Lyckade tävlingar och matcher i KBTF Poolen 2019

 
 

Så var det åter dags för oss i Kristinehamns bordtennisförening att stå som värd och arrangera vår tävling KBTF Poolen. Att arrangera en tävling av denna storlek kräver mycket planering och möten innan för att få ihop allt. Främst bestämma vilka klasser vi skulle ha sedan fixa någon som vill sponsra oss så vi kan beställa pokaler. Höra oss för vilka som vill sponsra oss med lite nytto priser till de äldre. Ungdomarna skulle få pokaler. Söndagen 3:e mars spikade vi som datum då tävlingen skulle gå av stapel. Det var mycket som skulle fixas innan bestämma vad vi skulle sälja i kiosken vad vi skulle göra vem som skulle stå i serveringen. Sedan folk som kunde hjälpa till och ställa i ordning allt. Så var söndagen kommen och ganska tidigt kom det redan ungdomar som skulle tävla. Det låg en spänd förväntan i luften och många skulle göra sin allra första tävling.

 
 

Tävlingsledaren Wiktor hälsade alla välkomna till årets upplaga av KBTF Poolen 2019. Så skulle tävlingarna ta sin början. De läste upp vilka pooler och vilka klasser vem skulle spela vart på vilket bord. Det var många förväntansfulla unga racket lirare som nu skulle tävla. Vi hade många av våra spelare som skulle tävla och det var underbart att stå med en kopp kaffe och denna ivern och längtan att få komma igång och tävla i deras ögon.

Många av våra egna spelare skulle möta varandra Elis och Elias skulle ställas mot varandra och tränat tillsammans hade gjort men även tävlat och spelat mot varandra. Det bjöd publiken på en riktigt hård jämn och spännande match med många fina sevärda bolldueller. Det var Elis som gick segrande i denna match de bägge emellan.

 
 

Vid ett annat bord stod som man skulle kunna säga två generationer en lite äldre och en mycket yngre. Den äldre var Tomas Bergqvist från Storfors mest känd som en av ledarna i deras duktiga damlag och den yngre var vår egna spelare Darvan Zakhoy. Tomas visade att äldst är bäst han segrade i matchen även om Darvan bjöd på hårt bra motstånd. Även Ibrahim och Helin för övrigt vår enda tjej klev in för att påbörja sina matcher. De skulle möta varandra i en match som blev väldigt jämn och spännande. Sedan blev det dags för 11 årige Darvan att möta den lite äldre 67 årige Leif Johan i en match som kom att bli väldigt spännande med många fina bolldueller. Darvan hade trots sin längd ett härligt tillslag med sin forehand där han gång på gång drog i en smash mot Leif Johan. Det var Leif Johan som var starkast av de två och vann matchen. Vid borde bredvid spelade en duktig tjej från Karlskoga klubben Björkborn Tilde Carlsson hon vann sin match likaså gjorde en kille från Hööken. Denna klubb ifrån Ekshärad som har många väldigt lovande unga duktiga spelare.

 
 

Nu var det så dags för en riktig prestige match mellan Tomas från Storfors och Leif Johan från Kristinehamn. De följdes åt till 5-5 i första setet innan Tomas gjorde ett litet ryck och vann första setet. På ett annat bord spelade Gabriel och Vincent båda från Kristinehamn match mot varandra. Tomas vann med 11-5 i tredje set över Leif Johan.  En match slutade och en ny tog sin början.  Pojkar / Flickor 11 fortsatte. Dags igen för Elis att kliva in och möta Tilde Carlsson från Björkborn som blev en riktigt bra match jag satt med min kaffekopp och bara njöt av spelet de bjöd på. Även Öppen klass max 1249 poäng var igång samtidigt.

 
 

Fredrik Nordgren klev in för att möta Peter Andersson där Fredrik vann första setet och Peter det andra setet. I tredje var Peter den starkare och vann setet med 11-8 men hela matchen vann Fredrik. I Max 1249 B vann David Granström från Storfors sin match mot Darvan från Kristinehamn.  David spelade sig hela vägen fram till finalen som han var den starkare i och vann. På bordet bredvid utkämpade Tomas från Storfors och Sut från Kristinehamn en riktigt hård match där bollarna och poängen åkte fram och tillbaka. Tredje setet vann Sut efter en riktigt hård slutboll. Elis och Elias skulle ställas mot varandra e andra gång denna dag. Precis som första matchen var Elis den som drog det längsta strået och vann matchen.  Det blev final i klassen Pojkar / flickor 11 likaså i Öppen klass Max 1249 poäng. I Pojkar / Flickor 11 segrade Emil Rohman från Kristinehamns BTF i A slutspelet han besegrade MY Hallbäck Hööken med 3-0 i finalen. I Öppen klass Max 1249 poäng A slutspel Knep Fredrik Nordgren en fin andra plats efter att i finalen ha förlorat mot Fredrik Thörngren från Kil med 1-3 i set. I Öppen klass Max 1249 poäng B slutspel Blev Darvan tvåa med Ibrahim på tredje plats och Isak på en fjärdeplats.

 
 

Sedan fortsatte spelet med klassen Max 1749 och Pojkar / Flickor 14 med poolspel. Det skulle komma att bjudas på en rad spännande matcher. Det roliga var att flertalet av spelarna gjorde sin första tävling och många med mycket fina resultat. Något som gladde väldigt mycket var att Grums kom med ett antal spelare och deltog. I klassen Pojkar / Flickor 14 gick det mycket bra för våra spelare de kämpade mycket tappert och vann flertalet matcher. Bäst gick det för Emil Rohman som tog sig till final en final han även vann. I klassen Max 1749 poäng bjöds publiken på många spännande och framförallt bra matcher. Tomas från Storfors avslutade en match som inte gick så bra detta får du inte skriva om skämtade han så gick han in och vann sin nästa match. Två spelare som skulle komma att utkämpa en riktig hård match var Mikael Johansson och Mattias Nilsson båda från Kristinehamn. DE tog sig båda till final i Max 1749 A och bjöd på publiken på en stenhård femsetsmatch det blev en av dagens bästa matcher. Där Kunde Micke efter en stenhård femsetsmatch slå in matchbollen. Vid bordet bredvid spelade finalen i Max 1749 B mellan Fredrik Nordgren Kristinehamn och Fredrik Thörngren Kil det blev också för publiken en mycket välspelad och bra match. Det var Fredrik Thörngren som drog det längsta strået och vann med 1-3. Avslutningsvis vill föreningen få tacka alla som hjälpt oss ro det här i hamn. Till de företag som skänkt nytto priser till KBTF Poolen 2019, ett tack till alla som kämpade så väl. Ett särskilt tack till Chato Fastighets AB i Kristinehamn som sponsrade med pokaler till de yngre. Till alla övriga ingen nämnd ingen glömt som bidrog till att vi kunde to detta i hamn och åter kan vi säga att det blev en lyckad och bra KBTF:s Poolen 2019.  

Kommentera här: