Varm säsongspremiär i Degerfors folkpark med Matz Rogers

 

Ja vad säger man om vädret som råder just nu det känns emellanåt som tropisk hetta och värme det är givetvis underbart. Speciellt också som det vankades säsongspremiär i fina Degerfors folkpark. För dansmusiken skulle det stora omåttligt populära publikfavoriterna i Matz Rogers svara på.  Sunne pojkarna som nästan vart än de kommer och spelar upp drar stora skaror till dansbanorna. De har en otrolig popularitet bland dans publiken.  Nu var det så dags för oss att fara iväg på första utedansen i år och platsen var Degerfors fina folkpark. När jag gjort mig klar här hemma åkte jag hem till mina föräldrar och broder de skulle också följa med på dansen.

 
 

Stunden senare var vi på väg mot Degerfors en olycka längs vägen hindrade inte oss vi han komma förbi innan de stängde av vägen.  När vi kom fram var där många bilar redan detta blir en kanon kväll tänkte jag när jag steg ur bilen och stunden senare betalade entrén. Mer fler och fler människor kom detta kommer bli en kanonkväll. Stunden senare räknade Janne in till kvällens första dans Ja vi börjar som vi brukar sade han och fick medhåll av Lennart. Ja go afton kära publik varmt välkomna hit till denna fantastiska underbara park Sunne pojkarna i Matz Rogers hälsar er alla välkomna. Låt en morgon vakna och Kärleken ska vinna fick bli de inledande låtarna på kvällens dans. Dansgolvet blev snabbt fullpackat av folk och en massa glada leenden. Applåderna var kraftfulla och öronbedövande starka. Tack, tack kära publik sade Janne bakom trummorna vilken kväll vi ska öka på farten lite grann Till mitt eget blue Hawaii sedan kommer Höga berg. Stilen byttes från foxtrott till bugg i denna värme.

 
 

Det var riktigt trångt och varmt på dansgolvet. Dans nu för en riktig dansbandsklassiker Nyanser sedan ska herrarna här tuta saxofon i Roses of picardy förklarade Janne för publiken. Dubbla saxar är något av det finaste under en danskväll. Kvällens första gammaldans blev en schottis som de klämde i med. Jag hittade rätt är en svängig härlig låt som de nu spelade. De har i Kalle Örtlund en riktig gitarr hjälte som är så mästerlig i sitt gitarr spelande det kommer rysningar igenom hela kroppen när han spelar. Publiken gav han en rejäl lång applåd som säkert värmde mycket. Från deras senaste skiva kom nästa låt Dina ögon är blå som höjde farten rejält och även tempot med för den delen. Det låter så fint när dessa herrar spelar dansmusik det svänger så gott däremellan spelar de riktigt genuin fin mogen dansmusik. Hambo kom i en rasande fart åter åkte saxofonerna fram och på Carolina moon det låter så rysligt vackert så underbart fint när de blåser tillsammans. Ett äldre danspar stannade till framför mig gud så vackert detta är det bästa vi dansar efter sade de i nästa mening.

 
 

Jaha Vikingarna spelade in denna låt på skiva resten är ett stort stycke historia kan man älska nån på avstånd. I remember Elivs Presley Bjöd de på följt av Corrina Corrina innan det var dags för kaffevalsen innan kvällens paus.  Gick till bilen plockade fram mitt lilla campingbord slog oss ner nu skulle det smaka med smörgås och kaffe. Så underbart att sitta ute i denna fina folkpark och dricka kaffe det är verkligen svårslaget. När vi fikat klart så plockade vi ihop allt sedan gick vi tillbaka. Grabbarna i Matz Rogers kom tillbaka de hade också fikat redo var de att sparka igång andra halvleken. Det är säsongsbästa sade jag skämtsamt till de och alla skrattade. Vilken premiär kväll utbrast Roger och Janne helt suverän fyllde Ulf och Lennart i med. Ja då är vi i Matz Rogers tillbaka vi ska köra igång här med Gå inte nu följt av Seeman. Men det var ingen som gick sin väg åter fylldes dansgolvet till bristningsgränsen.

 
 

Ett litet hus nere i Skåne det är kanske någon här som har det skämtade Janne bakom sina trummor ja så hette nästa låt. Streaplers kom av bara farten i Hela , hela dig. Ulf Gullbrand denne gentleman legendar får man kalla honom för efter alla år han spelade sax så suveränt och Roger sjöng så fint i Tänk om en ros kunde tala. Efter pariserpolkan fortsatte Ulf att sjunga i en låt som blivit så omtyckt och populär ute på dansbanorna. Du läser mellan raderna Carina heter den Så mjukt och så lugnt sjung Ulf och fortsatte sedan med Du gav mig livet en låt med en väldigt stark berörande text till. Kalle örtlund spelade så fint på sin gitarr Ulf och Roger blåste så fint tillsammans i sina saxofoner. Kära publik denna kväll slår allt utbrast Janne att finna orden är svårt ni är så gudomliga som orkar dansa i denna hetta. Lucky lips höjde farten innan det var dags för Kalle att kliva in i handlingarna med sin gitarr bjöd han på mästerligt gitarrapel av världsklass. Thomégrend14 varsågoda och som han spelade. Håret reste sig på mina armar och publiken gav han en lång, lång rejäl applåd. Marseille och Torka tåren på det. Ja man vill aldrig att sådana här underbara fantastiska danskvällar ska ta slut började Janne men överröstades av publikens enorma ovationer och applåder. Ja vilken kväll vi haft vilken säsongspremiär fortsatte han men publiken bara fortsatte att klappa i händerna.

 
 

 

Kvällens sista dans blev Jag vill älska följt av Käre John. Applåderna var så många och så kraftfulla denna kväll att de inte visste vart de skulle ta vägen Matz Rogers de ville inte ge sig publiken. Tusen tack tusen tack vi blir så djupt rörda av allt ni ger oss. Ni ska få ett extranummer Du ringde från Flen nej, nej vi tar Hjärtats röst istället ändrade sig Janne snabbt. Mer, mer applåder.  Vi snackade lite grabbarna tackade ordentligt från oss och styrde sedan sakta hemåt. Vilken kväll en kväll som saknar motstycke. TACK till alla som gjorde denna kväll så underbar. Matz Rogers är de mest underbare och mest fantastiska som finns n finns för alltid djupt i mitt hjärta.

 

 

Fridens Mikael.

 

 

Kommentera här: