Ishockey Kristinehamns HT – Munkfors 2 Slutresultat 16-3

 

Året var 1974 så Kristinehamns hockeyteam bildades närmare bestämt den 30 juli. Innan dess var hockeyn i Kristinehamn en del av IFK alliansen men flera krafter ansåg sig starka att starta en egen förening och klubb. Genom årens lopp har det runnit mycket vatten under broarna som man brukar säga. Det har för föreningen varit upp och nedgångar framgång som såväl motgångar. Idag skriver vi 2018 och det blåser onekligen och mycket glädjande positiva vindar kring hela föreningen. Efter ett antal år och säsongen där det varit lite nedgång har starka krafter kommit in i föreningen tillsammans med de som redan fanns har man tillsammans gjort ett stort beundransvärt arbete. Idag spelar föreningens A lag i division tre men när jag skriver detta går det riktigt bra de ligger med och krigar om seriesegern. Föreningen har en stor väldigt fin ungdomsverksamhet duktiga engagerade ledare och föräldrar. Ett stort lyft kom 1981 då byggdes ishallen som fick namnet Björkhallen det var så betydande för föreningens fortsatta utveckling. Genom åren har där spelats många, många spännande matcher.

 
 

Nu var det så dags för hemmamatch och för motståndet skulle Munkfors 2 svara. Munkfors är ett lag som jag inte vet något om hur de är eller hur de ligger till tabellmässigt vet att Munkfors har ett duktigt lag som spelar i division två men detta var deras andra lag. Efter att jag ätit mat hemma hos mina föräldrar så lade jag mig på soffan och vilade en stund innan jag drog iväg upp till Björkhallen. Nu såg jag fram emot en spännande match förstod samtidigt att Kristinehamn eller KHT skulle vara det spelförande laget som skulle ta hand om den så berömda taktpinnen. Och jag han knappt sätta mig på läktaren förrän Munkfors målvakt fick raka ut pucken ur sin målbur. Det tog bara en minut och elva sekunder innan Jacob Larsson satte 1-0 till hemmalaget KHT. tekningen efter var hemmalaget framme och oroade Munkfors målvakt. Fyra minuter och trettioen sekunder fick han åter ta ut pucken ur eget mål då stod det 2-0 redan till KHT som trampade gasen i botten direkt. Åtta minuter och tolv sekunder var det åter mål för hemmalaget som kontrollerade matchen fullständigt. Kristinehamn hade ett mycket snabbare och rörligare spel än gästande Munkfors de var snabbare på rören och kom i kontringar gång efter gång.

 
 

Nio minuter fyrtio två sekunder så satt 4-0 till hemmalaget efter mål av Tobias Eriksson. Mindre än minuten senare reducerade Munkfors till 4-1 men de var aldrig nära att utmana eller hota Kristinehamn. Eva minuter och trettionio sekunder så satt 5-1 efter mål av Andreas Söderberg. Fem ett blev också resultatet efter första perioden. Jag gick upp och köpte mig en kopp kaffe och en damsugare så gott med en fika det är verkligen något jag tycker om att göra. Så tog den andra perioden sin början jag träffade på min gamle vän Per och han knappt säga hej till honom och hans son förrän Munkfors efter bara fem sekunder reducerade till 5-2. Men stunden senare small det igen och åter fick målvakten i Munkfors raka ut pucken ur sitt eget mål det började han bli väldigt duktig på. Två minuter och trettionio sekunder så höll sig Tobias Hedberg framme och skickade in pucken i mål till ställningen 7-2 i hemmalaget Kristinehamns favör. Dryga tre minuter senare small det igen och 8-2 lyste på resultattavlan efter att Victor Brattström gjort mål.

 
 

Tio och tjugofyra så var det dags för pucken att leta sig in i Munkfors mål. Det blev period paus och jag gick ner till sargen eller kanten för att ta lite bilder. Detta var verkligen kattens lek med råttan där Kristinehamn styrde och ställde friskt med motståndarna. Nio, tio, elva kom innan Munkfors fick in sitt tredje mål i matchen. Fyra minuter och femtiosex sekunder skickade Kristinehamn 12-3 och drygt två minuter senare 13-3. Kristinehamn visade prov på en enorm styrka för trots sin stora ledning slog de inte av på takten utan fortsatte att spela och åka skridskor de kom gång efter gång med hög fart in i Munkfors zon. Tretton noll tre som small det igen 14-3 lyste så klart på resultattavlan. Det skulle komma att bli två mål till innan matchen var slut och de målen gjordes båda av Kristinehamn de gick i och med segern upp i topp av tabellen. Glädjande också så var det ganska skapligt med folk och tittade på matchen. Efter matchen stod publiken upp och taktfast applåderade Kristinehamns spelare. Nästa hemmamatch Kristinehamn spelar är lite speciell då är det nämligen en sponsormatch. Det betyder att det är fri entré och för motståndet svara ett annat av seriens topplag Säffle HC 26:e januari matchen börjar 19:00 nu ser vi till att fylla läktarna i Björkhallen det är dessa duktiga spelare värda. Tack Kristinehamns Hockeyteam för underhållningen och lycka till i framtiden med allt.

 
 
Fridens Mikael. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0