Bordtennis derby mellan Kristinehamn 1 och Storfors BTK

Det var så dags för en riktig het derby match och fajt i bordtennisens division fem mellan Kristinehamns första lag och gästande Storfors BTK. Kristinehamn som är obesegrade i serien och Storfors som skulle försöka spräcka och ge Kristinehamn sin första förlust i serien. På förhand skojade man om att detta skulle bli en hård match. Bägge lagen var rejält taggade och laddade inför matchen.  Vi skulle ställa upp med Mattias Nilsson, Peter Andersson, Fredrik Nordgren och vårt duktiga unga löfte Elis Adlerborn. Storfors i sin tur ställde upp med Tomas Bergqvist, Tobias Nilsson och vår gamla pingis lirare Anders Hiller. Innan matchen skulle börja bollade spelarna in och värmde upp det haglade spydiga kommentarer och gliringar med en väldigt hjärtlig ton. Jag tog mig en kopp kaffe och slog mig ner nu såg jag med spänning fram emot denna match.

 
 

Peter Andersson skulle inleda i sin första match mot vår gamla spelare Anders Hiller. Och Mattias Nilsson skulle i sin första match Tomas Bergqvist. Tomas som är en av ledarna för Storfors bordtennisdamers framgångsrika damlag i högsta serien Pingisligan. Hiller vann första setet med 11-8 efter många fina boll dueller andra set vann han med 11-6 medan Mattias i sin match mot Tomas inledde med att vinna de två första seten i sin match med 5-11 och 7-11. Men Tomas gav sig inte och körde över i det tredje setet och vann med 11-4mne Mattias skulle vinna nästa set med 11-6 och ge Kristinehamn ledningen med 1-0 i matchen.  Men Hiller spelade mycket bra och vann sin match i tre raka set det sista med 11-3 och kvitterade till 1-1 i matchen.

 
 

Sedan var det dags för vårt stora unga löfte Elis Adlerborn att kliva in mot Storfors Tobias Nilsson det skulle visa sig bli en hård kamp och match som gick i hela fem set. Tobias vann de två första seten med 11-6 och 11-5 innan Elis kunde knipa de två nästkommande med 11-8 i bägge. En kopp kaffe till och dags för en ny match där Anders Hiller skulle möta Mattias Nilsson. Storfors ledde matchen med 2-1. Mattias visade sig vara den starkare av de två och vann över Hiller i tre raka set ( 3-11, 6-11, 8-11) Det var utjämnat till 2-2 i matchen.  Matchen var således väldigt jämn En boll i matchen mellan Mattias och Tomas fick avbrytas sedan en boll från matchen bredvid kommit in fan utbrast Tomas jag var rejält på gång så skrattade alla. Det var det så dags för två olika generationer skulle man kunna kalla det för Den lite äldre Tomas Bergqvist mot den yngre Elis Adlerborn. Det var Tomas som genom ett säkert spel tog kommandot i matchens inledning genom att vinna första setet med 11-4. Elis vände på steken genom att börja tro mer på sig själv och sitt spel han knep andra setet med 11-8. Han började våga mer i matchen och drog en lång forehand långt ut på Tomas vänstra bordshalva som han inte han med på. Publiken applåderade och njöt för fullt när unge Elis spelade ut. Men Tomas var slug och knep det tredje setet med minsta marginal 11-9. De två nästkommande setet visade Elis en enorm kyla och segrade med 8-11 och 9-11 och möttes av kraftfulla applåder ha gav också Kristinehamn ledningen i själva matchen med 2-3.

 
 

Peter klev in för en ny match på andra sidan bordet stod Tobias Nilsson det skulle visa sig bli en jämn drabbning de båda emellan. Första setet vann Peter med 6-11 för att i andra förlora med 11-5. Tredje setet vann han åter med 11-7 det svängde i det fjärde blev det betydligt jämnare och de vann ungefär varannan boll 8-8, 8-9, 9-9. 10-9, 10-10 så höll det på. Tobias kunde slutligen vinna med 14-12. Och matchen vann han efter att ha segrat i femte och avgörande set i själva matchen stod det nu tre lika. Då det blev dags för dubbel Tomas Bergqvist och Tobias Nilsson skulle försvara Storfors färger i dubbeln och vi ställde upp med Mattias Nilsson och Fredrik Nordgren. Första setet vann Fredrik och Mattias med 11-7 efter en hel del långa omväxlande bolldueller och spel. Andra setet vann Tobias och Tomas efter mycket smart spel med 11-7. En klunk vatten så var det dags för tredje setet som Storfors killarna knep med 11-5 men sedan vände Mattias och Fredrik på hela matchen till deras fördel. 9-11 samt 7-11 i det nästkommande två seten och ledning i matchen med 3-4. Anders Hiller gjorde sig redo för match mot Elis Adlerborn där Anderas visade sig vara för stark i de två första seten 11-4 och 11-5 vittnade om ett övertag i matchen. I det tredje setet flyttade Elis fram och höjde sitt spel men förlorade setet knappt med 14-12. Nu hade Storfors än en gång kvitterat till 4-4. Det var så en våg det låg och vägde och nu kunde matchen gå vilken väg som helst. Tobias Nilsson gjorde sig redo på andra bordskivan stod Mattias Nilsson för motståndet och i den andra matchen klev Peter Andersson och Tomas Bergqvist in för att mötas.

 
 
Mattias inledde med att vinna första, andra och slutligen tredje setet med 12-14 han hade satt Kristinehamn i förar sätet. Peter kämpade bra och mycket väl i sin match an gick en stenhård fajt mot Tomas där han vann de två första seten med 11-13. I det tredje setet ledde Tomas och var på väg mot seger men Peter drog i en rak backhand som Tomas slog i nät där fick matchen sin vändning 11-12, 12-12, blev 12-13 till Peter som skaffade sig matchbollar och slog in den till seger med 12-14. Matchen hade Kristinehamn vunnit med 4-6. Det blev en jämn mycket underhållande bra match mellan två duktiga lag. Jag njöt för fullt av spelet och matcherna. 

Foto tur en heldag med broder en bit upp i Värmland

 
 

En längre tid har jag haft en ide om att åka ut och fotografera inget ovanligt eller märkvärdigt med det men min ide var att åka iväg tidigt en morgon. Och då åka en bit upp i Värmland först upp till en ort som heter Molkom. Sedan fortsätta därifrån upp mot Hagfors men inte köra ända fram till Hagfors utan svänga av mot ett väldigt fint ställe som heter Lidsbron sedan åka vidare ner till en ort eller ställe som heter Sunnemo och sedan ta sista biten ner till Filipstad innan det blir raka spåret hem.  Jag hade planerat allt så noga med vad vi skulle ha med oss så jag åkte kvällen innan på lördagen och handlade maten som vi skulle ha med oss sedan lite fika bröd det är en viktig ingrediens då vi bröder åker ut för att fotografera så är kaffet och fikabrödet jätte viktigt.

 
 

Det blev tidigt i säng för att sova så jag skulle vara riktigt fräsch och pigg när jag skulle köra dagen efter. Hade satt klockradion på ringning halv sex allt för att inte behöva stressa. Somnade så gott då jag kröp under täcket. Halv sex ringde klockradion eller ja då började den spela så jag steg upp. Vilken underbar dag som nu låg framför. Plockade fram åt lite frukost sedan gjorde jag smörgåsar som jag skulle ha med mig. Bryggde på kaffe tog mig en dusch och klädde på mig varma kläder med tanke på att jag skulle vara ute en heldag med min broder.

 
 

Sedan styrde jag hem till far och mor för att hämta min broder som precis var färdig så vi rullade iväg. Mot Väse som skulle bli första stoppet på våt dagstur. Väse är en ort som ligger mellan Kristinehamn och Karlstad där svängde vi av vid Rasta och styrde mot deras fina kyrka. Där blev det första stoppet och vädret var väldigt fint trots saknaden av en sol. Tog en hel del fina bilder där. Sedan rullade vi vidare Molkom nästa men det blev två stop på vägen fram. Stannade till vid Nyeds kapell och tog lite fina bilder. Nu var vi båda rejält kaffe och fika sugna ja broder dricker inte kaffe inte än i alla fall.

 
 

Slog oss ner och fikade gud så gott det smakade med kaffe och smörgås ute i det fria. Satt och bara njöt och drömde mig bort mot våren och sommaren och logdanserna vid logen. Vi tog en massa fina vinterbilder där och gjorde även en videoblogg en liten film innan vi rullade vidare. Efter att vi fotat en gammal nerlagd ICA butik och stationshuset så styrde vi vidare. Mot Tidafors och Älvsbacka hembygdsgård där ligger också Torskedslogen det var en kul episod när jag stannade där med bilen då vi klev ut skulle jag gå och ta lite bilder. Jag började gå mot entrén till logen och platsen men jag sjönk längre och längre ner i snön jag hade snö en bit ovanför min midja.  Ja min bror fick väldigt roligt men jag skickade till honom kamera så han kunde ta nån bild på mig. Sedan kravlade jag mig upp ur snön. Dags så att rulla vidare.

 
 

Stannade till vid den fina kyrkan eller kapellet i Älvsbacka. Där tog vi en massa fina bilder. Sedan blev det en kopp kaffe till men kaffet hade börjat svalna en hel del i termosen. Tömde ut det sista av kaffet. Tog lite fler bilder och satte mig i bilen och styrde vidare. Vid Lidsbron gick det inte att stanna. Vi hade planerat att stanna till där och fotografera. Nu rullade vi vidare mot nya mål. På vägen i bilstereon rullade dansbands musiken för fult. Så svängde jag in framför Sunnemo parken. Där tog vi en massa bilder.

 
 
När vi så var klara där så rullade vi vidare mot nya äventyr. Det blev till kyrkan som ligger så fint belägen. Så storslagen fin natur överallt vi gick runt vid kyrkan och tog så fina bilder eller det kändes fina när jag sen lägger bilderna i datorn först då ser jag hur det blir. Nu kände vi oss redo att rulla vidare ner långsamt mot Filipstad det som bredde ut sig längs sidorna var ett fantastiskt vackert vinterlandskap. Vi passerade en liten by som heter Forsahyttan som låg så otroligt vackert. Sedan var det där med att äta mat vi hade en tanke att vi skulle grilla korv utomhus men då det var så mycket snö så fick vi ställa in och ändra planerna lite grann. Så det blev ett stopp vid Toppgrillen som ligger utanför Filipstad. Min favoritmat korv och mos blev dagens lunch det smakade fantastiskt gott. Efter denna delikata goda måltid så rullade vi sakta hemåt mot Kristinehamn väldigt glada men framförallt väldigt nöjda med denna dag och alla bilder som vi hade med oss hem i våra kameror.
 
 

Att vakna tidigt

Att vakna tidigt är riktigt skönt att se detta fina vinterlandskap utanför min lägenhet. Tog lite bilder från min balkong.