Guldfirande och mottagning i Storfors för bordtennistjejerna

 
 

Dagen efter att Storfors BTK bärgade sitt historiska första SM Guld var det så dags på kvällen att bli firade och hyllade på hemmaplan. Kommunen och de styrande hade i all hast fått ihop ett litet program nu skulle ledarna Anders och Tomas men framförallt spelarna hyllas rejält. Jag och broder gjorde oss redo och drog iväg vi passade på att åka iväg lite tidigare för vi räknade såklart med att det skulle komma mycket folk. Vädret var ljuvligt och strålande en stor gul sol och en himmel så klar och blå. Vi susade iväg mot Storfors nu är vi på väg. Mycket fin vän och inte så mycket trafik som jag befarade.

 
 

Fram kom vi och parkerade bilen. Utanför Kulturhuset hade de byggt upp en scen rullat ut röda mattan. Det hade redan samlat en del människor där men det skulle komma många fler. Klockan drog sig mot halv sex och det fyllde sakta men säkert på med fler folk. Klockan gick sakta framåt Storfors Kultur och fritidschef Olle Rodéhn var där och skulle hålla i det hela. Kommunchefen Mats Öhman var också på plats. Klockan drog sig mot sex och då skulle laget anlända. Vi ska göra ett test sade Olle så klappade han igång publiken. Tiden gick och Eva kom och meddelade att de är på väg. Bandkåren stod med två bilar och när de närmade sig slog de igång sirenerna. I en gammal amerikanare kom hela laget.

 
 

Bilen stannade och till tonerna av Abbas The winner takes it all steg de ur bilen. Allt till publikens taktfasta handklapp det var som jublet aldrig ville ta slut. Jag stod där och kämpade och kämpade men kunde inte hålla tillbaka tårarna. När Anders och Tomas steg upp på scenen då kom tårarna det var så hjärtskärande vackert att se efter kom de en efter en tjejerna tillika spelarna som gjort denna bragd. När så Anders tog ett steg fram så steg jublet upp mot den klarblå himlen. Vi älskar Storfors skanderade delar av publiken. Och segern är vår segern är vår hördes också.

 
 

Sedan intervjuades Tomas Bergqvist han fick den klassiska frågan hur det kändes han böjde sig lugnt fram och svarade bra. Alla i publiken skrattade då sade Olle att det är sällan jag blir rörd när Tomas Bergqvist kommer in på jobbet för att dricka kaffe. Men när jag såg honom på tv:n då grät jag först satt han åt ur en påse med jordnötter sedan drack han en dricka sen åt han lite mer jordnötter. Alla skrattade då svarade Tomas ”Dä fanns ingen körv i hallen” på bred värmländska. Sedan var det dags för Kommunchefen Mats Öhman att stiga fram och hålla ett tal. Han hade innan frågat lite ängsligt vilket språk som ska användas Portugisiska skämtade någon nej kör engelska du.

 
 

Han inledde med att tacka spelarna och självklart ledarna för denna bragd de skapat. Vi har visat matcherna på storbildsduken här i biograf salongen fortsatte han. Spelarna såg väldigt rörda och tagna ut av publikens hyllningar. En efter en blev de intervjuade och hyllade av publiken. Katerine tackade alla för stödet och all värme som de givit spelarna. Hannah fyllde i med att Storfors är en liten stad eller ort men människorna är helt underbara och otroliga. Utan ert stöd hade detta aldrig gått detta guldet är lika mycket ert. Det vinkade och skämtade. Anders tackade alla för stödet i sporthallen jag är så djupt rörd när jag tänker tillbaka. SM Guld , SM Guld, SM Guld började en äldre herre att skandera och publiken hängde på. Olle tog mikrofonen det finns en person som vi skulle vilja få lyfta fram lite alldeles särskilt som står i bakom som håller ihop allt som ser till att spelarna inte svälter det är Gun Britt. Kom igen Gun Britt, Gun Britt började han och publiken att skandera. Till höga hejarop och taktfasta applåder fick hon kliva upp och mottaga publikens enorma hyllningar och spelarna som bara öste beröm över henne. Vår extra mamma sade Lina med så mycket värme i sin röst. Applåderna ville aldrig ta slut så gjorde alla vågen tillsammans.

 
 

Tomas tog mikrofonen är vi bra, är vi bra skrek han till publiken och fick ett rungande ja tillbaka som svar. Efteråt skulle spelarna ställa upp för autografskrivning. Och kön ringlade sig lång. Topp grillen utanför Filipstad var där och bjöd på hamburgare. Dessförinnan hade Storfors största sponsor Jordkullen AB deras chef varit uppe och talat så fint. Idag har vi bestämt oss för att fortsätta sponsra Storfors BTK nu börjar detta arbete ge frukt och skörda sade han.

 
 

Anders såg väldigt rörd ut där han stod. Fler personer var uppe och talade detta fantastiska firande började lida mot sitt slut. Jag frågade på min knackiga skolengelska Lina en av spelarna om min brr fick ta ett kort på oss. Hon blev så glad då jag berömde henne och laget så mycket. Jag tackade Anders och Tomas ordentligt och sedan rullade jag och broder sakta hemåt. Vilken dag och vilken kväll. Ja gott folk Storfors BTK ÄR BÄST I SVERIGE PÅ DAMPINGIS. Och de vann guldet välförtjänt. Två av spelarna hade redan åkt hem så de var inte med på guldfirandet men stort GRATTIS till Hannah, Rahel, Mariann, Katerina, Lina samt Dina.

Fridens Mikael.

 

Kommentera här: