Foto tur en heldag med broder en bit upp i Värmland

 
 

En längre tid har jag haft en ide om att åka ut och fotografera inget ovanligt eller märkvärdigt med det men min ide var att åka iväg tidigt en morgon. Och då åka en bit upp i Värmland först upp till en ort som heter Molkom. Sedan fortsätta därifrån upp mot Hagfors men inte köra ända fram till Hagfors utan svänga av mot ett väldigt fint ställe som heter Lidsbron sedan åka vidare ner till en ort eller ställe som heter Sunnemo och sedan ta sista biten ner till Filipstad innan det blir raka spåret hem.  Jag hade planerat allt så noga med vad vi skulle ha med oss så jag åkte kvällen innan på lördagen och handlade maten som vi skulle ha med oss sedan lite fika bröd det är en viktig ingrediens då vi bröder åker ut för att fotografera så är kaffet och fikabrödet jätte viktigt.

 
 

Det blev tidigt i säng för att sova så jag skulle vara riktigt fräsch och pigg när jag skulle köra dagen efter. Hade satt klockradion på ringning halv sex allt för att inte behöva stressa. Somnade så gott då jag kröp under täcket. Halv sex ringde klockradion eller ja då började den spela så jag steg upp. Vilken underbar dag som nu låg framför. Plockade fram åt lite frukost sedan gjorde jag smörgåsar som jag skulle ha med mig. Bryggde på kaffe tog mig en dusch och klädde på mig varma kläder med tanke på att jag skulle vara ute en heldag med min broder.

 
 

Sedan styrde jag hem till far och mor för att hämta min broder som precis var färdig så vi rullade iväg. Mot Väse som skulle bli första stoppet på våt dagstur. Väse är en ort som ligger mellan Kristinehamn och Karlstad där svängde vi av vid Rasta och styrde mot deras fina kyrka. Där blev det första stoppet och vädret var väldigt fint trots saknaden av en sol. Tog en hel del fina bilder där. Sedan rullade vi vidare Molkom nästa men det blev två stop på vägen fram. Stannade till vid Nyeds kapell och tog lite fina bilder. Nu var vi båda rejält kaffe och fika sugna ja broder dricker inte kaffe inte än i alla fall.

 
 

Slog oss ner och fikade gud så gott det smakade med kaffe och smörgås ute i det fria. Satt och bara njöt och drömde mig bort mot våren och sommaren och logdanserna vid logen. Vi tog en massa fina vinterbilder där och gjorde även en videoblogg en liten film innan vi rullade vidare. Efter att vi fotat en gammal nerlagd ICA butik och stationshuset så styrde vi vidare. Mot Tidafors och Älvsbacka hembygdsgård där ligger också Torskedslogen det var en kul episod när jag stannade där med bilen då vi klev ut skulle jag gå och ta lite bilder. Jag började gå mot entrén till logen och platsen men jag sjönk längre och längre ner i snön jag hade snö en bit ovanför min midja.  Ja min bror fick väldigt roligt men jag skickade till honom kamera så han kunde ta nån bild på mig. Sedan kravlade jag mig upp ur snön. Dags så att rulla vidare.

 
 

Stannade till vid den fina kyrkan eller kapellet i Älvsbacka. Där tog vi en massa fina bilder. Sedan blev det en kopp kaffe till men kaffet hade börjat svalna en hel del i termosen. Tömde ut det sista av kaffet. Tog lite fler bilder och satte mig i bilen och styrde vidare. Vid Lidsbron gick det inte att stanna. Vi hade planerat att stanna till där och fotografera. Nu rullade vi vidare mot nya mål. På vägen i bilstereon rullade dansbands musiken för fult. Så svängde jag in framför Sunnemo parken. Där tog vi en massa bilder.

 
 
När vi så var klara där så rullade vi vidare mot nya äventyr. Det blev till kyrkan som ligger så fint belägen. Så storslagen fin natur överallt vi gick runt vid kyrkan och tog så fina bilder eller det kändes fina när jag sen lägger bilderna i datorn först då ser jag hur det blir. Nu kände vi oss redo att rulla vidare ner långsamt mot Filipstad det som bredde ut sig längs sidorna var ett fantastiskt vackert vinterlandskap. Vi passerade en liten by som heter Forsahyttan som låg så otroligt vackert. Sedan var det där med att äta mat vi hade en tanke att vi skulle grilla korv utomhus men då det var så mycket snö så fick vi ställa in och ändra planerna lite grann. Så det blev ett stopp vid Toppgrillen som ligger utanför Filipstad. Min favoritmat korv och mos blev dagens lunch det smakade fantastiskt gott. Efter denna delikata goda måltid så rullade vi sakta hemåt mot Kristinehamn väldigt glada men framförallt väldigt nöjda med denna dag och alla bilder som vi hade med oss hem i våra kameror.
 
 
Jan-Åke
2018-01-27 @ 01:01:34

Alltid lika kul och intressant att få läsa om de utflykter du gör. Det ser ut som att du och din bror hade en riktigt fin dag. Sedan försvann ju snön väldigt fort, i alla fall här i hemtrakterna.

Svar: Hej!
Ja det blev en fin heldag med ett ganska vackert väder mycket snö som nu tyvärr har försvunnit. men, men det kommer mer nån dag.

Mvh Mikael.
Mikael
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0