Matz Bladhs spred ljus och värme på Hotell Gustav Fröding

 

Det var en gång så brukar varje saga börja och nu var det åter dags för mig och broder att bege oss ut på en danskväll. Vi skulle styra färden och åka till staden där solen alltid sägs skina Karlstad. Vi bröder skulle åka till Hotell Gustav Fröding för en danskväll med som jag personligen tycker en av Sveriges finaste och förnämsta dansorkestrar Matz Bladhs. En orkester med utgångsort Falkenberg som startade i slutet av sextiotalet och första namnet som var på förslag till orkestern var Jean Thorgnys. Men klot nog så ändrades namnet till Matz Bladhs ja fyrvaktarna var också på tapeten.  I dag har de spelar sig till en position som ett av vårt lands allra störa danaorkestrar. De har under alla år vårdat varumärket och alltid bjudit på en riktig högklassig produkt om det är ute på dansbanan eller på skiva. Nu var det åter dags att fara iväg ut på en danskväll. Är jag kom hem från jobbet blev det en kort vila innan det var dags att börja göra m ig redo och klar för dansen.

 
 

Efter en skön varm dusch så gjorde jag en liten video film innan kläderna åkte på och så var jag redo att styra hem och hämta broder så drog vi iväg mot Karlstad sedan. Ganska lugnt med trafik så här på fredagskvällen där jag satt och körde. De hade i Karlstad byggt om lite givetvis till det bättre då det gäller avfarten vägen upp till Fröding. Parkerade bilen och gick sedan in efter att ha lämnat jackan i garderoben och betalat entrén så var vi redo för en danskväll med finaste Matz Bladhs. En stund senare kom sångaren Conny Nilsson så vi snackade lite med honom. Han berättade varför han skulle sluta till sommaren som sångare i Matz Bladhs. Men, men älskade bröder vi kommer hålla kontakten såklart sedan kom resten av gänget Sören, Lollo och Niclas. Håkan är tyvärr fortfarande sjukskriven vilket är tråkigt. En sista koll så var det så dags att börja spela. Lamporna tändes Sören Kenstam räknade in till kvällens första dans En dag i taget en lugn fin låt fick starta igång och inleda denna fina danskväll. Oj, oj vilka rejäla applåder de fick från publiken ja nu är vi i Värmland det märks. Hold me Barbados gamla hit låt kom som nummer två. Niclas tog till orden hej på er allesammans kul att se så pass mycket folk redan vi säger hej publiken välkomna till Hotell Gustav Fröding. Lite tempoökning Det är dags att börja om sedan ska Lollo sjunga Tänk om världen vore min.

 
 

Så var denna danskväll igång på allvar. Träffade direkt ett par som jag känner Michael som spelar i Holidays var där med sin förtjusande fru och en hel del andra dansgäster som jag känner träffade jag på där. Niclas gjorde sig redo att sjunga en riktig klassiker från ett band han själv en gång i tiden spelade med Thor Erics Sju ensamma kvällar. Lollo eller Lars Olof som han egentligen heter har spelat med Matz Bladhs i många, många herrans år känns som jag var med redan på medeltiden men i alla fall sedan 1987. Han skulle sjunga så fint och stämningsfullt i Välkommen hem sedan tog Niclas Olén fram sitt dragspel och drog i bälgen för allt var tyget höll i Natten tänder sina ljus. Själv tog jag en kopp kaffe och bara njöt av musiken. Det är riktigt stort att se denna orkester spela och förmedla musik. Detta är Sveriges finaste dansorkester och Conny Nilssons stämma ger sådana rysningar i hela kroppen. Den rösten är storslagen magnifik och helt underbar så varm och innerlig. Budskapet är så äkta och så fint. Blue baou visar vilken stor röst han har vilken fantastisk sångare han är Conny. Lollo tog vid och sjöng lite Eagles The girl from Yesterday. Så kära publik ska vi ta en liten paus sade Niclas baren är öppen om man vill svalka sig med något eller bara ta en kopp kaffe. Så kom de tillbaka det roliga var under pausen slog de på pausmusik och ja Enn natt i november från senaste skivan är en fantastisk låt. Den gick på repet så där en sju gånger. Från deras nya senaste skiva bjöd dom på Luften jag andas innan det var dags för en riktig Matz Bladhs klassiker Lite blyg. Folket dansade som aldrig förr herre vilket drag det var full fart i varje låt och dans. Sören satt så tryggt tillbakalutad bakom sina trummor och trummade på. Ja sade Niclas då ska vi bjuda på en riktig äkta dansbandsklassiker Max Fenders gjorde denna på sjuttiotalet Vindens Melodi sedan kommer Minns du Maria. Conny sjöng så vant så fint med sin varma fina stämma.

 
 

Lyckligast i världen klämde Lollo i med och det är väl att få vara frisk sedan stå och spela denna fantastiska dansmusik för en sådan fantastisk danspublik. Så var det dags för en kort paus igen denna gång ska ni slippa höra på En natt i november skämtade Niclas. Älska glömma och förlåta En riktigt fin låt kom efter pausen den sjöng Conny med sån stark närvaro och så säkert. Inte vet jag var en snabb buggrökare som satte fart på alla fötter och ben på samma gång. Från vår senaste skiva Min röda ros ifrån Mexico lite snabbare varsågoda. Nils Gunnar var där och dansade han njöt så av kvällen. Jag sluter ögonen är dansbandsmusik standard formulär 1A. med en äkta takt rakt igenom. En kort paus kvällens sista paus så var det dags för Ljus och värme denna vackra fina låt från Norge. En låt som alla kan sjunga med i och som publiken sjöng det blev rena allsången. Efter den kom en annan fin låt Björn Afzelius Tusen bitar och åter fick mäster visa prov med sin fantastiska stämma. Jag lämnar staden nu i natt är ett stycke stort mästerverk från deras senaste skiva tror jag den är med på. Varje danskväll varje kväll har ett slut så även denna fantastiska kväll. Ja kära publik älskade Värmland vi har nått i mål det är så dags att spela kvällens sista dans. Vi vill rikta ett stort tack till alla ni som kommit i afton och dansat till oss. Stort tack till personalen här kommer en väldigt välkänd låt jag trodde änglarna fanns sedan avrundar vi med Always on my mind.

 
 

Michael i Holidays kom och bjöd upp mig till en liten spontandans. Broder filmade. Vi snackade lite med grabbarna tackade ordentligt för oss och hämtade våra jackor och rullade sakta hemåt i natten mycket nöjda med denna fina kväll. Bock och tack för denna gång Gustaf Fröding och tack Matz Bladhs.

Fridens Mikael.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0