Nyårsafton med firande och dans till Donnez i Brunnsparken

Exakt antal år vet jag inte mer än att de är nu många som jag och resten av familjen åkt till Brunnsparken i Örebro för att fira in det nya året.  Förra året fick man Donnez att ställa upp och spela.  Det var en hel del folk som då valde att fira och dansa in det nya året i Brunnsparken.  Att fira nyår i Brunnsparken är en mångårig tradition som lockar mycket dansare från när och fjärran. Det är nu många år de kört sin nyårs dans i parken. Vi började hemma med att äta lite gott sedan var det så dags att duscha och byta om klä upp sig. Fläskfilé och klyftpotatis till det. Snöade lite lätt gjorde det när vi satte oss i bilen och rullade iväg mot Örebro.

 
 

 Fram kom vi och det stod en hel del folk utanför och väntade ivrigt på att få komma in. Vi hade köpt förköp så vi promenerade bara in visade upp våra biljetter. Lämnade jackan i garderoben sedan var vi redo. Hälsade glatt på en hel del kändisar som jag kände och många som dagen innan varit i Forshaga och dansat till Skåningarna. Grabbarna i Donnez blev glada av att se mig där. En del av publiken var festklädda och uppklädda en del kom i jeans och t-shirt ja det fina är att man själv väljer vad som känns bekvämt. Andy Ekenmo räknade in efter att publiken gett Donnez en rejäl applåd. Första låten ut blev en riktig klassiker Främling sedan kom Den tid vi behöver kvällen var så igång. En lugn dans foxtrott byttes mot en bugg det ökades på tempot för att i nästa sekund sänka det samma. Kvällen rullade på grabbarna tog en paus och vi gick för att köpa fika kaffe och en ost och skinkfralla satt perfekt. Sedan spelade de vidare.

 
 

Lite innan tolvslaget tog de en paus de serverades bjöds på lite alkoholfri bubbel att skåla in det nya året med. Efter att vi alla skålat och tillsammans sjungit Sveriges nationalsång gick Eva upp som är verksamhetschef för föreningen Folkets park Örebro. Hon pratade lite om året som gått att det hot om att bygga bostäder är borta och att dansen kommer fortsätta som vanligt. Hon tackade alla som hjälper till vid danskvällarna publiken tackade hon också. Sören som är en herre som verkat många år i parken tackade också publiken och Donnez med en stor applåd.

 
 

Sedan fortsatte dansen fram till klockan ett och efter ett extranummer tackade vi grabbarna tog de sista bilderna. Det råder fotoförbud i Brunnsparken men vi fotograferar enbart orkestern så det blir lite bilder till bloggen. Annars kan jag inget skriva för ett inlägg utan bilder är så tråkigt att läsa. Ett stort tack till Brunnsparken, och Donnez ett nytt år är här.

 
 

Fridens Mikael. 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0