Värme, glädje, sväng med Sandins i Degerfors folkpark

 

Även denna danskväll smög sig termometern och temperaturen upp emot trettio grader det var väldigt varmt när vi satt i bilen och rullade mot Degerfors fina folkpark där Sandins skulle spela upp till dans. Vi kunde inte klaga på vädret när vi rullade in i denna fina folkpark hade Sandins precis börjat spela. Kessy stod så strålande fin som hon är och sjöng med sådan inlevelse och en enorm glädje. Det finns ingen i världen sjöng Kessy ut med all sin kraft i rösten. En äldre herre som dansade förbli nickade glatt och gjorde tummen upp.

 

 
 

Världens lyckligaste par sjöng Kessy och Mattias bakom trummorna så fint tillsammans. Johnny stod så tryggt med plankan på magen ja basen han spelar as i Sandins och har så gjort under alla år sedan orkestern bildades. Bakom klaviaturen satt Kenneth Herrgård så stabilt och tryggt och spelade. En ny låt tog sin början Det blåser en vind kom med sån fart och sväng. Mattias kan inte bara sela trummor han kan även sjunga och det gjorde han i Ge en bukett med röda rosor. Det buggades hej vilt många fick gå ut och dricka vatten och försöka svalka sig i denna värme.

 

 
 

Små, små ord och det är lugnt och tyst innan det så är dags för kvällens första kultis sade Kessy då blir det en schottis. De ställde upp sig så drog de igång Kenneth drog i bälgen för allt vad han orkade. Det var rejält varmt Mattias hade en stor fläkt på scenen som stod och blåste på honom. Så var det dags för Mattias att sjunga en väldigt fin låt som Kjetil i Streaplers brukar sjunga Om du stannar. Det är en riktigt stark låt och bra med på samma gång. Och vilka kraftfulla rejäla applåder publiken gav honom. Dags att åter öka höja på farten här kommer Barcelona talade Kessy om det är en låt jag tycker mycket om en låt med gott sväng i.

 

 
 

Kessy är så lysande och helt astrålande på scen hon kan ta en publik på ett fenomenalt sätt. Hambo blev nästa gammaldans innan det så var dags för Kenneth att bjuda på sitt älskade Thorleifs medley. Det gör han helt gudomligt med sån stark inlevelse och känsla. Å gråt inga tårar mer för min skull började han sen så fortsatte det med den ena efter den andra låten. Publiken ville aldrig sluta applådera. Segla din båt i hamn fortsatte denna trevliga fina danskväll. Nu ska vi spela ett medley och med tanke på värmen så kör vi detta som en dans förklarade Kessy för publiken här kommer lite Sven Ingvars och det blev full fart ute på dansgolvet. Obligatoriska kaffevalsen sedan var det fika paus då hade vi redan gått till bilen och plockat fram mitt lilla campingbord och stolarna nu skulle det smaka mycket gott med kaffe. Vi satt där och bara njöt av det goda som vi hade med oss. Så plockade vi ihop och det var åter dags att spela igen min bror passade på att ta en gruppbild på Sandins innan de började spela. De var jätte nöjda med kvällen. En, två, fyr, sju Du är min längtan fick inleda andra halvleken likt en lång utspark. OM du ringer igen ska jag säga dig sanningen sjöng Kessy.

 

 
 

Johnny stod så tryggt med sin bas och höll takten alltid med ett leende i bakfickan.  Ja nu ska vi öka på farten sade Mattias Hallå kommer här i par med den tar vi Om änglar finns. Några buggade en del dansade på som vanligt. Otroligt i denna värme. Trumma, trumma slå där och här och på dansgolvet var det full fart hela kvällen. Kenneth sjöng Den tid vi behöver en stark fin låt innan Kessy höjde upp farten så snyggt i Jag tror på kärleken och Jukebox två goa Streaplers låtar. Hon har en otroligt imponerande energi på scenen som smittar av sig. Ingen danskväll utan låten Främling så även ikväll den sjöng Mattias med bravur. Dags så åter för en duett från Norge William Kristoffersson i Ole Ivars har skrivit denna fina Jag trodde änglarna fanns. Det har gjorts en cover eller en helt annan version av denna låten som får mig att må illa. Men Sandins spelade låten så som den ska spelas. Så fint tillsammans sjöng Mattias och Kessy och fick efteråt en rejäl applåd av publiken. Och något jag aldrig tidigare hört att en flicka sjunger låten Till min kära men så fint och magiskt Kessy sjöng den oj, oj, oj vilken version jag rös till i hela kroppen. En kväll går fort då man trevligt har och nu var vi framme vid kvällens sista dans.

 

 
 

Ett stort tack kära publik för att ni orkade ut i värmen och dansa loss till oss i Sandins det är alltid kul att få komma till denna fina folkpark och spela för er. De möttes av kraftiga applåder och visslingar. Sista dansen Förälskad därefter Tänd ett ljus i fönstret varsågoda tack Degerfors. Vi snackade lite med grabbarna och Kessy  innan vi tackade ordentligt och styrde hemåt  i denna sköna kvällssol.  Vi ses igen Sandins.

 

Fridens Mikael. 
 
 
   

Kommentera här: