Säsongsavslutning med Lövgrens i Forshaga folkets hus

 

Så var då stunden kommen för vår säsongens sista danskväll i Forshaga folkets hus. De som skulle avsluta säsongen var de omåttligt populära grabbarna i Lövgrens med sångaren Claes Lövgren i spetsen. Det var i just Forshaga folkets hus som jag för väldigt, väldigt många år sedan första gången hörde Claes Lövgrens som orkestern hette då. Nu var det så åter dags för en danskväll med grabbarna. Vädret var alldeles strålande fint och jag satte mig på min balkong och njöt för fullt i solen. Mat och kaffe så blev det en liten siesta innan det var dags att göra mig klar för dansen.

 
 

In i duschen sedan raka mig och försöka snygga till och klä upp mig. När det var gjort rullade jag hemåt för att hämta broder som också skulle med. Lite snabb fix så var han redo också att åka så vi drog iväg. Mot Forshaga men först tankade jag så vi kunde ta oss dit och även hem. Fin väg lagom med trafik där vi rullade fram satt och snackade och planerade lite inför Stora folkparksdansen i Mariestad som går av stapel i augusti månad där är jag och broder med och hjälper till. Fram framför folkets hus i Forshaga svängde vi och där stod redan lite bilar. Ordningsvakten Patrik stod i dörren och hälsade oss välkomna sedan satt Inge och tog emot entrén som vanligt och hälsade alla välkomna. Nu var vi på det igen. Kul var det också för vi skulle träffa våra favoritflickor Anette och Marieanne Anette är arrangör vid Upperudslogen och Sveriges bästa och finaste arrangör. Hennes man Jonny var också med kul att sitta ner och snackas vid.

 
 

Så dök Claes upp och var redo att köra igång danskvällen. Hej på dej min vän hur är läget är allt bra frågade han ja bara fint svarade jag. Har du sett min film kursen på öschööötska ja den har jag sett den var helt underbar. Så räknade Kalle in bakom trummorna och en ny danskväll hade tagit sin början. Ett liv tillsammans fick inleda denna danskväll sedan kom Jag vill älska applåder i massor tusen tack underbara ni. Vi ska öka på farten förklarade Claes Vi börjar om igen följt av Gammal kärlek rostar aldrig. Dansen var således igång dansgolvet fylldes året igen när de lugnade ner på tempot. Calle tog ton och sjöng en låt som många dansband spelar Inom mig och som han sjunger han har en otroligt fin sångröst. Japp nu höjer vi farten igen sade Claes Blue eyes crying in the rain. Bugga, bugga gjorde många i publiken nu. Classe höll igång på scenen och for fram och tillbaka han bjuder verkligen på sig själv.  Lite lugnare efter detta utbrott från deras senaste skiva bjöd de på en låt. En äldre herre som är mycket ute och dansar kom fram och berömde orkestern wow vilka grabbar att spela.

 
 

Ljus och värme denna fina melodi från Norge stod på tur att spelas. Åter fylldes dansgolvet och med sin varma mörka fina stämma tog han ton Claes Lövgren han är en mästare på att sjunga. Så vackert det låter mycket ljus och mycket värme. Stanna hos mig fortsatte i samma lugna tempo. Innan de ökade på farten och nu gick det undan ute på dansgolvet. Vi gick för att fika våra favoritflickor Anette och Marieanne var snälla och köpte fika och bjöd oss på. Vikarien i Lövgrens denna kväll ingen mindre än Niklas som är gift med Jenny Salén de hade egna dansorkestern Jenny Saléns. Han hängde på sig saxofonen och blåste för fullt. Dags så för kvällens paus men innan dess var det dags att spela lite gammaldans.

 
 

Claes blev så glad att se oss alla här ta med en varsin keps och ge till flickorna. Sen drack vi kaffe och det var nu dags att åter börja spela. Calle klämde i med If I said you have a beautiful body framför honom gled dansparen fram i lugn takt på dansgolvet. Om himlen och Österlen och När en flicka talar Skånska kom och publiken stod och klappade i händerna och bara njöt. Nicholas en kille som är ute mycket på dans satt vid scenkanten och sjöng med i varje låt. Nu är det dags för att sjunga en låt från Värmland För dina blåa ögon skull sade Claes. Han började sjunga som gav mig rysningar i kroppen. Jag ska vandra alla vägar för att se vart dom tar slut. Genom eld och genom vatten för dina blåa ögon skull. Så vackert det låter och melodin värmde så mycket. Farten höjdes med musik från deras senaste skiva. Alla bara njöt och Niklas som vikarierar blåste så fint i sin saxofon Til there was you. Hela, hela dig höjde upp temperaturen rejält. Ingen danskväll utan att orkestern spelar Främling inget undantag ikväll kanske log hon mot sin bild i spegeln började Calle sjunga många som dansade förbi sjöng med denna låt kan alla.

 
 

Claes hängde på sig dragspelet och drog i bälgen för allt vad det höll för. Calle sjöng en favoritlåt som jag har När en flicka talar skånska. Den sjunger han så himla fint och bra. Jag köpte mig en kopp kaffe till och denna kväll var väldigt fin. Claes förklarade att man skulle lugna ner tempot en fin låt som heter Cartagena var det dags för den har en väldigt fin text. En lugn dans bytte plats med en snabb dans. En kväll går fort då man har trevligt vi hade nått vägs ände kära underbara publik sade Claes vi har kommit fram till kvällens sista dans. En sång en gång för länge länge sedan fick avrunda men Lövgrens drog igång ett extranummer. Är man i Värmland ska man spela Sven Ingvars Börja om från början kom.  Snart kommer vi tillbaka till detta underbara Värmland och spelar. Säsongspremiär vid en av Sveriges vackraste danslogar underbara Upperudslogen och en av de goaste och finaste arrangörerna Annette tjugo sjätte maj är det premiär hoppas vi ses där då. Tack Inge och hela personalen här i Forshaga för en fantastisk kväll och säsongen här.

Fridens Mikael.

Kommentera här: