till förut. Nyanser och En dag den sommaren varsågoda. Så fantastiskt fint de spelade Sounders där André sjunger Anders sjunger och likaså Henrik. Denna låt har ni kanske hört som vi ska spela nu för er Ljus och värme.  Ja ropade en herre i publiken till grabbarna på scen. Okie från Muskoge en låt som Merle Haggard sjöng och spelade bjöd de på nu.  Ljus och värme den har ni kanske hört annars så kommer vi spela den nu sade Henrik. Så började han sjunga När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet och många känslor drar i mig. Mycket ljus och mycket värme tro och hopp det får du med dig. Ja vi ska spela lite gammaldans innan kvällens paus vi tar en vals och en schottis så fick det också bli.

 

 
 

Sedan knallade vi sakta ner till serveringen där Annette dukat upp som alltid mycket gott fika. Denna kvinna och arrangör är helt gudomlig berömde grabbarna i Sounders vilket bemötande vilken service vi fått och får. Vi satt och fikade och samtalade med grabbarna vilken fin trevlig kväll. Det kunde dock varit lite mer folk men det är nog regnet som gör det lite. Så gick de upp för att starta igång dansen igen medan vi dukade av allt och bar ut till köket. Vi dukade av allt och släckte efter oss och steg ut. Vi gick upp emot dansen där Sounders var i full gång med att spela igen. It´s now or never sjöng Andre med sin storslagna röst så fantastiskt. Sedan kom Om jag säger att jag älskar din kropp en riktig fin gammal klassiker. Tusen tack för applåderna det värmer vi ska öka en liten aning i Älska glömma och förlåta nu. Det dansades för fullt och svängde åt alla olika håll. Anders med sin gitarr klämde i och sjöng Crazy arms. Lugnt dansade dansparen fram över golvet för att i nästa sekund bugga loss ordentligt.

 

 
 

Nu ska vi ut och åka lite båt varsågod här kommer Sea cruise sade Henrik. Ett danspar dansade förbi scenen och gav en applåd till orkestern och Andre log glatt tillbaka. Before next teardrop falls kommer här och precis nu så räknade Christer bakom trummorna in till en ny dans. Vi alla var så rörande överrens om vilken fantastisk fin danskväll vi fått. Vi har nått vägs ände sade Andre vi vill tacka arrangören för ett fantastiskt mottagande med så underbar hemlagad middag tårta fika och allt det andra. Och ni underbara publik ett stort tack ni har hållit igång från första till sista låt och gett oss sådan energi.  Vi tackade ordentligt och styrde hemåt i natten glada och mycket nöjda med denna fina danskväll. TACK Sounders för en kanonkväll världsklass.

 

 
 
 

Fridens Mikael.

 

 

Kommentarer:

1 Johanna:

Denna låt känner du säkert igen men vill ändå dela den med dig så jag tycker den är så fin men samtidigt ledsam och sorgsen. Synd att han har gått ur tiden men musiken kommer alltid att leva kvar.
https://www.youtube.com/watch?v=mkgLq8PPq9Q

Svar: Hej Johanna!
Å du är helt underbar tusen, tusen tack från hjärtat. Detta är en av de finaste låtarna med en av mina största idoler så enormt saknad men aldrig glömd. Anita är bland det finaste jag hört. Som du skriver hans röst och musiken kommer för alltid leva kvar. Tack än en gång för en fin låt som du delade nu blev jag djupt rörd och glad. Sköt om dig Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: