Fin dansmusik för en mogen danspublik med Holens i Storfors Kulturhus

 

Från Vingåker kommer eller utgår dansorkestern Holens Kent, Jerker, Kenneth, Monika utgör denna fina och mycket populära dansorkester. Återigen knackade Storfors på dörren denna fina lilla bruksort i Östra Värmland som bjuder upp och in till dans varje söndagskväll i Korpen Karlskogas regi. Arrangörer tillika eldsjälar är Sven, Kerstin och Olle som skött om detta i så många, många år. Det var åter dags för hela familjen att bege sig iväg till Storfors för att dansa loss. Efter en god middag som jag lagat till själv fläskschnitzel , potatis och grönpepparsås. Så himla gott en kort vila på maten som bestod i fem minuter var det så dags att duscha sedan på ned fin kläderna. När jag åker ut på dans är jag alltid noga med att klä upp mig så även ikväll. Sedan tog jag en kort promenad till bussfickan så kom fader, moder och broder och plockade upp mig. Nu var vi på väg.

 
 

Fint väglag och fint väder detta kommer bli en trevlig danskväll tänkte jag. In framför svängde vi där stod en hel del bilar parkerade. Sven, Kerstin och Olle var väldigt glada av att se oss där. Många glada ansikten som hälsade glatt. Så dök Holens upp och det blev lite snurr och snack innan de började spela. Jag och broder hade gjort en skiva med lite blandade låtar till Holens de ville ha lite låtförslag att eventuellt öva in ta med på sin repertoar. Klockan drog sig sakta mot fem och Holens steg på scenen och möttes av en stor varm rejäl applåd från publiken. Sånt värmer så otroligt mycket tusen tack sade Kent. Hej på er allesammans varmt, varmt välkomna hit till Storfors denna söndagskväll vi heter Holens vi ska inleda med Mjölnarens Irén därefter När kärleken sår till varsågoda att bjuda upp. Dansgolvet blev snabbt fullt av dansglada människor som gled runt.

 
 

Applåderna finns där automatiskt Tända ett ljus höjde upp farten en aning den sjöng Kent och nu buggade många en del dansade på som vanligt. Holens är så enormt duktiga och fina att förmedla riktig äkta genuin mogen dansmusik till publiken. Lite instrumentalt ska det bli Monika ska få blåsa i sin saxofon Smile och som hon blåser jag älskar saxofon det låter riktigt bra när hon spelar. Och av publikens reaktioner att döma var detta väldigt uppskattat. Tre goda skäl kom som på beställning innan det var dags för kvällens första gammaldans en Schottis klämmer vi till med förklarade Jerker bakom sina trummor. Kenneth hängde på sig sitt dragspel och drog igång Trollebo schottis. Jerker spelar inte bara trummor utan sjunger också det skulle han göra så vackert i Om himlen och Österlen. Kent viskade att det minsann var dags för mammas favoritlåt Det ska komma en morgon skriven av Mona Gustafsson. Det är kväll när jag sitter och skriver det här ljuset har snart brunnit ner det är höst också här inom mig ibland blir dagarna mörka och grå men känslorna finns där ändå sjöng han så menat och ärligt. Dansparen gled fram över golvet och bara njöt i fulla drag många gjorde tummen upp. En genuin fin danskväll fick vi oss serverade Tre röda rosor hämtad från Vikingarnas repertoar  följdes sedan av en önskelåt Där vattnet möter stranden. Där Monika sjöäng så bedårande vackert man blir så glad av att se denna sångfågel stå på scenen och sjunga så fint och samtidigt stråla med sån glädje det smittar av sig.  Ja sade Jerker bakom sina trummor nu ska vi bjuda på en riktig gammal goding 1973 spelade Schytts in denna melodi Aj, aj, aj sedan far vi till Karlskoga och lånar en låt av Sten & Stanley Dra dit pepparn växer.  Hambo kom av bara farten innan Monika åter blåste så stämningsfullt och vackert i True love. Oj, oj vilka applåder hon fick efter sista tonen.

 
 

Dags nu för en riktig klassiker manade Kent till publiken jag ska måla hela världen lilla mamma. Kenneth bakom sin klaviatur tog ton och sjöng Nyanser en riktig klassiker och en låt som alla kan nynna med i. Jaha då är det dags för kaffevalsen innan vi går iväg och fikar dricker kaffe. Vi promenerade iväg och slog oss ner för att dricka kaffe vilket smakade mycket gott med en smörgås till. Lite, lite kylslaget på scenen men de kämpade på ändå. Monika kom ut och de andra för att börja spela igen men vart är Kent. Han satt och snackade med Sven sedan kom han ja, ja det är dags att börja igång igen. Livet det har varit gott mot mig fick inleda efter pausen det är en låt som blivit en riktig publikfavorit. Rejäla applåder från publiken tusen, tusen tack sade Kent det värmer. Jerker svängde sedan till det i Boggieman blues Ove Törnqvist bidrag i Melodifestivalen. Vilken härlig stämning det var nu. Kära publik nu ska vi tända ett ljus i fönstret och efter det är du redo vill du sjunga Kenneth sade Kent ja, ja kan sjunga. Jag vill bara va en gammal man fick det bli.

 
 

Nu ska vår fina sångfågel sjunga Jag drömmer om en man sade Jerker. Den låten älskar jag den svänger så skönt. Pariserpolka varsågoda Är det något de kan i Storfors så är det att dansa gammaldans så även ikväll. Jag blir så glad när jag ser och hör hur fint de spelar i Holens. Jerker gjorde sig redo för sitt speciella nummer Living next door to Alice med sin hesa stämma som han ändrat om till sjöng han denna melodi till publikens stora vilda glädje vilka kraftfulla applåder han fick. Holens hör verkligen till ett av vårt lands allra finaste dansorkestrar. Stanna en stund ökade farten sen var det så dags för en Tango. Det är kul alla dessa gammaldanser när publiken svänger loss. Så var det åter dags för denna gudomligt fina människa Monika att tuta i sin saxofon. Hon skulle bjuda på blåsa Green, green grass of home och jag stod och kände hur det kom en liten tår i ögonvrån. Det blir inte större tänkte jag så galet vackert så jätte fint.  Efter sista tonen står publiken och ger Monika all sin kärlek och applåderna ville aldrig ta slut. Oj, oj jag sneglade och såg på Monika att hon var väldigt rörd. En låt från Värmland sade Kent För dina blåa ögon skull. En låt med ett sånt vackert gitarrsolo på slutet ett solo ingen kan spela så som Lasse Westman gjorde i Vikingarna. När man har trevligt går klockan fort alldeles för fort vi har nått vägs ände kvällens sista dans. VI vill tacka er alla underbara människor som kom hit och gjorde denna danskväll med oss i Holens. Stort tack till Sven, Kerstin och Olle för allt. Lite snack efteråt som alltid innan vi tackade Sven och Kerstin och Olle ordentligt sedan rullade vi hemåt. TACK Holens för den fina dansmusik i alltid bjuder på. Jag blir så glad av att få åka ut och träffa er höra er spela så fint som ni bara kan spela jag älskar er.

Fridens Mikael.

Kommentera här: