Säsongspremiär med Lövgrens i Upperudslogen en varm fin kväll

 

Vi sade jag och broder ett önsketänkande var att slipper vi regn bara det är uppehåll så ska vi vara väldigt nöjda och glada. Okej att vi sedan fick 24-26 graders värme vindstilla en stor sol på en klarblå himmel det var bara bonus.  Men oj vilken varm underbar dag vi fick som en skänk ifrån ovan. Efter en tur på stan där jag käkade lite mat rullade jag hemåt för att ladda förbereda och göra mig redo för dansen.  Han även med att sitta en liten stund på min balkong innan klockan var slagen dags att stryka skjortan och fixa till mig. En dusch kändes som jag skulle behöva tio stycken minst i denna värme. På med allt och en sista koll allt var med så drog jag iväg Molkom här kommer jag tänkte jag. Petade in Streaplers nya skiva i bilstereon och rullade fram. Har kört denna väg så många gånger men tycker den är lika fin var gång att köra. Stannade till vid sjön en bit från logen och gick live och gjorde en liten hälsning.

 
 

Bytte om och satte på mig skjortan nu var all längtan över och det var dags att rulla sista biten fram. Detta kommer bli en riktig varm kväll tänkte jag för varmt var det. Arrangör Annette blev så glad att se mig. Hennes grabb Magnus satt utanför så jag snackade lite med honom först ja allt var såg likt. Gå du in syrran sitter där inne de blev så glada att se mig. Fick mig lite kaffe som smakade mycket gott vilken gästvänlighet men så är det Sveriges bästa arrangör. Sedan kom resten av familjen broder, far och mor. Så dök han upp myten, mannen legenden Claes Lövgren med sitt alltid sprudlande leende hej vad kul att se er alla.

 
 

Vad kul att se så många husvagnar och husbilar här ja tänk då sade jag snabbt till Claes de är här för din skull ja jag blir rörd. Entrén betalde vi sedan steg vi in. Låt dansen börja Claes tackade för den fina hälsningen jag gjorde nere vid sjön. Jaha sade han vad ska vi börja med tro ta ni Ett liv tillsammans förslog jag sedan tar ni jag vill älska. Så skrattade Claes till du har varit med förr ja vi börjar så. Lamporna tändes och Kalle bakom trummorna räknade in så var dansen och säsongen igång vid logen. Minns du den dagen för längesen inledde Claes med att sjunga med sin varma fina sångröst. Och ja vi är i Värmland där finns många varma applåder. Hej på er allesammans varmt, varmt välkomna till säsongspremiär vid vackra Upperudslogen fortsatte Claes en av Sveriges finaste danslogar och vilken vacker utsikt. Vi höjer på tempot Vi börjar om och Gammal kärlek rostar. Nu var danstilen bugg jag tog lite bilder till min fotosida och min blogg.

 
 

Lyckliga gatan klämde Calle i med. Claes har fått nytt manskap i sin orkester en grymt duktig trumslagare vid namn Kalle Månsson sedan på bas Mats Elfqvist som spelar i en rad andra band. Angelina min vän lugnade ner farten. Nu ska vi spela en låt med anknytning till Värmland Ljus och värme varsågoda kära publik. Han sjunger med så mycket värme i sin röst Claes och solen den värmde utanför så gott en fågel sågs flyga i skyn kanske för att bjuda upp en annan till en dans.  En låt från Christer Sjögrens skiva Kramgoa låtar kom Mötet heter den och är en väldigt fin låt. Ja gott folk lite fart igen Oh Julie följt av Jukebox innan vi ska sela lite gammaldans innan vi går och fikar. Det svängde rejält under gammaldansen och det var många blöta skjortor och glada leenden som vandrade iväg ner till kaffestugan för att fika.

 
 

Alla var så nöjda kom in kom in stig på sade Annette hon hade dukat upp med goda smörgåsar och kaffe. Vilken varm kväll utbrast Claes men också vilken fantastisk fin kväll. Vi satt och fikade och glatt samspråkade med grabbarna. Claes berättade om sin film sin språkkurs vad många som sett den. En kopp kaffe till så var det sedan dags att åter spela. Vill ni ha tårta frågade Annette när vi kom ut med disken ja det tackar jag aldrig nej till och så himla gott. På logen hade grabbarna i Lövgrens åter börjat spela. Calle klämde i med As long as live ja titeln är lång på denna låten. Så länge jag lever innan Mats klämde i och sjöng så vackert i Om himlen och Österlen han har en otroligt fin sångröst. Kalle räknade in till en ny dans För dina blåa ögon skull jag ska vandra alla vägar för att se vart dom tar slut jag ska pröva mina vingar från ett berg och sväva ut. Dansparen gled fram och bara njöt en äldre kvinna och hennes man uttryckte sin enorma kärlek till Claes han är en av de allra bästa. Ingen danskväll utan Främling så inte ikväll heller Mats sjöng den med bravur och fick så kraftfulla rejäla applåder efteråt. För sista gången skulle Carl Johan Stifors sjunga När en flicka talar skånska i Lövgrens orkester.  An sjunger denna låt så himla bra och med en total inlevelse. Jag och broder smög iväg och fotade lite bilder runt omkring sedan gjorde vi en liten videohälsning. Så var stunden kommen ja klockan är slagen vi i Lövgrens vill tacka Annette med personal som på ett föredömligt som alltid fantastiskt sätt tagit hand om oss för allt gott vi fått. Publiken som trotsade värmen och kom hit för att dansa tack Min barndomsstad kommer först sedan en Kärleksaffär. Claes, Mats, Kalle och Calle möttes av en rejäl lång varm applåd. Så började låten så lugnt och så fint man riktigt såg jan Malmsjö stå där och sjunga fast det är Claes.

 
 

Vi snackade lite efteråt och tackade ordentligt för en fantastisk säsongspremiär det blir inte bättre. Vi var supernöjda alla var så nöjda med kvällen kanske lite, lite mer folk men värmen gjorde sitt till också. Tack Lövgrens för en underbar danskväll och alla övriga som gör detta så lustfyllt och fint.

 

Fridens Mikael.

 

 

Kommentera här: