IFK Ölme utslaget i kvalet till division 2

Så har vårt kvaläventyr till division två tagit slut. Vi hade en hedersam förlust i bagaget 3-2 med oss med från första matchen i Stockholm. Ölme var rejält taggade och laddade för returen på hemmaplan nu skulle vi vända på steken och matchen. Domaren blåste igång matchen och Ölme försökte ta tag i matchen och vaskade fram ett par halvchanser utan att få in bollen i mål. Tiden gick och domaren satte pipan i munnen och blåste av den första halvleken som slutade 0-0. Vi gick och köpte oss varsin Sverre burgare som Sverre så gott grillar.

Stärkta av detta blev det en dricka innan domaren blåste igång den andra halvleken. Kände att vi hade en chans helt klart. Jag och broder gjorde vårt för att ge all support till spelarna. Vi tog tag och skapade direkt en farlig chans men bollen smek utanför stolpen en bit.

I matchminut 65 får vår egen Marcus Nilsson tillika lagkapten ett läge som han så fint förvaltar och sätter dit 1-0 till oss. Där och då började jag och broder tro på en seger och 1-0 räckte ju. Minuterna senare får vi ett kanonläge Jimmy Frisk får ett gyllene läge att öka på men skjuter utanför målet.

FC Stockholm verkade allt mer nervösa och desperata de slarvar en hel del och får jaga bollarna. Med tio minuter kvar då skriver vi matchminut 80 så lyckas de nicka in kvitteringen till 1-1. Där släcktes hoppet för oss men ett mål till från vår sida skulle åter ändra matchbilden till vår fördel vi fortsatte att försöka trycka på. Då började flertalet av motståndarspelarna i FC att maska de tog allt längre tid att hämta bollarna göra inkast få igång spelet. Deras målvakt gjorde ingen större brådska att få igång spelet och mot slutet lägger han sig ner men domaren är snabbt på plats och ber honom resa sig. Klockan slog 90 minuter och vi försökte och försökte så när domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen kände man först en enorm tomhet men sedan en glädje över den prestation spelarna åstadkomit. Med tanke på hur vårsäsongen såg ut stundtals och hur den slutade så var det väl ingen som trodde på kval till division två. Men under hösten har vi gått som tåget rakt framåt och spikrakt uppåt. FC Stockholm då ja det var inget lag som imponerade på mig de hade ett par individuella spelare som var ganska skickliga de hade en del tur. Men ska de upp till division två så får de allt spela lite bättre.

Detta var en matchserie över två matcher som kunnat sluta lite hur som. Men en stor eloge och ett stort grattis till våra fantastiska spelare och krigare för en fantastisk säsong. Nästa säsong tar vi ytterligare ett kliv jobbet blir nu att se över spelartruppen vilka spelare blir kvar vilka lämnar och sedan är det ut och leta spelare. Denna procedur har alla lag så det är ingen nyhet. Men ett stort tack till alla spelare, ledare alla inom och runt föreningen IFK Ölme för denna säsong.