Karlskoga festen 2018

 
 

Först vill jag få börja och inleda med att rikta ett stort tack till Karlskoga kommun och alla sponsorer som gör denna fest och motorsportsveckan så fantastisk. Det är varje år en ära att som turist få besöka Karlskoga ja jag säger turist fastän Kristinehamn och Karlskoga ligger bara 2,5 mil från varandra. Nu var det åter dags att tillsammans med min broder att åka till Karlskoga. Åkte hem efter jobbet och bytte om innan jag drog hem för att hämta honom. Det roliga var att jag åter skulle få se och lyssna på en av mina allra största idoler Thomas Di Leva en artist och människa som jag älskat sedan tidig ålder. Uppträda skulle också Sean Banan , Ace Wilder, Chris Clafford som vann Idol också göra samt ett coverband som jag inte kommer på namnet på. Vädret var fint då vi rullade iväg inget regn till att börja med även om molnen drog ihop sig.

 
 

Parkerade bilen och steg ur framme i Karlskoga och vädret var skapligt solen gjorde sina försök att tränga sig genom molnen. Vi promenerade in mot stan det var mycket folk ute överallt vilket var kul att se. Tog lite bilder där jag gick stannade till satte upp affischer för danserna vid Upperudslogen samt Stora folkparks dansen som går av stapel i Mariestad i augusti månad. Det var fullt med knallar där de sålde allt från kläder, kepsar, smycken till godis och ballonger för de allra minsta. I Ekmansdalen hade precis Sean Banan uppträtt. Sedan skulle Ace Wilder uppträda men då gick jag och broder och åt för vi var hungriga och ville ha något i oss. En jättegod pasta fick det bli Som hemma hette stället som vi åt på.

 
 

En mycket god mat gick vi tillbaka mot Ekmansdalen för klockan sju skulle de presentera Karlskogas två bästa eller högst placerade idrottslag ishockeylaget BIK Karlskoga och damerna i fotbollsklubben Rävåsens IK. Efter att de gått av scenen började man rodda och ändra om för klockan åtta skulle Chris Kläfford uppträda. Han har varit med i Idol och även vunnit Idol. Jag har aldrig tittat på Idol aldrig gillar det för fem öre men jag var väldigt nyfiken på Chris. Det började komma mer och mer folk mesradels yngre men även en hel del äldre fanns också på plats. Och jag måste erkänna att Chris sjunger riktigt bra. Efter hans framträdande stod han länge, länge och lär folk få ta selfies med honom han skrev autografer.  Det hedrar honom fint var det att en grabb ur publiken fick komma upp på scen och sjunga med honom det gjorde han väldigt bra.

 
 

Jag smög fram så broder tog ett kort på oss två. Så var det dags att rodda undan förbereda för min stora idol och förebild som jag älskat och tyckt om sedan ung ålder Thomas Di Leva. Denna underbara kärlekens apostel. Thomas har varit som en ledstjärna genom hela min uppväxt , tonårstiden och i livet. Jag älskar hans musik och texter hans sätt att tala och tänka. Han är en av mina största idoler och förebilder i livet. Klockan drog sig mot nio ut kom Kalle som sköter snacket och är konferencier med den äran. Karlskoga är ni redo för en kärlekens apostel för en av svensk största artister som i över trettio år underhållit oss. Ge en stor applåd till Thomas Di Leva. Jublet steg mot himlen Hej Karlskoga skrek Thomas är ni redo så drog han gång sin första låt Ingen kan köpa livet och publiken var med direkt med handklapp och många, många sjöng med.

 
 

Di Leva har gjort så mycket fantastisk musik. En bit var det så dags för en av hans största låtar Vem ska jag tro på då fullkomligt exploderade hela Ekmansdalen. Det blev rena allsången alla hoppade dansade klappade i händerna och sjöng. Mellan låtarna talade Thomas om att vi inte har tid för varandra att vi är så upptagna att sitta med mobilen eller surfplattan uppdatera läsa och skriva på bland annat Facebook. Han har så rätt i det han säger. Jag kände mig så glad att åter få se honom uppträda. Han berättade om sin föreställning som han gjort en hyllning till David Bowie. Ska jag sjunga en Bowie låt publiken fick rösta så blev det. Det gör han så himla bra applåderna ville aldrig tystna. Han gav en rejäl hyllning till en av våra största vis sångare och låt skrivare vi var med i första säsongen av Så mycket bättre. Sträck ut din hand bjöd han på ge Lasse en stor applåd.

 
 

Konserten började lida mot slutet Miraklet som är en lugn fantastisk komposition och låt den sjöng han så vackert. Jag filmade på några låtar. Så gick han av scenen men publiken skanderade efter en gång till. Stunden senare kom Thomas åt ut på scenen då började stora delar av publiken att sjunga Vi har bara varandra Thomas såg väldigt rörd ut där han stod. Underbart nu på denna stund känner vi att vi känner varandra började han. Här på denna gräsmatta på denna jord i vårt land Sverige finns det aldrig något vi och dom det finns bara vi tillsammans och vi har bara varandra. Så började han spela Vi har bara varandra det var så fint när han tystnade och publiken tog över och sjöng.

 
 

Mycket glada och nöjda var vi efter denna stund. Vi träffade även vår fina vän Åsa Karlström där en kvinna med ett stort varmt hjärta och omtanke för alla människor på vår jord. När så allt var slut vandrade vi sakta mot bilen för att åka hemåt nöjda och glada efter denna fina musikupplevelse och stund tillsammans TACK Karlskoga för denna gång.

Kommentera här: